dita74 14.09.08, 16:24 Witam CZy sinlac moze zastapic jeden posilek oprocz piersi?A moze wystapic reakcja alergiczna ,a kupka jaka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patrilla Re: sinlac 14.09.08, 20:46 Ile ma dziecko?? sinlac na wodzie spokojnie moim zdaniem może zastąpić karmienie kupka jest bardziej zwarta ale nie za gęsta, bo to mieszanka ryż, kukurydza, maczka chleba świętojańskiego bardzo niewliele dzieci On alergizuje ... Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: sinlac 14.09.08, 23:32 Po skończeniu przez dziecko 4 miesiąca może zastąpić jeden posiłek. Ja kupiłam jak wracałam do pracy, ale nigdy nawet nie otworzyłam, bo nie było takiej potrzeby. Nam poleciła pediatra zamiast mleka, bo ponoć mniej alergizuje, ale nie dam za to głowy bo w końcu nigdy nie użyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
wiola_wd Re: sinlac 15.09.08, 01:43 Sinlac na wodzie może zastąpić posiłek mleczny. Moja cóka, mimo, że sinlac słodki i smaczny, za pierwszym` razem nie chciała w ogóle zjeść, za drugim jak jej wcisłam kilka łyżeczek to po kilku godzinach była cała wysypana i bolał ją brzuszek, do tego biegunka. To była jej pierwsza reakcja alergiczna w życiu, miała wtedy 8 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
lunaa2 Re: sinlac 15.09.08, 13:34 corka ma 5 cm jest takim glodomorem ze na noc ,oprocz 2 [piersi zjada kaszke sinlac na wodzie, smakuje jej -tej kaszki nie za duzo tak z 5 łyzeczek. Bardzo sobie ja chwale Odpowiedz Link Zgłoś
doziolko Re: sinlac 15.09.08, 21:45 Witam! Podłączę sie po ten temat z dośc podobnym pytaniem. Moja córka kończy za tydzień 6mc od 3 tyg. podaje jej sinlac (skaza białkowa). Ambitnie próbuje łyżeczką natomiast kiedy jestem w pracy babcia daje taki rozwodniony przez butelkę. I tu moje pytania: 1.Początkowo po sinlacu dawałam najpierw 2 piersi- ulewała potem 1 pierś też ulewała ostatnio daje sam sinlac i jest lepiej. Czy mogę bez podawania piesi. Dodam że przerwy między karmieniami sa podobne. 2. Jeśli dziecko zjada pół zalecanej porcji to mogę podac drugą część- drugi posiłek np. wieczorem przed kąpielą a po pierś (ze względu na słabe przyrosty i nadzieje na dłuższe spanie)Z góry dziękuje za podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
niutunia Re: sinlac 16.09.08, 11:08 witam! Mojej 6-mc corce pediatra zalecil Sinlac "na podtuczenie", poczatkowo zjadala kilka lyzeczek rano, potem tez zaczelam podawac wieczorem godzine przed kapiela i piersia. Od 2 m-cy zjada bardzo chetnie prawie cala miseczke z jablkiem, gruszka czy malinami, ale efektow wagowych brak. Nadal 3 centyl. Ale w nocy budzi sie tylko na jedno karmienie - a czasami dopiero po 4 rano. Zadnych uczulen nie stwierdzilam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamienna5 Re: sinlac 16.09.08, 14:02 A czy ktoś próbował dodawać sinlaca do zupki jarzynowej??? Własnie się nad tym zastanawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
milka_kalibanka Re: sinlac 16.09.08, 17:50 na stronie producenta Sinlaca- firmy Nestle, są przepisy na zupy jarzynowe do których jest dodawany właśnie ten produkt, myślę więc, że spokojnie można go dodać w celu zagęstnienia. Odpowiedz Link Zgłoś