martha666 15.09.07, 08:47 czy pijecie kawę karmiąc piersią??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gku25 Re: kawa 15.09.07, 08:59 Jasne. Kawę też. Nie zauważyłam dziwnych zachowań u córy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: kawa 15.09.07, 09:02 Polecam forum Karmienie piersią. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=570 A oto moj post stamtąd: "Kawa, herbata (zielona też), cola itp - wszystko to zawiera kofeinę. W normalnych, nie bardzo dużych ilościach - *np. dwie-trzy filiżanki instant dziennie, albo np trzy herbaty i dwie cole) - można spokojnie pić. Niektóre dzieci mogą owszem reagować (nadpobudliwość, mniejsza senność) ale to nie reguła, tylko wyjątek. Ja bardzo szybko zaczęłam pic kawę, bo inaczej po nieprzespanych nocach nie dałabym sobie rady. Dla mnie w ogole kawa z rana to *konieczność*. I tak piję sobie zwykle 2-3 łyżeczki kawy instant dziennie (po jednej na filiżankę). Uwaga: kawa z ekspresu jest mocniejsza)" Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: kawa 15.09.07, 09:12 Jedno espresso dziennie - odkąd córka skończyła trzy tygodnie. Staram się wypić po tym karmieniu, po którym mała ma dłuższą drzemkę. Gdy karmiłam synka, robiłam tak samo. Dzieci mam spokojne i ładnie śpią. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena6911 Re: kawa 15.09.07, 09:59 Rano piję kawę rozpuszczalną z mleczkiem. Jedna dziennie i nic złego się nie dzieję. Robie tak już od 6 miesięcy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaw Jak ja wam zazdroszczę 15.09.07, 10:03 Ostatni raz piłam kawę w dniu porodu, wiedząc że to moja ostatnia kawa wypiłam ją tuz przed wyjazdem do szpitala.A jak smakowała... Niestety mój synek ma mega bóle brzuszka i pediatra kazała wyeliminować z diety nawet kawę zbożową i inkę.Tak więc zostaje mi woda!Ale czego się nie robi dla ukochanego synka.Pozdrawiam Wszystkie "Kawiary" Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka191 Re: Jak ja wam zazdroszczę 15.09.07, 10:10 ja rowniez pije jedna kawe dziennie z jednej lyzeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaka77 Re: kawa 15.09.07, 10:43 Ja jeszcze w szpitalu po porodzie pokochałam Inkę, a kawę "rzuciłam" kontrolnie w 3 trymestrze ciąży. Ale faktem jest, że mam sporo szczęścia i córka ładnie sypia i nie mam potrzeby stawiac się na nogi kawą. Za to co jakiś czas mrożona kawa z lodami, mmm, smakuje jak nigdy dotąd. Odpowiedz Link Zgłoś
anka382 Re: kawa 15.09.07, 17:54 tak pijam kawę, ale wyłacznie zbożową-INKA-pół na pół z mlekiem!! Poza tym słaba czarną herbatę!!napoje typu cola itp.wyszły z mojego jadłospisu na czas karmienia tak jak wiele innych rzeczy, które wczesniej smakowały mi okropnie!!!Teraz liczy się tylko zdrowie i prawidłowe trawienie u córeczki!!Ale tak miedzy nami to gdy skończe karmić piersią,to wypije sobie CAŁE ZIMNE PIWKO i bedzie to LECH, którego uwielbiam....juz nawet nie pamietam jak smakuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ira2121 Re: kawa 15.09.07, 20:05 >Ale tak miedzy nami to gdy skończe > karmić piersią,to wypije sobie CAŁE ZIMNE PIWKO i bedzie to LECH, > którego uwielbiam....juz nawet nie pamietam jak smakuje ;) Popieram, chociaż wiem, że można tak pokombinować że i piwko się wypije:)))ale mój M mi na to nie pozwala:(( A kawkę pije od kiedy mały skończył 3tyg. zaczynając od 1 z łyżeczki a teraz to już 2-3 dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
habina Re: kawa 17.09.07, 09:13 Pozwalam sobie na jedna kawe dziennie :) chociaz "kawa" to chyba za duzo powiedziane ;-) Plaska lyzeczka rozpuszczalnej na duzy kubek z duza iloscia mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
habina Re: kawa 17.09.07, 09:16 Dodam jeszcze , ze od Inki sie uzaleznilam ;-) Poczatkowo (przez pierwszy miesiac) mi wystarczala, potem juz nie:) [synek ma prawie 3 miesiace) Kiedy karmilam corcie przewrazliwona jeszcze bylam i pilam jedynie bezkofeinowa, no i inke rzecz jasna. wspolczuje bolow brzuszka :( Odpowiedz Link Zgłoś
kadewu1 Re: kawa 17.09.07, 11:56 Piję kawę, zwykle 2 filiżanki dziennie. Żadna tam słaba, kawa to kawa ma być. Syńcio nigdy nie reagował na nią. Pijałam tez Inkę, natomiast nie czarną herbatę. Myślę, że niesłusznie się uważa, że kawa to jakiś koszmarny narkotyk, który wprawi nam dziecko w drgawki. Mocna herbata jest dużo gorsza. Poza tym, jak mamy karmią długo, jak tu bez kawy przeżyć? Np. 19 miesięcy? troszkę przesadzamy z tymi ograniczeniami dietetycznymi na wyrost (no, chyba że jakiś maluch protestuje po kawie, OK) K Odpowiedz Link Zgłoś
iwomartusia Re: kawa 18.09.07, 15:55 Jak córka miała 5 miesięcy zaczęłam pić normalne 2-3 kawy, wcześniej 1 dziennie, bez mleka, bo byłam na diecie bezmlecznej. Teraz już z mlekiem- mała ma 9 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: kawa 18.09.07, 22:58 martha666 napisała: > czy pijecie kawę karmiąc piersią??? to może być trochę technicznie skomplikowane, mamy wtedy tylko jedną wolna rekę, można niechcąco oblac dziecko... Natomiast między karmieniami jak najbardziej :) Odpowiedz Link Zgłoś