kasiajan 15.04.03, 10:12 Dziewczyny,co jecie na diecie bez nabiału? Nie lubię mięsa i od 3 dni jem jajka i chleb z miodem na śniadanie i kolację. I mam tego dość. Podpowiedzcie co jecie? Kasia-potrójna mama Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dosiamamafilipa Re: co jecie? 15.04.03, 13:24 z miodu to raczej powinnas zrezygnowac a napewno nie jesc czesto bo jest baaardzo silnym alergentem. Odpowiedz Link Zgłoś
kajoa Re: co jecie? 16.04.03, 15:10 No i nie wiem czy nie powinnaś odstawić też jajek... Jak byłam na diecie bezmlecznej (szczęśliwie powolutku jadam już nabiał:) a mięsa po prostu nie lubię przerzuciłam się na warzywa. Aha, nie jadłam też jajek, ryb,pomidorów, kakao,owoców cytrusowych,miodu,orzechów. W sklepie ze zdrową żywnością znalazłam "pastę drożdżową" - fajny wynalezek do smarowania pieczywa, same warzywa, smakuje trochę jak ryba po grecku -bardzo polecam. Jadłam też pasztet z fasoli - ale wszystko zależy jak duże jest Twoje dziecko i jak reaguje na rozdymające produkty. A poza tym chlebek smarowałam dżemem (jabłkowy albo śliwkowy), czasem jadłam wędlinę z indyka. Na obiady z reguły był makaron/kasza/ryż z warzywami ( marchew, brokuły,kukurydza,cebula,cukinia, bakłażan, fasolka szparagowa,pieczarki itd), czasem indyk albo też polędwiczki wieprzowe w warzywach. I wcale nie jadałam jednostajnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiajan Re: co jecie? 18.04.03, 13:09 dzięki dziewczyny widzicie jakie podstępne pytanie zadałam? nie-czego nie jeść ale co jeść! bo to jest problem schudłam w ciągu tygodnia 1 kg (okrutnie się z tego cieszę) mój synek ma 8 tygodni (i zapalenie oskrzeli :((( ) Życzę Wesołych Świąt i dużo zdrówka-Kasia-potrójna mama Odpowiedz Link Zgłoś