Dodaj do ulubionych

Paranoja z RODK

12.02.07, 08:18
Byłam w Sądzie z piatek i pytałam w jakim celu mają być te badania( mimo
tego,że wiedziałam, ale zastanawiałam się jaką otrzymam odpowiedź)

No więc tak:

- badanie więźi emocjonalnej z rodzicami, głownie chodiz o ojca, bo chcę go
pozbawic praw.

Więc mówię tej kobiecie a jaki to ma sens skoro 2 lata ojcieć nie interesuje
sie dzieckiem, mamy to również potwierdzone w czasie ZEZNAŃ "tatusia"- na
dowód tego,że ja sobie tego z palca nie wyssałam, jakiej więzi będą SZUKAĆ
biegli- no bo jaka więź może być pimiędzy ojcem i dzieckiem w wieku niespałna
3 lat, kiedy to tatuś zostawił przed ukończeniem pierwszego roku życia????
Dodatkowo ja zabiegalam o kontakt ojca z dzieckiem w ciągu tych dwóch lat, na
marne do odpowiedzi jakie dostawała od eksa- TERAZ TO MAM TO W DUPIE
ALIMENTY I TAK BĘDĘ PŁACIŁ.

Przeciez to jest PARANOJA, czy w związku z ta paranoją muszę iśc z córeczka
na badania? Boję się,że dla córki będzie to spore przeżycie( może
niepotrzebnie ale jednak się tego obawiam)
Obserwuj wątek
    • papcio40 Re: Paranoja z RODK 12.02.07, 10:55
      Nie masz się czego obawiać, jeśli piszesz prawdę. Biegli nie zrobia niczego ,
      co bedzie stanowiło zagrozenie dla dziecka. Natomiast, ciekawi mnie w jakim
      celu chcesz pozbawić tatę dziecka wąłdzy rodzicielskiej?
      Mnie nie przyszło do głowy pozbawienie matki mojego syna wąłdzy rodzicielskiej,
      chociaż, nie łoży na jego utrzymanie i nie interesuje się nim. Wprawdzie jest
      kwestia paszportu, ale to chyba da się załatwić pzrez sąd.
      Papcio
      • pelagaa Re: Paranoja z RODK 12.02.07, 11:06
        > Natomiast, ciekawi mnie w jakim
        > celu chcesz pozbawić tatę dziecka wąłdzy rodzicielskiej?

Aby potwierdzic stan istniejacy? Aby zmienic nazwisko dziecku na nazwisko
        rodziny, w ktorej sie wychowuje? Aby zabezpieczyc dziecko przed "nierodzicem"?
        Aby nie szarpac sie co kilka lat o paszport sadownie? Aby po ewentualnej
        smierci rodzica, "nierodzic" nie przejal opieki? Aby... aby... aby... Kazdy ma
        swoje powody. Czasem jest to tez przysposobienie dziecka przez nowego partnera.
        I zapewne nietatus zapracowal sobie na pozbawienie do wladzy rodzicielskiej, bo
        bez powodu sie jej nie pozbawia normalnego rodzica.

> Mnie nie przyszło do głowy pozbawienie matki mojego syna wąłdzy
        > rodzicielskiej,

Moze nieslusznie?
        • papcio40 Re: Paranoja z RODK 12.02.07, 11:11
          Może niesłusznie.Jednak uważam, ze należy się kierować dobrem dziecka, a broń
          Boże złośliwością. Co jest lepsze dla dziecka musimy ocenić sami. Obecnie
          staram się o paszport i zamierzam zapytać matkę dziecka (pisemnie) , czy wyraża
          zgodę.
          Papcio
          • pelagaa Re: Paranoja z RODK 12.02.07, 11:29
            A dostrzegles gdzies ZLOSLIWOSC w podanych przeze mnie powodach?
            Matka Twojego dziecka moze wystawic Ci zgode pisemna potwierdzona przez
            notariusza, polecam ten sposob.
            • onyx22 Re: Paranoja z RODK 12.02.07, 11:37
              Dlaczego chcę pozbawić "tatusia" praw:

Po pierwsze za brak kontaktu od 2 lat, nie interesowanie się dzieckiem, na moje
              prosby o kontakt ( w mojej obecności w moim domu, tak ustalił sąd z obawy aby
              tatuś nie wywiózl dziecka) odpisuje ze ma to w dupie ( tak robi ojciec?????) mi
              się to w głowie nie mieści.
              Nie wyobrażam sobie sytuacji, ze może za 6 lat on sobie przypomni o córce,
              zrobi w jej głowie mętlik, nie wyobrażam sobie,żeby człowiek który groził mi
              porwaniem dziecka jak założe sprawę o alimenty mógł je zabierać, jest
              nieodpowiedzialny i nie słowny i kłamczuch jakich mało.
              Chcę aby moja córka miała normalny dom, chce jej to zapewnić, zna ona tylko
              mojego obecnego partnera który jest dla niej ojcem, daje jej ciepło i miłośc,
              to czego nigdy nie dostała od swojego "ojca".
              Musiałabym szerzej przedstawić sytuację począwszy od zajścia w ciąże ( bicia
              mnie w trakcie ciąży- mam wypisy ze szpitala), tak sie zachowuje facet któremu
              zalezy na żonie i dziecku??

Co do paszportu to składałam w lipcu, niechciał sie zgodzić, w październiku po
              10 minutach na sali wygrałam sprawe o paszport.
              Pózniej sprawa o zmniejszenie alimentów( która on załozył)- przyszło co do
              czego nawet sie na nią nie stawił.

• papcio40 Re: Paranoja z RODK 12.02.07, 21:26
                Do Pelagi- nie nie dostrzegłem i dlatego nie napisałem, że podane przez Ciebie
                powody sa złośliwością.

Do Onyx- Pozbawienie praw rodzicielskich nie oznacza pozbawienia kontaktów.
                Papcio
                • labrzycki Re: Paranoja z RODK 13.02.07, 17:13
                  Otóż to, chyba część rodziców nie wie, że pozbawienie władzy rodzicielskiej nie
                  oznacza pozbawienia prawa do kontaktów- zakaz osobistej styczności z dzieckiem
                  sąd może wydać tylko jeżeli jest to konieczne dla dobra dziecka ( a nie
                  rodzica....) , w jakich to się dzieje przypadkach to chyba nie trzeba mowic.
                  • onyx22 Re: Paranoja z RODK 18.02.07, 10:23
                    uwierz w moim przypadku bedzie i zakaz kontaktów z dzieckiem, teraz dzieki
                    uniewaznieniu małzenstwa wyslałam eksa na badania psychiatryczne, które jak
                    sie okazało nie są dla niego korzystne
          • marciah Re: Paranoja z RODK 14.02.07, 18:39
            Hmmm zastanawia mnie jedno - gdzie Ty widzisz tu dobro dziecka. Powiedzmy sobie
            jasno OJCIEC MA W D....PIE DZIECKO, wiec dlaczego ma miec jakiekolwiek prawa
            aby w przyszlosci decydowac o losach dziecka!!!
            Nie ma go w zyciu dziecka, dziecko jest dla niego obca osoba, boze normalnie
            dla mnie to smieszne... dobro dziecka hahaaha. Ciekawe dlaczego dla dobra
            dziecka nie daje pieniazkow aby dziecko mialo za co jesc, dlaczego dla dobra
            dziecka nie opiekuje sie gdy choruje... no wlasnie ... dlaczego? A no bo
            dlatego , ze ma to dziecko w poszanowaniu 4 liter i dlatego nie zasluguje na
            prawa rodzicielskie!!!!
            • papcio40 Re: Paranoja z RODK 14.02.07, 19:09
              Ja też Cię kocham.
              Papcio
              • marciah Re: Paranoja z RODK 14.02.07, 19:19
                O,h a co to walentynkowy nastroj sie udzielil ... ????
                P.S
                Slowo "kocham", to cos powaznego, a nie kity jakie mozna wciskac byle komu.
                Osoba kochajaca nie zostawia swojego dziecka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka