mlodamama 06.10.03, 15:51 od wczoraj boli mnie jedna piers, tak od strony pachy. czy to moze byc zapalenie? co robic? i jeszcze jedno- czy moge jesc miód karmiac piersia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
truskawkam73 Re: P.Moniko - ból piersi 06.10.03, 21:14 Ja też dołączę się z takim problemem. Wróciłam do pracy i przez 8 godzin nie karmię mojego 8-miesięcznego synka. Od dwóch dni boli mnie lewa pierś. Nie ma zastoju, staram się odciągać chociaż raz będąc w pracy. Mam przy tym gorączkę i dreszcze, myslałam, że to coś grypopodobnego, ale nie boli mnie gardło i nie mam kataru, trochę łamie mnie w krzyżu, ale myślę, że to przez częste noszenie mojego skarbu. Czy to może być zapalenie piersi, albo jakiegoś kanalika ? Dodam, że boli mnie w jednym miejscu - u góry nad brodawką i trochę promieniuje. Druga pierś w porządku, poza tym mały opróżnia obydwie systematycznie po powrocie z pracy, tak, że kładę się spać z pustymi piersiami. Przepraszam, nieco chaotyczne to ... Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: P.Moniko - ból piersi 07.10.03, 12:18 Oj, to mi wygląda na zapalenie. Proszę o częste odciąganie mleka (w czasie pracy) i karmienie maluszka. Okłady z kapusty są jak najbardziej wskazane, za to masowanie i rozgrzewanie piersi zdecydowanie przeciwskazane. Jeśli jest wysoka temperatura może PAni wziąc ibuprofen. Jeśli do jutra nie będzie żadnej poprawy to trzeba się bedzie skontaktować z poradnią laktacyjną. Pozdrawiam Monika Staszewska Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: P.Moniko - ból piersi 07.10.03, 11:53 Ból piersi bez temperatury, zaczerwienienia to raczej tylko taki miejscowy zastój. Niestety z niego moze rozwinac sie zapalenie piersi. Prosze jak najczesiej karmic maluszka ta chora piersia (zaczynac wiekszosc karmien od chorej piersi -w pozycji spod pachy- i konczyc na zdrowej). Po karmieniu i w przerwie miedzy karmieniami okladac piers chlodnymi, lekko zgniecionymi liscmi bialej kapusty. Miód moze Pani spróbowac jesc przez kilka dni i w tym czasie obserwowac maluszka. Co prawda uwaza sie, ze jest to produkt silnie uczulajacy, ale nie wszystkie dzieci reaguja na niego niekorzystnie. Pozdrawiam Monika Staszewska Odpowiedz Link Zgłoś