dziub_dziubasek 09.08.09, 15:14 W związku z odrobaczaniem starszaka dostaliśmy z mężem też ten preparat do zażycia . Czy ten preparat można stosować karmiąc piersią (karmię 11 mies. córkę)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kejzi-mejzi Re: Pytanie o pyrantelum 09.08.09, 23:30 Tak, ale w tym czasie spożywaj dużo olejów aby zminimalizować ilość toksyn, dzięki tłuszczom łatwiej je wydalisz. Ja sama piłam vernicadis, ziołowy preparat do nabycie na allegro np. Odpowiedz Link Zgłoś
marmoladka33 Re: Pytanie o pyrantelum 09.08.09, 23:33 A mi pani doktor powiedziała, że nie można leków tego typu przyjmować w czasie karmienia - tzn. nie należy karmić, gdy się przyjmuje... Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: Pytanie o pyrantelum 10.08.09, 08:44 no to chyba całe to odrobaczanie nie ma sensu, skoro ja nie powinnam tego brać... Z drugiej strony ja chyba jestem jedyną osobą w naszej rodzinie, która nie ma "robalowych" objawów... Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: Pytanie o pyrantelum 21.08.09, 18:02 Pyrantelum nie należy do leków bezwzglednie przeciwwskazanych w czasie akrmienia piersią. Wchłania się z przewodu pokarmowego w baaardzo niewielkich ilościach, ok. 1-3 godziny po podaniu, więc w ramach środków ostrożności można w tym czasie unikać karmienia, co przy jedenastomiesiecznej Damie nie powinno być problemem. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś