Dodaj do ulubionych

czy system SNS pomoże?

12.02.07, 21:03
Mam 2 tygodniowego synka, który urodził się z wagą 4250. Ponieważ w szpitalu
był dokarmiany, bo ja miałam mało pokarmu, zaczął odmawiać piersi. Zakupiłam
więc system SNS Medeli. Efekt jest taki: jak podaję mu pokarm przy użyciu
systemu, to ssie ładnie, głęboko. Natomiast jak go nie używam, to szarpie
pierś, płacze i się wyrywa - tak jakby nie było w niej mleka. Czy używanie
SNS pomoże w zwiększeniu laktacji? Czy synek nie uzależni się od niego?
Obserwuj wątek
    • elsy Re: czy system SNS pomoże? 12.02.07, 21:20
      witaj! ja też bardzo dłgo dokarmiałam tym systemem,ale najpierw dostawiałam do
      piersi bez niego, żeby mała wyssała to co jest, a potem jak była głodna do
      dodawałam jej przez SNS i po raz drugi była przy piersi i wtedy sobie dojadała
      ile chciała, ale reguła jest taka, że najpierw "goła "pierś, bo dziecko się
      przyzwyczaji,że mu cał czas leci i tak nie może być...
      ten SNS jest dobry, bo dzidzi pracuje podwójnie przy piersi i ją dużo pobudza,
      przez co składa zamówienie na więcej mleka
      • renita1 Re: czy system SNS pomoże? 13.02.07, 12:44
        Tak też robię, najpierw daję samą pierś, a dopiero potem dokarmiam systemem.
        Problem jest taki, że mały nie zjada do końca to co w butelce bo zasypia - i za
        15 minut się budzi. Ale mam nadzieję, że będzie lepiej.
        • elsy Re: czy system SNS pomoże? 13.02.07, 13:24
          wiesz co , może on się rzuca nie dlatego, że jest głodny i że w piersi nic nie
          ma, piszesz, że nie zjada z butli do końca, może nie jest głodny, moja też się
          czasem wiła, bo nie mogła usnąć jak jej leciało a już nie chciało jej się jeść
          i się złościła....a poza tym Twój mały budz się zaraz jak piszesz tez może
          właśnie nie z głodu,tylko dlatego, że się zorientował, że nie jest już przy
          piersi, a takie maluchy lubią być do nie uwieszone i czuć bliskość mamy, a nam
          się wydaje, że to z głodu, ja też miałam na tym punkcie obsesję....

trzeba sprawdzać przyrost wagi co tydzień - min. 120 g / tydz.- wtedy będziesz
          wiedziała, czy jest głodny, czy mu na prawdę brakuje mleka itd.jeśli będzie
          waga dobrze rosła, to niczym się nie przejmuj!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka