Dodaj do ulubionych

Dni bez pokarmu

IP: *.* 24.08.02, 18:49
Jestem mamą 4-ro miesięcznego Michałka.Karmię go piersią , lecz dwa razy zdarzyły mi się dni bez pokarmu. Po nocnych karmieniach nic , kompletne zero. Na nastepny dzień pokarm był już jak zwykle. poradzcie co mam wtedy zrobić. Ja dałam małemu mieszankę, ale też przystawiałam go do piersi , mimo,że były puste.
Obserwuj wątek
    • Gość: magusia Re: Dni bez pokarmu IP: *.* 24.08.02, 21:31
      Luiza! Nie ma pustej piersi po 4 miesiącach udanego karmienia! Być może Twój synek od jakiegoś czasu ssie dłużej i częściej? Prawdopodobnie przechodzi przez etap szybkiego wzrostu i potrzebuje więcej mleka. Jeśli będziesz karmić według potrzeb malucha to po kilku dniach wszystko wróci do normy. Takie kryzysy laktacycje przytrafiają sie także w póżniejszej fazie karmienia. Nie możesz sugerować się także ilością odciągniętego mleka gdyż nie jest ona miarodajnym wskażnikiem poziomu laktacji. Miękkie piersi są oznaką stabilizacji laktacji i nawet występujące poranne obrzmienie po pewnym czasie ustępuje.
      • Gość: barbaraw Re: Dni bez pokarmu IP: *.* 27.08.02, 18:15
        Mnie tez kiedyś to się chwilowo zdarzyło ale miałam wrażenie , że powodem był zastrzyk - Depo Provera. Bo stało sie to kilka dni po jego wzięciu. Wcześniej nic takiego nie miało miejsca. Może u Ciebie jest podobnie - zastrzyk lub np. tabletki antykoncepcyjne?
      • Gość: milosz Re: Dni bez pokarmu IP: *.* 17.09.02, 20:59
        jak najbardziej sie z Toba zgadzam - ze mna bylo dokladnie tak jak piszesz, a przeszlam az 4 kryzysy laktacyjne. Teraz moj synek ma 4 miesiace i wszystko jest ok - mleka tyle ile on potrzebuje, a piersi miekkie (na poczatku mnie to niepokoilo, caly czas myslalam, ze w nich jest pusto!!!)Tak wiec, droga Luizo, glowa do gory, mleczka u Ciebie na pewno dostatek! Powodzenia.
        • Gość: ganeta27 Re: Dni bez pokarmu IP: *.* 19.09.02, 00:57
          co pewien czas wystepujo wzrost zapotrzebowania dziecka - przeciez caly czas rosnie. wtedy tez piersi musza miec czas aby zaczac sprostac wymagania dziecka. wystepuja wtedy dni jakie opisalas - ale nie martw sie przystawiajac dziecko nadal dajesz sygnal swojemu organizmowi do dalszej produkcji mleka - niekiedy po takich dniach noze wystapic nawal mleczny ale wszystko to normalizuje sie w ciagu 2-3 dni, nie martw sie to wszystko jest prawidlowe tylko jedne z nas odczuwaja to bardziej a inne mniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka