Dodaj do ulubionych

Falszywe zeznania !!!!!!!!!

31.01.05, 15:03
Powiedzcie mi prosze czy jesli np swiadkowie beda klamac badz moj czy poniasa
jakąs odpowiedzialnosc karna(dotyczy to sprawy rozwodowej) jak to w koncu
jest???
Obserwuj wątek
    • mama_ameleczki Re: Falszywe zeznania !!!!!!!!! 31.01.05, 16:47
      Musiałabyś udowodnić im kłamstwo,a myśle, ze to niebyło by łatwe, ponieważ
      dowody zapewne ograniczyłyby się do Twojego słowa przeciw ich słowu.
      • amfenix Re: Falszywe zeznania !!!!!!!!! 31.01.05, 18:37
        Niestety z moich doświadczeń wynika,że w sądzie podczas rozwodu wyrzucić z
        siebie można dowloną ilość kłamstw,byleby tylko wszystko brzmiało w miare
        prawdopodobie,i byleby się nie zamieszać hehehe jak mój ex bo nie można
        powiedziec najpierw: żony nigdy nie było w domu,cały czas pracowała,robiła
        karierę i nie chciała mieć więcej dzieci,choć ja pragnąłem tego z całego
        serca....a na następnej rozprawie: Tyrałem jak wół a ona nic nie robiła,leżała
        tylko w domu i oglądała telewizję,w dodatku piła ...,by za pół godzny na tej
        samej rozprawie stwierdzić:żona nie potrafiła pogodzić prowadzenia swojej firmy
        z obowiazkami domowymi dlatego do pomocy ściagnęła sobie rodziców, brata i
        psa,którzy mieszkali u nas i pomagali jej w obowiązkach.....Heeeeheeeeheee
        chyba w trzymaniu pilota i donoszeniu wódki mi pomagali.Do dziś sie zastanawiam
        jaką rolę w tym wszystkim pełnił pies???
        Czym grozi składanie takich absurdalnych zeznań? Wysoko uniesionymi brwiami
        sędziny!I tłumionym rechotem mojego adwokata.
        Można też przedstawić świadka,który stwierdzi, że on jako dziadek ubóstwia
        swojego wnuka i ma z nim doskonały kontakt to nic, że nie wie ile wnuk ma lat i
        do której klasy chodzi.
        Można też przynieść dokumenty,że najpierw było sie bezrobotnym bez prawa do
        zasiłku ( w tym czasie przebywało się w Anglii w dość kosztownej szkole
        językowej ),potem dostarczyć świstek,że jest się zatrudnionym w firmie x
        (własnosć mojego teścia) i zarabia się 600 zł,z czego dobrowolnie płacone jest
        500 zł alimentów i za sto złotych wynajmuje się mieszkanie,utrzymuje samochód i
        opłaca komórkę...
        Może tez pojawić się świadek w garniturze za 5 tysiaków i powiedzieć że jest
        kolejarzem...
        Ewa, na to nie ma żadnych sankcji.To są słowa przeciwko słowom.Nikomu nie chce
        się wnikać kto mówi prawdę.
        Zacytować ci kolejny raz tekst mojej ulubionej sędziny???
        ...do sądu nie idzie się po sprawiedliwość,idzie się po wyrok...
        • kammik Re: Falszywe zeznania !!!!!!!!! 31.01.05, 18:52
          Oj amfa, pies byl ci potrzebny do wyrafinowanych orgii seksualnych, bo papużka
          zdechla.
      • ewik25 Re: Falszywe zeznania !!!!!!!!! 31.01.05, 19:16
        Czyli kazdy moze sobie klamac bezkarnie i to w sadzie Matko co za bezsens.Mam
        nadzieje ze przynajmniej odniesie to jakis skutek ze ja bede mowic prawde i sie
        nie pogubie w tym co mowie bo moj malzonek napewno sie zapulta a jak juz bedzie
        klamal to na mur beton smile
        A z ta sprawiedliwoscia to naprawde jestem w szoku
        Pozdrawiam
      • ewik25 Re:do mamy ameleczki 31.01.05, 19:19
        Sorki wcisnelo mi sie przez pomylkesmile
        Wiesz w moim przypadku to nie beda tylko slowa przeciwko slowom
        • podenka Re:do mamy ameleczki 31.01.05, 23:15
          U mnie, na rozprawie o alimenty, obie świadkowe ojca dziecka (jego matka i moja
          była przyjaciółka) kłamały ale niestety dla nich a na szczęście dla mnie tak
          głupio, że udało mi się przedstawić sądowi dowody na fałszywe zeznania, na
          papierze (oczywiście prawdziwe, niepodważalne), z zastrzeżeniem, że rozważam
          doniesienie do prokuratury o popełnienie przestępstwa (to dokładny tekst mojej
          adwokat). Od tej pory sąd był mój.
    • leat Re: Falszywe zeznania !!!!!!!!! 02.02.05, 11:45
      ja natomiast mam dowody na papierze fałszywych zeznań i poinformowałam o tym
      prokuraturę. Policja przeprowadziła śledztwo i ...... umożyła sprawę. Dlaczego?
      Bo panienka stwierdziła że mówiła prawdę tylko nie może tego udowodnić oraz
      że "tak myślała", "wydawało jej się".
      Czyli jest bardzo trudno ukarać kogoś za kłamanie nawet gdy robi to bezczelnie
      przed sądem.
      • ewik25 Re: Falszywe zeznania !!!!!!!!! 02.02.05, 13:11
        No to ciekawe na jakiej podstawie sad wydaje wyrok skoro mozna sobie
        dobrowolnie klamac ? Coz za beznadzieja ....
        • ann_mart Re: Falszywe zeznania !!!!!!!!! 02.02.05, 13:17
          Sąd nie Duch Święty i jak kłamiesz "prawdopodobnie" to moze to uznać (chyba że
          ktoś się plącze w zeznaniach, ajk u Amfenix), ale jak masz dowody - złóż
          zawiadomienie do prokuratury. Sprawy może nie być ale przynajmniej wywiad
          środowiskowy policja zrobi. Większość jakoś tego nie lubi. Nie wiem czemu wink
    • madzik113 Re: Falszywe zeznania !!!!!!!!! 04.02.05, 15:13
      Oczywiście!!! 3 lata pozbawienia wolności i kara grzywny w momencie kiedy
      krzywoprzysięstwo jest udowodnione. Szukaj świadków i dokop świniom, które Cię
      oczerniają. Przechodzę przez to samo, tyle że w sprawie o ustalenie ojcostwa i
      alimenty. Nie daj się. Jestem z Tobą.
      • tatamateuszka Re: Falszywe zeznania !!!!!!!!! 09.03.05, 00:35
        Tak, dokopać świniom za kłamstwa. Też jestem na tym etapie i złożyłem
        zawiadomienie do prokuratury o fałszywe zeznania, po pouczeniu o
        odpowiedzialności karnej za fałszywe zeznania.tak jak radzicie dokopię jej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka