bea53 Re: ugoda sadowa? jak wyglada 16.02.06, 23:35 Za szybko wyslalam. Mam pytanie czy ktos z Was moze podpisywal ugode sadowa w sprawie o alimenty i moze mi przeslac wzor takiej umowy? Nie moge znalezc w necie w zadnych wzorach takiej umowy i nie wiem jak mialaby wygladac... Odpowiedz Link Zgłoś
labomba666 Re: ugoda sadowa? jak wyglada 17.02.06, 07:43 Niczego nie musisz przygotowywać, bo taką ugodę może na sali przygotować sędzia, na podstawie tego co mu przekażecie, czyli: kwota i termin płatności. Następnie podpisujecie się pod tym, jeżeli macie pełnomocników, to oni również. Podobnie, jak wyrok ugodę można zaskarżyć w terminie 14 dni (ale głowy nie dam). Jest o tyle pewniejsza, że wyrok alimentacyjny może zostać zmieniony w ew. apelacji, a szanse na "ruszenie" ugody są zerowe. LaBomba Odpowiedz Link Zgłoś
labomba666 Re: ugoda sadowa? jak wyglada 17.02.06, 07:51 Żeby już Cię zupełnie uspokoić w obawach, czy sędzia będzie chciał taką ugodę przeprowadzić powiem, że jest to najbardziej komfortowa dla niego sytuacja - zero męczenia i koniec sprawy. A punktów dostanie tyle, jak za normalne postępowanie dowodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
bea53 do Labomby 20.02.06, 11:37 Dzieki za informacje. Twoje porady sa cenne i chyba zaczne byc Twoja fanka, od kiedy zlagodniales na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
labomba666 Re: do Labomby 20.02.06, 12:43 > kiedy zlagodniales na forum. Nie tyle złagodniałem, co jakiś babuszon z nożyczkami goni mnie po tym Forum i ma co najmniej ze dwie pomagierki Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: do Labomby 20.02.06, 17:41 No ale jakoś widać to polepsza odbiór Twojej osoby/Twoich wypowiedzi na forum, więc powinieneś się cieszyć. Chalsia BTW nie rozumiem, czemu mój eks mnie tak nienawidzi (no fakt, w jego oczach jestem wredną eksiarą), skoro swoimi pytaniami doprowadziłam do tego, że podjął decyzję o odejściu i powinien być mi za to wdzięczny, skoro jest od wtedy w związku z next (mam nadzieję, że szcześliwym) Odpowiedz Link Zgłoś
labomba666 Re: do Labomby 20.02.06, 18:50 > No ale jakoś widać to polepsza odbiór Twojej osoby/Twoich wypowiedzi na > forum, więc powinieneś się cieszyć. Chalsia, z całym szacunkiem, ale chyba domyślasz się, gdzie mam ... [jak bardzo zabiegam o] "odbiór mojej osoby" na forum internetowym dla samodzielnych matek? Odpowiedz Link Zgłoś
bea53 Re: do Labomby 20.02.06, 19:07 Labomba Zabiegasz czynie zabiegasz ale takie głaski sa chyba mile nie? w czym jest gorsze forum dla samodzielnych matek od innych forum ze masz gdzies opinie uczestniczek )),hę?? Odpowiedz Link Zgłoś
labomba666 Re: do Labomby 20.02.06, 19:18 > Zabiegasz czynie zabiegasz ale takie głaski sa chyba mile nie? Szczerze? Wystarczy samo: dziękuję > w czym jest gorsze forum dla samodzielnych matek od innych forum > ze masz gdzies opinie uczestniczek )),hę?? Pewnie źle się wyraziłem - nie zabiegam o opinię na JAKIMKOLWIEK forum internetowym. Z internetem zetknąłem się w 1993 roku, tak więc etap fascynacji mam dawno za sobą i zdecydowanie oddzielam świat realny od wirtualnego. W wirtualnym mam ... nie zabiegam o czyjekolwiek względy A "Samodzielna mama" jest forum, gdzie jest kilka bardzo wartościowych osób. Oczywiście wartościowych, na tyle na ile można to rozpoznać po wypowiedziach, bo to w końcu wirtual. Niestety, jest tu zdecydowanie więcej elementu patologicznego. Na szczęście wierzę, że w realu jest dokładnie odwrotnie. A jeśli nie, to bardzo bym sobie tego życzył. Odpowiedz Link Zgłoś
julia.68 Re: do Labomby 21.02.06, 12:36 Dżizus, chłopie, co Ty robisz w tym bagnie moralnym, cyrku szalonych świętych krów, w towarzystwie głupich, nieodpowiedzialnych jeszcze raz głupich BAB???? Odpowiedz Link Zgłoś
labomba666 [...] 21.02.06, 12:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
labomba666 Re: do Labomby 21.02.06, 14:30 Julia.68, skoro usunięto moją poprzednią odpowiedź, to powiem tylko jedno: całkowicie się z Tobą zgadadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
bea53 Re: do Labomby 21.02.06, 14:42 Rzeczywiscie w usunietej odpowiedzi nie bylo nic obrazliwego..ciekawe albo mam slaba pamiec. sledzilam rozwoj Labomby na forum i poczatkowo mnie irytowala agresja czasem ale po jakims czasie troche zlagodnialy wypowiedzi i ukazal sie calkiem pomocny i inteligentny facet. Moim zdaniem Labomba wprowadza odpowiednia dawke testosteronu, troche fajnego humorku, dobrych porad o ile nie okraszonych agresja to jest to oki! Uwazamze gosc naprawde robi to forum ciekawszym i o ile ma inne zdanie i nie jest agresywny, naprawde jest oki. Ja jestem ciekawa histori Labomby, malo o tym bylo, raz tylko gdzies wyczytalam ze jezdzi kilometrami do swojego dziecka, co jakos ukazalo mi Labombe jako uczuciowego faceta..tylko sie obejrzec jak facet nam zniknie z forum porwany przez ktoras z mam... Zatem czekam na watek o Labombie i jego dziecku ale to chyba nie podpada pod samodzielna mame?? Odpowiedz Link Zgłoś
labomba666 Re: do Labomby 21.02.06, 14:46 <całus> Bea taka miła, bo z mojej najbliższej rodziny, od cioci Helenki Odpowiedz Link Zgłoś
bea53 Re: do Labomby 21.02.06, 15:18 Pozdrawiam ciocie Helenke! Serio to sama glosno krzyczalam zeby Cie wykasowac jak bylo zbyt chamsko w postach, wiec nie zawsze trzymam z Toba bo znamy sie z ciocia Helenka! Zapewniam ze 53 nie oznacza mojego wieku, mimo to ze mamy z ciocia dobry kontakt! Ucaluj ją. Odpowiedz Link Zgłoś
julia.68 Re: do Labomby 21.02.06, 15:32 całkowicie się z Tobą zgadadzam. No co co tu jeszcze robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
labomba666 Re: do Labomby 21.02.06, 15:37 > No co co tu jeszcze robisz? Nooo lubię takie klimaty. Odpowiedz Link Zgłoś