naaka 20.07.03, 18:32 wiem ze i tak powinnam poradzic sie lekarza ale do wizyty zostalo troche czasu a sie zastanawiamy z mezem nad tym problemem. czy stosuje sie tabletki czy inne metody? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izamamakrzysia_edziecko Re: karmienie a antykoncepcja 20.07.03, 19:57 Cześć, tabletki hamują laktacje, więc sie ich nie stosuje, z tego co wiem, mozna sobie zrobić zastrzyk antykoncepcyjny działający 3 miesiące, ale ja sie jakoś nie zdecydowałam. chyba najlepiej poradź się lekarza pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
kasia977 Re: karmienie a antykoncepcja 20.07.03, 21:54 Są specjalne tabletki, które stosuje się podczas karmienia i nie ograniczaja one laktacji. Są to Cerazette. Sama biorę je od 9 msc. i bardzo je sobie chwalę. Można też robić co 3 msc. zastrzyk, ale trzeba mieć duże zaufanie do swojego organizmu, że codziennie zaimplikuje sobie odpowiednią dawkę. Pozdrawiam Kasia Ż Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: karmienie a antykoncepcja 21.07.03, 10:33 W czasie gdy kobieta karmi piersią NIE stosuje się jedynie tabletek antykoncepcyjnych zawierających estrogeny. Monika Staszewska Odpowiedz Link Zgłoś
11ulla Re: karmienie a antykoncepcja 29.07.03, 23:52 Stosowac mozna pigułki cerazette lub zastrzyk Depo Provera (chyba tak sie pisze) Ja walsnie zdecydowalam sie na zasrzyk, co 89 dni musze pamietac i mam spokoj KOlezanka stosowala taka metode przez rok (jest po medycynie) i wszystk było oki Co pawda na uotce zastrzezen bylo tyle, ze prawie sie przestraszylam...ale drugiego dziecka jeszcze nie chce miec....a tabletkom niezbyt ufam (tzn moze nie tyle tabletkom, co swojej sklerozie) jestem 1,5 miesiaca po zastrzyku i wszystko jest ok (a nawet jestem całkiem zadowoona, bo nie mam problemow z cera a według ginekologa ten zastrzyk nie powinien nic mi pomagac na cere, a jednak....) Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka19 Re: karmienie a antykoncepcja 31.07.03, 09:35 Ja biore Cerazette i zmienjszenialaktacji nie zauwazyłam.To sa jedyne pigułki dla karmiacych wiec samiło moga je brac mamy karmiace piersia.Polecma , są naprawde dobre,mnie pomogły nawet na cere. Odpowiedz Link Zgłoś