Dodaj do ulubionych

PureLan-znacie??

28.12.06, 12:41
Kto zna te masc?? czy uzywalyscie? podobno jest berdzo dobra, tyle ze nie moge
jej dostac w zadnej aptece, probowalam przez internet ale sie okazalo ze tez
nie maja na skladzie i zaden z ich dostawcow rowniez nie ma :(
prosze jesli wiecie gdzie moge te masc zakupic napiszcie
dzieki
Obserwuj wątek
    • plochaczek to masc do popekanych brodawek, ma sie rozumiec :) 28.12.06, 12:42
      zapomnialam dodac ze to masc do popekanych brodawek, ma sie rozumiec :)
    • driadea Re: PureLan-znacie?? 28.12.06, 14:39
      To zwykła lanolina. Osobiście wolę maść bepanthen, bo oprócz lanoliny zawiera
      jeszcze pantenol, który przyspiesza gojenie. No i jest w każdej aptece (purelan
      to maść Medeli, poszukaj u nich)
      • mamazo Re: PureLan-znacie?? 28.12.06, 15:01
        Ja znam i byłam bardzo zadowolona. Kupiłam jeszcze w szpitalu.
        A ile ma Maleństwo?
        Czy pracujecie nad prawidłowym przystawianiem? Tylko to tak naprawdę prowadzi do
        wyleczenia i zagojenia brodawek. Jeśli Malec chwyta zbyt płytko brodawki ciągle
        są "rozwalane" i wszystkie purelany itp na nic!
        • plochaczek bepanthen czy purelan?? 28.12.06, 15:14
          co lepsze?
          • driadea Re: bepanthen czy purelan?? 28.12.06, 15:57
            Purelan to tylko lanolina (najdroższa na świecie, lepiej kupić zwykłą lanolinę
            w aptece niż o identycznym składzie purelan kilkanaście razy droższy),
            bepanthen maść to dexpanthenol na podłożu lanolinowym. Czyli ma dodatkowe
            działanie - goi, przyspiesza gojenie, chroni. Moim zdaniem lepsza jest
            bepanthen, ale na pewno znajdziesz zwolenniczki purelanu :)
            Pozdrawiam.
            • plochaczek Re: bepanthen czy purelan?? 28.12.06, 16:13
              dzieki. rzeczywiscie opinie sa podzielone. znalazlam na allegro purelan (3/4
              opakowania) za 15 zl. moze sprobuje.
              pozdrawiam serdecznie.
        • plochaczek do mamazo 28.12.06, 15:17
          2,5 miesiaca, niestety karmilam przez kapturki, powoli z jednej piersi karmie
          juz bez-sutek sie troche wyciagnal, ale drugi jest nadal plaski. do tego piers
          ogromniasta i widze jak maly sie stara chwycic i nie daje rady :((
          • mamazo Re: do mamazo 28.12.06, 15:21
            Hmm. Gdzie mieszkacie?
            • plochaczek Re: do mamazo 28.12.06, 15:44
              dlaczego pytasz o miejsce zamieszkania?? :)
              • plochaczek Rzeszów 28.12.06, 15:45
                w sumie zadna tajemnica :)
    • plochaczek a "bevita" niejakiej firmy orion?? 28.12.06, 16:55
      tez mi wlasnie ktos polecil, znacie???
      • anula_c A ja polecam... 28.12.06, 17:08
        Bephanten - ten krem jets rewelacyjny!!! Samrowalam nim rowniez odparzenia
        mojemu synkowi. W obu przypadkach niezastapiony!!!
    • monikaa13 Re: PureLan-znacie?? 28.12.06, 18:09
      bardzo dobra, na allegro jest, sprobuj tez popytac w szkolach rodzenia
      • mamazo do plochaczek 29.12.06, 18:47
        Jasne, że nie tajemnica! Pytam, bo może warto wybrać się do poradni laktacyjnej.
        Niestety nie wydaje mi się, by w Rzeszowie był konsultant IBCLC, ale może jest
        tam jakaś poradnia? Hm? Podtrzymuję tezę, że maści nie pomogą, jeśli dziecko nie
        chwyta piersi prawidłowo. Czy próbowała Pani wykonywać masaż - ćwiczenia
        Hoffmana ulastyczniający brodawki, lub nosić muszle korekcyjne? Można też
        wyciągać brodawki laktatorem tuż przed karmieniem, lub zmodyfikowaną strzykawką.
        Strzykawkę dobieramy średnicą do wielkości brodawki. Odcinamy całe "denko" z
        którego wychodzi dzióbek na igłę. Wyciągamy tłok i wkładamy z tejże odciętej
        strony. Strzykawkę przykładamy do brodawki i ciągniemy regulując siłę do potrzeb.
    • justynaz2010 Re: PureLan-znacie?? 29.12.06, 19:39
      Jak dla mnie Purelan jest super, kupilam w szkole rodzenia od poloznej. Ona
      doradzala smarowanie juz od razu po porodzie w szpitalu przez kilka dni i tak
      tez zrobilam. Jak widze ze cos sie dzieje z brodawkami to smaruje i jeszcze nic
      nie popekalo. W szpitalu dziewczyna miala bardzo poranione brodawki i polozne
      tez doradzaly jej Purelan. Faktycznie byla jednak droga, zaplacilam 37 zl.
      Pozdrawiam :)
      • eps Re: PureLan-znacie?? 29.12.06, 21:21
        to jest zwykła lanolina. ja używałam i jest dobra ale bardzo droga a do tego
        przy dłuższym uzywaniu nie służy piersiom. Identyczny skład ma "masc
        natłuszczająca" z firmy oceanic a jest o niebo tańsza. popros w aptece to
        sporwadzą dla Ciebie.
        wg mnie lepszy jest bepanten. Poza tym jak nie musisz używac wkłądek
        laktacyjnych to ja bym całkowicie zrezygnowała z wszelkich maści. ja od jakis 2
        miesięcy (karmie juz od 9) nie używam wkładek i zadnych maści.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka