Dodaj do ulubionych

uzasadnienie

21.04.11, 15:21
W dniu 21.03.2011 zapadł wyrok o podwyższenie alimentów. Ojciec nie chciał się zgodzić na kwotę o którą wnioskowałam. Ostatecznie Sąd zasądził podwyższenie z 300złna 800zł.
Dziwił się jak Sędzina Mu mówiła, że nie zajmuje się dzieckiem(wpada raz na miesiąc), że to matka pierze,sprząta,gotuje,odrabia z dzieckiem lekcje i jeszcze opłaca kolonie,zimowiska i komunię w tym roku.
Dzisiaj się dowiedziałam, że 31 marca wniósł do Sądu o uzasadnienie wyroku, a po uzasadnieniu w ciągu 2tyg. może złożyc apelację.

Smutne jest to, że chce walczyć o 200zł. bo w Sądzie zgadzał się na 600zł. A dodam, że mało nie zarabia.

Czy ja w tej chwili mogę coś zrobić? Czy muszę czekać?
Obserwuj wątek
    • annakate Re: uzasadnienie 21.04.11, 22:08
      jesli złozy apelację to jej odpis dostaniesz, będziesz mogła sie do niej ustosunkować. Jesli nie wnosiłas o uzasadnienie, to nie przysla Ci go, nawet jak będzie sporządzone - ale nic nie stoi na przeszkodzie, zebyś poszła do sądu i je przeczytała (ew, zrobiła sobie kopię) - będzie Ci łatwiej napisać odpowiedx na apelację.
      • harell Re: uzasadnienie 21.04.11, 23:42
        dziękuję.
        A czy zdarza się,że ojcowie którzy nie chcą płacić wygrywają po apelacji?

Na sprawie nie miał szans bo Sędzina powiedziała, że dużo więcej ode mnie zarabia i w ogóle nie zajmuje się dzieckiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka