kasia4246 01.10.08, 09:10 Mam pytanie kiedy można podac dziecku pogniecionego bananka i od kiedy danonki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
budzik11 Re: Kiedy banana 01.10.08, 09:22 A co to ma wspólnego z karmieniem piersią? Zajrzyj na forum o jedzeniu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=579 Odpowiedz Link Zgłoś
aldonakatarzyna Re: Kiedy banana 01.10.08, 09:24 banana to nie bardzo, jak sie juz upierasz to go podgotuj banany sa bardzo pryskane i wychladzaja- nie chcesz zafundowac dziecku wiecznie saczacej sie wydzieliny pod noskiem;)) danonka tez nie, jest bardzo mocno doslodzony, zamiennie mozesz podac jogurt naturalny z owocami cukier w takiej ilosci powoduje tzw sugar blues- a potem ludzie sie dziwia ze maja dzieci nadpobudliwe a la ADHD;)) Odpowiedz Link Zgłoś
jorasta Re: Kiedy banana 01.10.08, 21:48 Ja podałam banana w 7 miesiącu, ale ze słoiczka Gerbera, bo zwykłego się bałam. Danonków nie daję i nie zamierzam dawać Odpowiedz Link Zgłoś
abri Re: Kiedy banana 02.10.08, 03:14 wklejam Ci schemat, z ktorego ja korzystam www.osesek.pl/co-kiedy-w-diecie-dziecka/ Banan podalam wlasnie 8-miesiecznej corce. Tak jak pisza dziewczyny zamiast danonkow lepiej podac jogurt naturalny+owoce Producent Danonkow zaleca podawac je od 3 roku zycia www.danonki.pl/index_mam3latka.php?id=czM3bWs1NmJwMTE1MQ%3D%3D Odpowiedz Link Zgłoś
martyna227 Re: Kiedy banana 02.10.08, 17:05 Ja to bananka dosyć późno podałam, natomiast jeśli chodzi o danonki, to wciąż jeszcze nie daję. Moje dziecko dostawało od początku koktajle jogurtowo-owocowe gerbera, które nie zawierają cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
genna-0 Re: Kiedy banana 03.10.08, 13:36 Ja też uważam, że nie ma co danonkami za wcześnie dziecka faszerować. tym bardziej że można podać coś, co jest specjalnie dla małych dzieci. Ja dawałam te koktajle,a także ostatnio wprowadziłam misiowy jogurcik. Odpowiedz Link Zgłoś