ma15 17.12.07, 10:02 a co z kroplami do nosa sulfarinol? mozna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bathilda Re: a sulfarinol? 17.12.07, 10:15 Ma15, jak rozumiem jesteś chora ;) Napisz co Ci jest, czy byłaś u lekarza, co Ci przepisał albo co chcesz brać to może rozwiążemy problem globalnie bez szukania po kolei setki leków ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ma15 Re: a sulfarinol? 17.12.07, 10:22 szukam czegos na zapalenie zatok, lekarz chce mi ac antybiotyk ale moj organizm ich nie przyswaja ( problemy z zoladkiem) zawsze sie leczylam sulfarinolem i pseudoefedrna i wit, c ale teraz to chyba odpada i nie wiem czym to wyleczyc.po 1 dniu zazywania antybiotykow dostaje takie bolesci ze nie da rady. a lekarz ma to gdzies. problem z zatokami mam od kilku lat i widze ze antybiotyki to nic dobrego. a szybciej przechodzi po tamtych srodkach. wogole moje zdrowie mnie wykonczy , moze nie powinnam karmic piersia tylko leczyc wszystko co mi dolega ale zal mi p[ozbawiac dziecka mleczka mamy. i tak sie mecze juz od ciazy na zasadzie samo przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bathilda Re: a sulfarinol? 17.12.07, 10:23 Napisz mi jaka jest substancja czynna w tym Sulfarinolu bo na KUKP nie znalazłam - trzeba szukać na anglojęzycznych stronach. Ja miałam przez parę lat potworne problemy z zatokami. Pomogło dopiero naświetlanie laserem (a może to nie był laser tylko jakieś inne światło?). Po 6 seansach minęło jak sen złoty, a naprawdę dawało mi w kość. Odpowiedz Link Zgłoś
ma15 Re: a sulfarinol? 17.12.07, 10:30 Sulfarinol zawiera dwie substancje czynne - sulfatiazol i azotan nafazoliny. Odpowiedz Link Zgłoś
bathilda Re: a sulfarinol? 17.12.07, 10:37 Sulfatiazol to jeden z sulfonamidów pl.wikipedia.org/wiki/Sulfatiazol Sulfonamidy można brać karmiąc www.laktacja.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=430&Itemid=120#sulfonamidy Nafazoliny na razie nie znalazłam, ale znalazłam elektroniczną wersję ulotki www.apteka-leki.com/html/cat_id_21.html No i wynika mi z niej że można, tylko "ostrożnie" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ma15 Re: a sulfarinol? 17.12.07, 11:01 dzieki za pomoc. moze sie wkonczu wylecze:0 Odpowiedz Link Zgłoś