Gość: PCHEŁA IP: *.* 27.09.02, 13:16 Pręży się i płacze przy oddawaniu gazów 3 miesięczny Piotruś CZEMU!? i co z tym zrobić? Daję Debridat ale nie bardzo pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paulina33 Re: bolący brzuszek IP: *.* 27.09.02, 14:03 Witaj Pcheła.Mojemu Juleczkowi pomagała gripe water(woda koperkowa).Podawałam 5 ml .Staraj się układać maluszka na brzuszku to naprawdę pomaga.Ja robiłam również małemu masaż tnz.przyginanie kolanek do brzuszka,ale tak naprawdę to trzeba zacisnąc zęby i czekać aż smykowi dojrzeje układ pokarmowy.Powodzenia i wytrwałoscipozdrawim Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziorek Re: bolący brzuszek IP: *.* 08.10.02, 09:12 wiem co to znaczy. mój synek ma 5 miesięcy i w zasadzie wypróbowaliśmy już wszystko i nic. jestem u kresu sił, moje dziecko ma gazy przez okrągłą dobę ale najwięcej wieczorem i nocą. jeśli znajdziesz na to jakąś radę to koniecznie napisz! marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lizbetka Re: bolący brzuszek IP: *.* 08.10.02, 11:44 witam.moja córka od urodzenia prężyła się i płakała przy persi ,zwłaszcza wieczorem.póżniej dołączyły do tego zaparcia /nawet 10 dni/.zdecydowanie pomogło wprowadzenie w czwartym miesiącu zupek.córka robi kupki co dwa dni ,a o bólu brzuszka zupełnie zapomniałyśmy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_s Re: bolący brzuszek IP: *.* 10.10.02, 12:24 Droga Pchełko,Mój synek też miał kolkę, i to bardzo długo. Wypróbowałam wszystkich nowoczesnych sposobów, najlepsze jednak było podawania synkowi po każdym karmieniu kilka łyżeczek rumianku, jabłuszka (wprowadziłam już w czwartym miesiącu, było OK) a także raz dziennie, wieczorem , gdzieś godzinę przed kąpielą, dawałam synkowi kilka łyżeczek sztucznego mleka (NAN 2, chyba 50ml., tzn tyle ile chciał), a po kapieli oczywiście moje mleko. Działało rewelacyjnie, żałowałam tylko, że wypróbowane metody naszych mam zaczęłam stosować tak późno.Pozdrawiam, AniaI oczywiście leżenie dzidziusia na brzuszku, czekanie na odbicie po jedzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milosz Re: bolący brzuszek IP: *.* 10.10.02, 12:59 Hej!Mysle, ze to tak jest, ze trzeba wyprobowac i przetestowac na wlasnym dziecku w zasadzie cala "kolekcje" sposobow na te dolegliwosci (wymielnilyscie chyba wszystkie ktore ja znam) i sprawdzic ktory dziala, ale prawda jest taka, ze to po prostu normalne u takich maluszkow - musimy uzbroic sie w cierpliwosc i poczekac az im sie wszystko uksztaltuje w organizmach. Moj 5-miesieczny synek tez przez to przechodzi, zwlaszcza w nocy jest nieciekawie, bo nie spimy i on i my z mezem - razem probujemy pozbyc sie tych wstretnych bakow! Pozdrawiam Ewcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ljoanna Re: bolący brzuszek IP: *.* 11.10.02, 21:52 Mój synek ma podobne kłopoty do dzisiaj - a ma 13 miesięcy. Brzuszek boli go przeważnie w nocy, potrafi budzić się co godzine. Lekarze podejrzewają że to alergia pokarmowa, jednak trudno to stwierdzić, bo poza bólami nie ma innych objawów. Co ciekawe są noce, gdy mały śpi całkie dobrze, innym razem śpi bardzo żle. W tej chwili jesteśmy pod opieką gastrologa, możliwe że trzeba będzie udać się do alergologa. Takie przedłużające się kolki (powyżej 6 miesiąca) mogą świadczyć właśnie o alergi. A jeśli chodzi o metody to wypróbowałam już wsystkie możliwe. Polecam herbatkę koperkową, albo grippe water, leżenie na brzuszku, masowanie. Były momenty, kiedy używałam suszarki do włosów, aby ulżyć małemu - czego się nie robi dla dziecka. Jotl Odpowiedz Link Zgłoś