Dodaj do ulubionych

laktator Tufi Gaia problem!

19.03.07, 21:31
dziewczyny,
czy ktos uzywa tego laktatora ?
ja jestem zalamana, zainwestowalam w niego bo niedlugo wracam do pracy i chce
utrzymac laktacje. niestety przy wielu probach nie udalo mi sie sciagnac ani
kropli. Sutek w ogole nie jest zasysany do lejka tak jak zanaczone w
instrukcji. Napewno nie jest to problem anatomiczny bo recznym aventu mleko
leci od razu ale potrzebuje elektryczny zeby szybko sciagnac w pracy.
czy wasze tufi tez tak slabo ciagna, a moze cos zle robie?
dzieki za rady
na marginesie, laktator jest nowy na gwarancji tylko ciekawe czy ktos mi
przyjmie uzywany sprzet?
Obserwuj wątek
    • bbeata20 Re: laktator Tufi Gaia problem! 19.03.07, 21:44
      Sprawdź, czy pokrętło zasysania jest ustawione na najwyższą siłę ssania. U mnie
      tylko wtedy zasysa. Poza tym mógł Ci zablokować się przycisk (ten
      rozszczelniający)i wtedy też nie ciągnie...
      Powodzenia
      • annika23 Re: laktator Tufi Gaia problem! 20.03.07, 09:53
        A nie dokręciłaś przypadkiem tej nakładki do butelek avent? Bo jak ją się
        nakręci to w ogóle nie ciągnie. Mi ten laktator służył, ale jak do wszystkiego
        piersi muszą się przyzwyczaić. Niestety padł po 6 m-cach...Po prostu przestał
        zasysać.
        • pasgal Re: laktator Tufi Gaia problem! 20.03.07, 19:31
          dziekuje wam za sugestie, zastosowalam sie do nich, nic z tego, nie dziala na
          mnie ten sprzet :((((
          • goskarz Re: laktator Tufi Gaia problem! 20.03.07, 19:51
            U mnie też na poczatku nie ciągnie zbyt dużo mleka, ale wtedy zakładam ten mały
            kubeczek, który jest w zestawie i wtedy kubek zapełnia się dość szybko - chyba
            wtwarza się większe podciśnienie. No i oczywiście lepiej odciąga pokarm wówczas
            gdy długo nie karmię, czyli w pracy tylko muszę go na początku dość mocno
            przycisnąć do piersi i chwilę poczekać aż zassie. Niestety potwierdzam, że z
            czasem jakby słabiej odciąga mleko, nie wiem od czego to zależy
            • maff1 Re: laktator Tufi Gaia problem! 21.03.07, 08:34
              coś mi sie wydaje ze Tufi to gorsza wersja (moze podrobiona) medeli.
              Proponuje zabawę - znajdz róznice:
              www.tufi.pl/handy.html
              sklep.petit.pl/go/_info/?id=1955
              • fergie1975 Re: laktator Tufi Gaia problem! 22.03.07, 09:24
                to jakiś mix, nakładkę ma raczej z Aventu:
                www.tanimarket.pl/go/_info/?id=634
                www.tufi.pl/gaia.html
                :)
    • annika23 spróbuj masować piersi przy odciąganiu 21.03.07, 21:15
      j.w
      mi to pomaga, z tym że teraz mam medelę (jest dużo lepsza!!!!od tufi)
      • synek28 Re: może ta biała uszczelka nie jest dobrze włożon 21.03.07, 21:58
        Hej
        ja używam go od 8 miesięcy i nie mam żadnych problemów- dobrze ciągnie i
        szybko ale jak ta biała uszczelka przy laktatorze żle jest włożona to tez nie
        chce zasysać. No i jak juz dziewczyny pisały najlepiej ściągać do tej małej
        buteleczki. Zycze powodzenia
        • kwiatulineska Re: może ta biała uszczelka nie jest dobrze włożo 22.03.07, 09:01
          U mnie Tufi po pierwszym uzyciu padl przy czyszczeniu. Odeslalam na reklamacje i
          w ciagu tygodnia mialam naprawiony laktator z powrotem i od tej pory dziala super.
          U mnie kiepsko sciaga mleko z nakladka masujaca, bez niej sciaga ladnie.

Tak wiec w razie problemow podpisz karte gwarancyjna i odeslij laktator do
          reklamacji. Nie zapomnij dolaczyc kartki z opisem usterki i adresem zwrotnym.
          Adres importera na ktory odsyla sie laktator znajduje sie na pudelku (troche sie
          trzeba naszukac ;) Jest tez tam adres mailowy, na ktory mozesz napisac(odpisuja).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka