Dodaj do ulubionych

tytuł przelewu

20.12.10, 15:30
któraś tu pisała....
ze jeśli rodzic przelewa czy wysyła kasę dziecku i w tytule przelewu jest "dla marcinka" to nie jest to tytulem alimentów tylko doborowolna skladkasmile dla dziecka czyż nie? Nalezy trzymać te poświadczenia przelewów - prawda?
Obserwuj wątek
    • em.haa Re: tytuł przelewu 20.12.10, 16:35
      Nie wiem czy akurat o tym mówisz ale moja przyjaciółka tak miała.
      Były chłopak niby na poczet alimentów robił przekaz ale raz nie dał żadnego tytułu a za drugim razem wpisał imię i nazwisko matki a nie że "alimenty" i sąd ani też komornik nie uznał tego jako alimenty. A moja przyjaciółka powiedziała że był jej winien pieniądze i to są właśnie te długi.
      Powinno paść słowo alimenty.
      • em.haa Re: tytuł przelewu 20.12.10, 16:35
        No ale skoro "Dla Marcinka" to trochę przegięcie nie uważać tego jako alimenty.
        • annakate Re: tytuł przelewu 20.12.10, 16:40
          najbezpieczniej "alimenty dla Józia Pietruszki za grudzień 2010"
          • oliwija Re: tytuł przelewu 20.12.10, 20:53
            annakate napisała:

> najbezpieczniej "alimenty dla Józia Pietruszki za grudzień 2010"

wlasnie!
    • m.agdaa Re: tytuł przelewu 20.12.10, 17:06
      Wstydź się.
      • oliwija Re: tytuł przelewu 20.12.10, 20:52
        mówisz do mnie?
        po pierwsze nie mam synka tylko córke...

pozatym jeśli facet od 6 lat nie utrzymuje z dzieckiem żadnego kontaktu ma ponad 10 tys długu i teraz nagle przesyła kase z tytulem "dla Marcinka.." nochyba żart jakiś....
        to raczej na poczet prezentów... a ni ealimnety
        • em.haa Re: tytuł przelewu 20.12.10, 21:05
          Mały ten dług jak na 6 lat.
          • braktalentu Re: tytuł przelewu 21.12.10, 06:15
            Nigdzie nie jest napisane, że facet nie płacił przez 10 lat. Przez 10 lat nie wywiązuje się z roli rodzica. Może od czasu do czasu coś przelewa.
            • oliwija Re: tytuł przelewu 21.12.10, 07:08
              dlug maly bo i alimenty zasadzone symboliczne.
              matka traktuje to jako prezent urodzinowy sprzed 6 lat.

po za tym co to za metoda .. ma komornika niech wplaci komornikowi a nie robi podchody... ze niby o dziecku sobie przypomniał. o jednym z kilkorga swoich dzieci...
              Jak dzieciak był maly to mu zabral ze skarbonki 500 zł..... wiec.... ja uwazam ze to Dla marcinka jest na poczet oddania tamtego długu.
        • m.agdaa Re: tytuł przelewu 20.12.10, 21:40
          Nie trudno się domyśleć, ze to na poczet alimentów. Ciezko mi to pisac, bo sama jestem samotna mamą, ale powstydziłabym się takiego "kombinowania". Koszty utrzymania dziecka są podzielone na obojga rodziców, a to, ze on sie nie wywiazuje to juz inna bajka. To jego kręgosłup moralny, nalezy isc z tym do komornika. Po 6 latach przelew z napisem "dla Marcinka, Zosi", dla człowieka, który zapomniał o swoim dziecku nigdy nie będzie prezentem.
          • miaowi Re: tytuł przelewu 20.12.10, 22:24
            Też prawda. Takie kanalie nie robią prezentów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka