agarys 01.01.08, 22:04 zaznaczam ze mala ma 5 miesiec i tylko cycek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
la.sonrisa Re: CEBION MULTI-czy podawac 01.01.08, 22:42 Moim zdaniem nie trzeba, jesli nie ma specjalny wskazan np. słabe wyniki krwi. Zawsze to sztuczne witaminki... starczy cycus:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia.1 Re: CEBION MULTI-czy podawac 01.01.08, 22:43 mi pediatra zalecil i podaje,poniewaz ma wit z grupy B,ktore dobrze wplywaja na rozwoj ukladu nerwowego Odpowiedz Link Zgłoś
pyziol1 Re: CEBION MULTI-czy podawac 01.01.08, 22:52 Ja nie podawalam, mimo, ze pediatra kazala. Maly byl na tylko na piersi do konca 6m a teraz ma 1 rok i nadal jest cycoholik. Z mlekiem dostaje wszystko co trzeba. Mysle, ze przesadzaja z tymi witaminami. Nabijamy tylko kase firmom farmaceutycznym. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
basiak36 Re: CEBION MULTI-czy podawac 01.01.08, 22:55 Otoz to. Tez nie podawalam i nie podaje zadnych witamin. To ze jakies na cos dobrze wplywaja to nie znaczy ze trzeba je podawac, sztuczne wchlaniaja sie gorzej od tych z mleka mamy. Poza tym bywa ze te sztuczne uczulaja. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: CEBION MULTI-czy podawac 02.01.08, 10:57 U nas tylko cyca i to już u drugiego synka. Nasz lekarz jest przeciwnikiem sztucznych witamin. Nie podaję nawet vit d3. I chłopaki mają się super. Ciemiączka też zarastają normalnie. Jesteśmy oczywiście pod stałą kontrolą naszego pediatry. Odpowiedz Link Zgłoś
agarys Re: CEBION MULTI-czy podawac 02.01.08, 16:02 pwiem ci ze ja rodzilam w anglii i tam tez ni daja wit.d3 a przyjechalam tutaj i lekarz przepisal wit.d3 i ten cebion i kazal wprowadzic juz zupki i mleko modyfikowane hipoalerg a mloda miala wtedy 4,5 mies. nie posluchalam go karmie tylko piersia ale wit.. podaje bo powiedzial ze te wit z mleka nie wystarczaja juz mimo ze ja zarzywam feminal Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: CEBION MULTI-czy podawac 02.01.08, 16:12 Zobacz wypowiedzi p. Moniki tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=62558538&a=62558538 Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: CEBION MULTI-czy podawac 02.01.08, 19:21 Znaleźć dobrego pediatrę w Polsce! To graniczy z cudem :) Karm piersią i miej swój rozum - mój pediatra mówi że gdyby w mleku matki czegoś brakowało to przez te lata ewolucji brak zostałby uzupełniony. W przeciwnym razie gatunek ludzki by nie przetrwał. Bardzo się bałam niepodawania d3 ale przy pierwszym synku teraz wogóle się nie boję. Vigantol to niepotrzebna chemia - u nas powodował pocenie się i brak apetytu - oczywiście nie zachęcam Cię do odstawiania vit d3, tylko do znalezienia rozsądnego pediatry, który na obecny stan badań powinien zalecać jedną kroplę na dwa dni w ramach profilaktyki. Latem jeszcze mniej albo wogóle. P. Monika wie co pisze! Odpowiedz Link Zgłoś