Dodaj do ulubionych

powitanie prawnika:)

22.09.12, 15:27
Witam!

Po żmudnych egzaminach i kilku latach podczytywania Państwa witam się z Państwem oficjalnie i mam nadzieję, że będę miała możliwość podpowiadania Państwu z punktu widzenia i przy pomocy mojej fachowej wiedzy prawniczej.
W miarę możliwości czasowych, dostępny jest też dla Państwa mój adres e-mail gazetowy.

Pozdrawiam
yo-anna84@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • miaowi Re: powitanie prawnika:) 22.09.12, 22:25
      Witamy serdecznie smile Na pewno nieraz będziemy nękać pytaniami.
    • danaide Re: powitanie prawnika:) 24.09.12, 00:10
      Ja zacznę: jak udokumentować wydatki na opiekunkę przed sądem skoro i tak większość jest na czarno?

Dziękuję!
      • oliwija Re: powitanie prawnika:) 24.09.12, 07:32
        wysłałam pytania na priva czekam na odzew
    • anete Re: powitanie prawnika:) 24.09.12, 12:12
      kurcze, może i ja się powinnam przywitać z samodzielnymi mamami, od ponad 9 lat jestem prawnikiem, od 4 lat posiadam uprawnienia radcy prawnego i m.in. prowadzę sprawy z zakresu prawa rodzinnego. W razie pytań również służę pomocą (adres mailowy gazetowy), sama też jestem tzw. samodzielną mamą. Pozdrawiam
      • miaowi Re: powitanie prawnika:) 24.09.12, 22:11
        Witamy smile Ja mam pytanie, czy odpukać, gdyby ktoś chciał żeby mu przywrócono odebrane prawa rodzicielskie, to najpierw musi wykazać, że przyczyna odebrania ustała czy też sąd mu przywróci "bo on tak chce", a potem sie zobaczy, czy umie być ojcem?
        • gosiamamaeryka1 Re: powitanie prawnika:) 25.09.12, 07:17
          Muszą najpierw zaistnieć przesłanki, że ustała przyczyna odebrania praw. Nie jest tak prosto. Chociaż pewnie co sąd, to i inna opinia.
          • oliwija Re: powitanie prawnika:) 25.09.12, 07:44
            na pewno nie jest tak ze jak on chce to przywrocą prawa..... ten któremu odebrano prawa - co tez nie jest łatwe musi sie bardzo postarac....
            • ona3010 Re: powitanie prawnika:) 25.09.12, 09:08
              Witamy na pokładzie smile
              Póki co zbieram namiary na b dobrego prawnika w wawie na (cwanego lisa wink macie coś ?
      • panim1701 Re: powitanie prawnika:) 19.02.13, 11:02
        witam.ja miała bym pare pytan odnośnie alimentów jak jeszcze można walczyc o pieniądze dla dziecka skoro nic nie pomaga.chciala bym aby pani napisala do mnie na mój adres email podany prywatny mam jeszcze pare pytan jak by miała pani czas to proszę o odpowiedz to mój prywatny.pozdrawiam
    • yo-anna84 Re: powitanie prawnika:) 25.09.12, 17:30
      Wobec powyższego, witam Anetesmile

Co do pytania o udokumentowanie wydatków na opiekunkę - z doświadczenia wiem, że Sąd to nie urząd skarbowy i wystarczyć winno np. pokwitowanie przyjęcia kwoty pieniędzy podpisane przez tą Panią oraz przesłuchanie Jej przed sądem na okoliczność pełnienia roli opiekunki dziecka.
      Inna sprawa, czy przeciwnik złośliwie nie "doniesie" odpowiednim organom podatkowym o ewentualnym braku rozliczenia się z dochodów...

Co do przywrócenia władzy rodzicielskiej - zwykle przedmiot sprawy dotyczy tego, czy okoliczności, które stanowiły o ograniczeniu, pozbawieniu władzy rodzicielskiej - ustały...

yo-anna84
      • anete Re: powitanie prawnika:) 26.09.12, 10:41
        Dziewczyny, jeśli macie jakiekolwiek pytania do mnie, to proszę - kierujcie je na maila, nie zawsze zaglądam na forum, maila częściej mam włączonego, pozdrawiam...
    • zosiasamosia_wawka Re: powitanie prawnika:) 27.09.12, 10:33
      Dorzucę jeszcze 2 wątki tej pani, najwyraźniej raz ma 40 kilka lat a raz 20
      najwyraźniej problemy psychiczne, schizofrenia albo po prostu dobra zabawa w sieci:

forum.gazeta.pl/forum/w,70,18958347,18958347,szukam_pracy_.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,210,21673436,,nie_umiem_poradzic_sobie_z_rozwodem_rodzicow_.html?v=2
      Do zbanowania
      Proszę o zdjęcie ze szpilki to oszustka
      • zosiasamosia_wawka Uwaga to oszustka 27.09.12, 10:33
        Zakłada watki na różnych forach
        • yo-anna84 Re: Uwaga to oszustka 27.09.12, 11:45
          Zadziwiające, jak łatwo człowiekowi przyklejać łatkę.
          Pisałam już w którymś z forum gazetowego, że trafiłam na forum gazety.pl podczas rozwodu rodziców-co potwierdza jeden wątek znaleziony przez wyżej komentującego detektywa.
          Pracy szukałam Mamie, które podczas rozwodu i po rozwodzie musiała się odnaleźć.
          To są wieki temu...
          Ale nie wstydzę się tego, tak było...

Nie raz jeszcze wypowiadałam się na forum gazetowym i przedstawiałam swoje poglądy.
          Rozumiem, że to mnie dyskredytuje??
          Osoba, która szuka pracy najbliższej osobie na wszystkie sposoby i która przeżywa własne, rodzinne kłopoty jest "oszustką"??
          Wiele w niektórych jadu!

yo-anna84

• zosiasamosia_wawka Re: Uwaga to oszustka 27.09.12, 11:51
            Dobra dobra dla mamy:
            "Nauczałam dzieci w "Zerówce" i w klasach 1-3, więc jest to nauczanie raczje
            blokami tematycznymi... Wyprowadzić się stąd niestety nie mogę, a praca być
            może jest ale tylko dla tych, którzy mają większe widać niż ja znajomości...
            Jak już wcześniej zauważyłam mogę równie dobrze pracować w innym zawodzie, ale
            zawsze szukają kogoś młodszego, z większym doświadczeniem w branży.. itd. Widać
            osoba w moim wieku uważana jest już za bezużytecznego pracownika...
            A pracować JAK NAJBARDZIEJ CHCĘ!!!! "

Szukaj naiwnych bo widać że chcesz zarobić ale nie wiesz jak...to i teraz prawnikiem się stałaś...uwaga ta osoba nie jest potwierdzona przez administrację forum, jeśli masz papiery prawnicze i chcesz za darmo udzielać porad zgłoś się do guderianki
            ona Cię zweryfikuje jak prześlesz xero aplikacji i wtedy pogadamy
            • yo-anna84 Re: Uwaga to oszustka 27.09.12, 12:56
              Dobrze, niewątpliwie prześlę skan legitymacji nowej, po to, aby swoją osobę uwierzytelnić, ale do wiadomości opiekującej się forum.
              Mam nadzieję, że na moją prośbę poinformuje, że osobom -niedowiarkom szukającym podstępu pozostało odszczekanie złych słów pod moim adresem.

Ale to nie będzie szybciej jak w listopadzie, bo wtedy zakończą się formalności związane z wpisami na odpowiednie listy.
              • zosiasamosia_wawka Re: Uwaga to oszustka 27.09.12, 14:08
                Na życiu rodzinnym już usuneli Twój watek a tutaj jeszcze trollujesz?
                • yo-anna84 Re: Uwaga to oszustka 27.09.12, 14:32
                  Bo o to poprosiłam, więc jeśli tu też przeszkadza, to bardzo proszę o usunięcie tego wątku.

yo-anna84
          • bretoff [...] 27.09.12, 18:14
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • yo-anna84 Re: Oszustka ! 27.09.12, 22:06
              Poziom dyskusji rynsztokowy...

Jeszcze jedna dyskusja nie została mi wypomniana z tego forum; była taka o tym jak to istnieją cudowni, kochający ojcowie, wówczas też tu zostałam zmieszana z błotem i próbowano mi wpierać, jakoby każdy facet był jedynie dawcą nasienia!

Poprosiłam na kilku forach o wykasowanie mojego wątku, ale przed osobą, która ma takie słownictwo w publicznej dyskusji nie ma co sobie klawiatury strzępić.

yo-anna84
              • oliwija Re: Oszustka ! 05.10.12, 09:09
                jamialam obiecane napisanie wniosku do sadu i co? czekam czekam...... sama napisałm
                • yo-anna84 Re: Oszustka ! 05.10.12, 18:26
                  Ja obiecywałam napisanie wniosku do Sądu, pierwsze słyszę...
                  • oliwija Re: Oszustka ! 05.10.12, 21:07
                    szkoda ze wszytsko wywaliłam bop bymm tu na forum wkleila cała korespondencje
                    • yo-anna84 Re: Oszustka ! 06.10.12, 11:39
                      Dziwnym trafem ja mam całą korespondencję, więc zastanów się, czy mam ją upublicznić... Bo co do zasady możesz nie wyrażać zgody na to; ale z żadnego zdania mojego napisanego tam do Ciebie ani od Ciebie do mnie nie ma słowa o pisaniu przeze mnie jakiegoś wniosku dla Ciebie!
                      Więc zanim się napisze o zdanie za dużo, warto się czasem zastanowić i pohamować w oskarżeniach!!
                      Albo komuś czytanie ze zrozumieniem szwankuje...
                      yo-anna84
                      • oliwija Re: Oszustka ! 06.10.12, 15:46
                        nie oskarzam cie o nic i nic od ciebie nie chce.... ale to co pisza dziewczyny dałuy mi do myslenia. wiec bardzo dziekuje ale nie bede korzystać z Twoich usług.
                      • oliwija Re: Oszustka ! 06.10.12, 15:55
                        yo-anna84 napisała:

> Dziwnym trafem ja mam całą korespondencję, więc zastanów się, czy mam ją upubli
                        > cznić...

Jesteś prawnikiem i takie rzeczy piszesz...... to są grożby..... chyba słabo znasz sie na prawie.

Możesz sobie upubliczniac co chcesz i gdzie chcesz jeśli oczywiście znasz sie na konsekwencjach takiego postepowania.
                        • yo-anna84 Re: Oszustka ! 07.10.12, 12:35
                          To nie jest groźba, tylko pytanie.
                          Znam konsekwencje naruszenia prywatności korespondencji; dlatego spytałam.
                          Doskonale więc wiesz, skoro mnie pouczasz o konsekwencjach prawnych takiego zachowania, co jest w tej korespondencji i że nie ma tam słowa o tym, jakobym miała pisać dla Ciebie jakiś wniosek...
                          Na przyszłość, więcej rozwagi w tworzeniu zarzutów!!

yo-anna84
                          • annakate Re: Oszustka ! 07.10.12, 15:21
                            Nie bardzo cię, młoda prawniczko rozumiem - jesli chcesz pomagać z czystej chęci szerzenia dobra to rób to bez tego całego zamieszania; często pojawiają się posty z problemami prawnymi, nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś w ramach ćwiczeń rozwiązywała casusy, które podsyła samo życie. Jesli natomiast jest to akcja marketingowa i w ten sposób nęcisz klientów to kiepsko trafilaś. Może zamiast wdawać się w utarczki coś konstruktywnego zaproponujesz? Bo na razie nie widzę żadnego merytorycznego wpisu, popartego podstawą prawną...
                            • yo-anna84 Re: Oszustka ! 09.10.12, 13:54
                              Bo zgodnie z życzeniem niektórych osób, poprosiłam o zdjęcie wątku, albowiem nie udzielam się tam, gdzie mnie nie chcą; tym bardziej jeśli mam ciągle udowadniać, że nie jestem wielbłądem i że jednak coś tam wiem...

Y.
                              • oliwija yoanno 09.10.12, 19:28
                                Powiem ci tak ... większość z nas jesli nie wszyscy mamy problemy z byłym męzem ,zona ojcem , matką naszych dzieci. To forum ma być grupą wsparcia.
                                nie chodzi oto zebyśmy sie nie wiadomo jak lubiły .... tylko szanowały wzajemnie swoje uczucia potrzeby....

wybacz ale Ty zachowalaś sie jak 3 letnie dziecko w piaskownicy - dzieci sie nie chca bawic według Twoich reguł to sie obrażasz zabierasz swoje zabawki i jeszcze wybuchasz placzem.

chyba nie oto chodziło. Jeśli jesteś prawnikiem i chialaś nam pomóc to trzeba było to zrobić.
                                Zrobiło sie niepotrzebne zamieszanie ale to Tylko Twoja wina- skoro ogłszasz się na kilku forach znaczy to ze masz nadzieje na osiagnięcie zysków finansowych.
                                Jesli miałas takie oczekiwania to trzeba było to napisać - pomoge ale oczekuje zapłaty.....
                                Było by uczciwie wobec ludzi,którzy zapewne do Ciebie pisali.

Duzo osób z tego forum nie ma nic wspolnego z prawem- żadnym prawem ale wzajemnie sie wspieramy po osobistych przejściach w sadzie w Mopsie itd.....

Czyż nie pot ot jest forum....?

A Jeśli ktos robi wokol siebie dużo niepotrzebnego szumu , groży zwymysla ludzi to nie dziw sie ze nie jest lubiany....
                                • yo-anna84 Re: yoanno 10.10.12, 16:18
                                  Skąd ten wniosek, że skoro ogłosiłam się na kilku forach to zaraz oczekuję korzyści finansowych.
                                  Napisałam tam, gdzie po prostu często zaglądałam/ zaglądam...
                                  Jeśli tak zrozumiano moje intencje, to nie takie one były.

Nieraz w zależności od możliwości czasowych coś tam na różnych forach podpowiadałam/ podpowiadam, co wiem, a widzę, że osoby zmierzają ku niewłaściwej drodze prawnej.

Nie obrażam się, po prostu nie tracę czasu i energii tam gdzie mnie nie chcą, tym bardziej, że i tak sporo mam zajęć; sporo też osób może na mnie liczyć.
                                  Dziś np. złożyłam pozew w imieniu samotnej matki trójki miłych chłopców, których ojciec zostawił ją z 300000zł kredytu bez środków do życia.
                                  I nie wzięłam za to złotówki.

Wiem gdzie kończy się praca, a gdzie zaczyna zwykła ludzka przyzwoitość.

Pozdrawiam, bo obrażona nie jestemsmile

yo-anna84
                                  • trusia29 Re: yoanno 02.03.13, 12:22
                                    yo-anna84 napisała:
                                    Dziś np. złożyłam pozew w imieniu samotnej matki trójki miłych chłopców, któryc
                                    > h ojciec zostawił ją z 300000zł kredytu bez środków do życia.
                                    > I nie wzięłam za to złotówki.

Wiesz co? ja jestem radcą prawnym. Nie przyszłoby mi do głowy chwalić się co i kiedy zrobiłam za darmo.
                                    Tak samo jak nie zakładam wątków w Twoim stylu, bo nie szukam klientów na forach. Twoje zachowanie świadczy o tym, ze jesteś bardzo młoda i chyba niezbyt doświadczona i życiowo, i jako prawnik.
                          • oliwija Re: Oszustka ! 07.10.12, 16:31
                            yo-anna84 napisała:

> Na przyszłość, więcej rozwagi w tworzeniu zarzutów!!

kobieto ja do ciebie nic nie mam. nie bede sie tu kopac z koniem.
                      • karina500 Do yo-anna84 10.10.12, 20:39
                        Oooo, to to! Jeśli chodzi o oliwiję, to z całą pewnośćią ma ona problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Znam ją z innych forów. Nie tylko z tym ma problemy, ale to już na inny temat.
                        • oliwija Re: Do yo-anna84 11.10.12, 08:43
                          karina500 napisała:

> Oooo, to to! Jeśli chodzi o oliwiję, to z całą pewnośćią ma ona problemy z czyt
                          > aniem ze zrozumieniem. Znam ją z innych forów. Nie tylko z tym ma problemy, ale
                          > to już na inny temat.

ciekawe z jakich forów mnie znasz........... bardzo interesujace....

ciekawe z czym wg ciebie mam jeszcze problemy - chetnie poczytam.
                          • yo-anna84 Re: Do yo-anna84 11.10.12, 15:03
                            A to już nie do mnie pytanie, bo ja się znam na przepisach, nie na kwestiach osobowościowo-psychologicznychtongue_out

Tym akcentem kończę ten wątek z mojej strony, bo naprawdę nie ma sensu dalej to żonglowanie słowem.

Y.
            • chalsia Re: Oszustka ! 01.10.12, 15:03
              załączam link do postu "powitanie prawnika" na forum macochy - warto przeczytać bo dokładnie pokazuje nastawienie yo-anna84 (albo jej prawniczą indolencję)

forum.gazeta.pl/forum/w,14479,139100648,139100648,powitanie_prawnika.html
              raczej bym nie korzystała z pomocy yo-anna84
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka