Dodaj do ulubionych

samodzielne z Radomia

IP: *.* 25.10.02, 21:10
dziewczyny, szukam kogoś z podobnymi problemami do pogaduszek w internecie, a potem może i poza nim. Jestem mamą 7-miesięcznej Magdy.
Obserwuj wątek
    • Gość: KasiaR Re: samodzielne z Radomia IP: *.* 28.10.02, 10:05
      Cześć! Chętnie z Tobą pogadam! Moja Natalia ma też 7 miesięcy
      • Gość: ekaśka Re: samodzielne z Radomia IP: *.* 28.10.02, 14:22
        Napiszę coś o sobie. Mam 22 lata, studiuję prawo zaocznie na UMCS-ie, jestem na 4 roku. Mieszkam na Wacynie. Magda jest wesołym dzieckiem, ma granatowe oczy (zostały jej jeszcze od czasu porodu) i blond włosy, które trudno rozczesać. Właśnie dziś zdjęła poduche na biodra i wreszcie może ruszać się jak chce.
        • Gość: KasiaR Re: samodzielne z Radomia IP: *.* 28.10.02, 15:32
          Oj, ja jestem duużo starsza - mam 33 lata i mieszkam w Krakowie. MOja Natalka skończyła niedawno 7 miesięcy, ale jest jeszcze prawie łysa. Jest oczywiście prześliczna, też ma niebieskie oczki. Od dwóch tygodni jestem w pracy i serce mi krwawi, że nie mogę być z mał w domu! Ma świetną opiekunkę i to jest dla mnie jakieś tam pocieszenie.Over
    • Gość: ekaśka Re: samodzielne z Radomia IP: *.* 06.11.02, 21:29
      Nie było mnie przez święta więc nie zaglądałam na forum. Wiek się nie liczy, przynajmniej nasze dzieci są w tym samym. Ja nie pracuję, ale moja mama próbuje mnie namówić na praktyki i ma rację. tylko że ja nie bardzo chcę zostawić Magdę jeśli nie muszę. Zrobię je chyba koło lata. Mam pytanie. Dajesz dziecku pić z kubka-niekapka? boję się, że Magda się zakrztusi, a ona nie chce pić z butelki.
      • Gość: KasiaR Re: samodzielne z Radomia IP: *.* 07.11.02, 09:05
        Cześć Kaśka! Moja Natusia za nic nie chce piś z niekapka! Ponawiamy próby co jakiś czas, ale bezskutecznie. W miejsce niekapka włożyłam smoczek z butelki - i tylko tak chce pić soczki i herbatki.A Ty chcesz Magdę nauczyć pić z butelki?Buziaki od Kaśki i Natalki
        • Gość: ekaśka Re: samodzielne z Radomia IP: *.* 07.11.02, 21:35
          Z butelki piła mleko jak ja byłam na zajęciach, ale nic innego pić nie chce. Wolałabym się przerzucić na kubek. Na razie zrezygnowałam z soczków i przeszłam na deserki, bo na sam widok łyżeczki Magda otwiera buzię. Czy Twoja Natalka daje Ci od siebie odejść? Magda od dwóch dni zmieniła zachowanie i tylko gdy ją położę zaczyna płakać, a przecież nie mogę trzymać jej cały czas na rękach.
          • Gość: KasiaR Re: samodzielne z Radomia IP: *.* 08.11.02, 12:51
            Kasia, a moze to jest to, co nazywają "kryzysem ósmego miesiąca"? Moja Natusia, gdy rano wychodzę do pracy, nie płacze, ale ostatnio, gdy ząbkuje, częściej niż zwykle chce być na rękach. Może więc to jest ząbkowanie?!Byłam wczoraj z Natusią u pediatry - okazuje się,. że w ciągu ostatniego miesiąca Mała przytyła tylko 25 dkg!!! Z pewnością dlatego, że od tygodnia choruje (biegunka itp.) i pewnie spadła z wagi. Ale waży tylko 7 kg. I musiałyśmy dzisiaj rano zrobić analizę krwi.Kasiu, ja będę w Internecie dopiero we wtorek (mam dostęp tylko w pracy), a teraz korzystam z wolnej chwili (wzięłam dzień urlopu) i siedzę w kafejce internetowej. Natusia śpi sobie w wózeczku smacznie obok.Całusy
            • Gość: ekaśka Re: samodzielne z Radomia IP: *.* 10.11.02, 22:29
              To się dobrze składa że między dziewczynkami jest taka mała różnica wieku. Wiesz, dziś spróbowałam dać Madzi pić z tego kubka i okazało się że kubek przecieka i w ogóle to badziewie, więc brat zawiózł mnie do sklepu i kupiłam ten aventu. Magda chyba przekonała się do soku, bo jak chciałam go odstawić, zaczęła płakać. Ostatnio często protestuje. Magda waży 8700 przy 78 cm. Jakiś czas temu pielęgniarka stwierdziła, że ma nadwagę i miałam popsute pół dnia. W końcu postanowiłam się nie przejmować, bo żaden lekarz mi tego nie powiedział, a poza tym otyłe dziecko wygląda inaczej. To głupie, ale jak mi ktoś mówi cos takiego od razu się denerwuję i to dlatego, że nie chcę żeby Magda była w jakikolwiek sposób podobna do swojego ojca, a właśnie on ma skłonności do tycia, ja jestem szczupła. Głupie, prawda? Przecież waga niemowlęcia nie świadczy o tym jakie będzie potem, ale nic na te nerwy nie poradzę. Napisz jak wyszły badania. Trzymajcie sie ciepło.
              • Gość: KasiaR Re: samodzielne z Radomia IP: *.* 12.11.02, 09:16
                Kasiu, jeśli nie masz nic przeciwko - napiszę do Ciebie na Twój adres w WP, ok?
      • Gość: KasiaR Re: samodzielne z Radomia IP: *.* 07.11.02, 09:11
        Kasiu! Teraz przeczytałam na forum "Rówieśnicy", że Twoja Magdusia jest o równy tydzień młodsza od mojej Natuni (ur. 17 marca 2002 - też w niedzielę!)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka