scaleta 10.05.05, 14:22 Czesc Wszystkim, Mam pytanie. Czy za kuratora, ktory jest obecny przy wizytach ojaca z dzieckiem ktos musi placic ??? Jezeli tak to kto - matka, czy ojceiec. Od czego to zalezy ? Prosze o info. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milcha1 Re: kurator podczas widzen dziecka 10.05.05, 18:09 Zależy kto o niego wnosi. Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: kurator podczas widzen dziecka 10.05.05, 23:39 W tej chwili koszt wynosi 170 zł za wizytę. Nie jestem pewna, ale sądzę, że płaci strona wnosząca o takie rozwiązanie. Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
tataadriana Re: kurator podczas widzen dziecka 11.05.05, 00:49 generalnie jest zasada że płaci strona wnosząca o takie rozwiązanie. w niektórych przypadkach kosztami sąd może obciążyć w równym stopniu obie strony istnieje też możliwość po zapoznaniu się z sytuacją materialną rodziców i na wyraźny wniosek, że nikt z rodziców nie będzie obciążony kosztami kosztami obecności kuratora. w tym przypadku jestem przeciw, bo płacę podatki, którymi nie powinno się zatykać głupoty Odpowiedz Link Zgłoś