Dodaj do ulubionych

Jakie pytania zadać na sprawie o pozbawienie praw

19.03.07, 20:57
Mam jeden wielki mętlik w głowie, 4 kwiet. sprawa o pozbawienie praw, a ja
wiem co chce powiedzieć, mam konkretne argumenty dlaczego chce pozbawić "
nierodzica" praw, ale nie wiem jakie mogłabym zadac ojcu dziecka pytania...
On naprawdę nie kocha córki, od przeszło 2 lat zero kontaktu- ja rok czasu
zabiegałam o to aby on sie z nią kontaktował, chciałam nawet jechac 100 km do
niego aby zobaczył małą, bez skutku- OLAŁ MNIE. Nie zmusze go do miłości,
wiem ze na sprawie bedzie chiał mi zrobić na złosc i bedzie się" stawiał"
jakie pytanie zdac takiemu " tatusiowi" zeby pokazał swoje prawdziwe oblicze
i sie pograzył?
Obserwuj wątek
    • virtual_moth Re: Jakie pytania zadać na sprawie o pozbawienie 19.03.07, 22:27
      - jak nazywa się pediatra, do którego dziecko chodzi
      - jak nazywa się (albo imię) ulubiona pani w przedszkolu
      - jaka jest ulubiona zabawka/zabawa dziecka
      - co dziecko lubi jeść, czego nie lubi
      - imiona kolezanek/kolegów/ dziecka
      - kiedy dziecko ostatnio chorowało
      i tak dalej w ten deseń.
      • blanka110 Re: Jakie pytania zadać na sprawie o pozbawienie 20.03.07, 09:11
        Mój tego też nie wie. Nie wiedzaił nawet, kiedy syn miał bierzmowanie, nie
        wiedział, ze przeniosłam go do innej klasy, nie wiedział nawet do której szkoły
        chodził. Dowiedział się jak mu to poiwedziałam a w sądzie zgrywał dobrego ojca.
        Czy ja też mogę go pozbawić praw rodzicielskich?
        • mikka771 Re: Jakie pytania zadać na sprawie o pozbawienie 20.03.07, 10:11
          ja tez w temacie.czy taki tata na sprawie, podczas zadawania w/w pytań nie
          zarzuci ze to Ty go nie informujesz po prostu a on pytał wiele razy, to jest
          wtedy nie do udowodnienia przecież.
          • mikka771 Re: Jakie pytania zadać na sprawie o pozbawienie 20.03.07, 10:21
            moj maz dla odmiany, żeby sie troche wybielić, złożył wniosek o uregulowanie
            kontaktów - bo rzekomo mu utrudniam - i sad mu to przyznał.nie widział dziecka
            ponad 20 miesiacy, nie widział jej kiedy sie urodziła.wniosek złozyl bo sprawy
            maja sie ku koncowi, i wnisosek o pozbawienie wladzy mam nadzieje tez bedzie
            rozpatrywany.
          • onyx22 Re: Jakie pytania zadać na sprawie o pozbawienie 20.03.07, 12:21
            masz racje ale to zalezy od sytuacji, ja mam sms od eksa w których pisze ze nie
            ejst ojcem dziecka, ze go niechce, ze ma je w dupie... dosłownie. takze nie
            powie ze ja go nie informowałam, tym bardziej ze NIE MAM Z NIM KONTAKTU od 2
            lat.
            Moje sms z prośbą o spotkanie były ignorowane, ale odpisywał na nie tak jak
            napisałam wyzej, w moim przypadku te pytania sie sprawdzą.
          • sa_ra1 Re: Jakie pytania zadać na sprawie o pozbawienie 27.03.07, 08:47
            ale takie rzeczy zdrowy normalny tatuś powinien wiedzieć przebywając z dzieckiem
            i uczestnicząc w codziennym życiu a nie od mamy. Nasz "tatuś" czasami dzwoni
            zadając kilkanaście pytań (ile waży, mierzy, śpi w ciągu dnia...) ale co to
            pozytywnego wnosi dla dziecka które widuje baardzo rzadko?
    • onyx22 Re: Jakie pytania zadać na sprawie o pozbawienie 20.03.07, 14:44
      czekam na dalsze pomysły
      • polly_s Re: Jakie pytania zadać na sprawie o pozbawienie 22.03.07, 00:42

Mikka771 napisał:
        "a tez w temacie.czy taki tata na sprawie, podczas zadawania w/w pytań nie
        zarzuci ze to Ty go nie informujesz po prostu a on pytał wiele razy, to jest
        wtedy nie do udowodnienia przecież."
        Może zarzuci, ale czy Ciebie ktoś informuje? Nie, dowiadujesz się sama, głównie
        od dziecka, z którym masz kontakt - z kim siedzi, co lubi, co myśli itd.

• bea53 Re: Jakie pytania zadać na sprawie o pozbawienie 26.03.07, 21:59
          Niech udowodni ze pytał! Niech udowodni ze sie interesował przychodzil a Ty mu
          utrudniałaś! Można jeszcze przedstawić swiadkow ze rozmawiałam przez telefon
          prosilam ojca zeby przyszedl do dziecka ale on odmowil, swiadkiem rozmowy byla
          mama, kolezanka...widzialy jak wysyłalam smsy z prośbą i odmawiał itd

• guderianka Re: Jakie pytania zadać na sprawie o pozbawienie 29.03.07, 10:08
            sąd bedzie zadawał ci pytania-jako zasadnienie powiesz to co napisałas w
            pozwie. bądź spokojna ubierz sie elegancko-bądz dobrej mysli. sąd podobne
            pytania zada jemu
            • mama_ameleczki po co zabieracie prawa? 29.03.07, 11:43
              tak z ciekawosci sie pytam. ojciec mojej małej tez jest nie kontaktowy lae
              jakos nie czuje potrzeby zeby sie niepotrzebnie wluczyc po sadach. mozecie
              napisac po co to robicie? jezeli go dziecko nie interesuje to nie ma obawy ze
              bedzie chcial je zabrac czy cos w tym stylu?
              • bea53 Re: po co zabieracie prawa? 29.03.07, 11:45
                wiadomo zeby nie utrudnial w sprawie wyjazdow a przede wszystkim żeby nie
                zgłosił się po alimenty na siebie na starość!
                • virtual_moth Re: po co zabieracie prawa? 29.03.07, 11:50
                  bea53 napisała:

> wiadomo zeby nie utrudnial w sprawie wyjazdow a przede wszystkim żeby nie
                  > zgłosił się po alimenty na siebie na starość!

O alimenty od dziecka może się starać, natomiast wtedy na sprawie nie trzeba
                  już udowadniać, że ojciec miał dziecko przez lata gdzieś, skoro odebrano mu
                  władzę rodz. Wtedy sąd z dużym prawdopodobieństwem nie zasądzi alimentów.
                  • onyx22 Re: po co zabieracie prawa? 30.03.07, 20:10
                    a przede wszystkim żeby nie
                    > > zgłosił się po alimenty na siebie na starość!

ja tez sie tego obawiam , bo mój eks jest pazerny do granic wytrzymałosci,
                    proponowałam aby sam z siebie płacił na małą, nie chiał nawet tego, alimenty
                    przyznał sąd.

Paszport wyrobiłam ale na drodze sądowej bo tatus mówił NIE , na moje pytanie
                    dlaczego odpowiedź była "BO NIE i KONIEC" w sądzie powiedział to samo... po
                    kilku minutach dostałam zgode na wydanie paszportu.

Myślę o przyszłości dziecka, niechce aby kiedyś musiała utrzymywac takiego"
                    ojca"
              • babe007 Re: po co zabieracie prawa? 29.03.07, 11:49
                Ale jeżeli będziesz chciała kiedyś dziecku wyrobić paszport, to będziesz
                musiała prosić go o zgodę (a on może powiedziec "nie bo nie"). Nie wspominając
                o tym, ze kiedyś po wielu latach, taki g...niany, bezkontaktowy i olewający
                tatuś będzie mógł pozwać dziecko o alimenty na siebie. A w ten sposób przed
                tymi rzeczami je (i się) uchronisz.
                • onyx22 Dzisiaj sprawa! 04.04.07, 07:56
                  DZISIAJ SPRAWA TRZYMAC KCIUKI!!!
                  • kiraw Re: Dzisiaj sprawa! 04.04.07, 08:14
                    Trzymaj sie onyx, i wygrac masz z taką marnotą. mnie to czeka też wiec czekam
                    na wieścismile)
                    • onyx22 Nie stawił się 04.04.07, 13:17
                      Eks nie przyjechał na sprawe, przełożona została na 9 maja, jesli nie stawi sie
                      na 9 maja, to mam szanse ze na 3 sprawie wygrambig_grin
                      • kiraw Re: Nie stawił się 04.04.07, 14:29
                        to chyba na jedno wychodzi ,tak jakbyś wygrała dziś. przestraszył się??
                        • maxbaby Re: Nie stawił się 04.04.07, 14:38
                          a czemu dopiero na trzeciej?
                          możesz wygrać już na nastepnej- jesli się znowu nie pojawi to podkreśl że tak
                          własnie mu zależy" na dziecku że ma gdzieś prawa i nawet nie chce się bronić w
                          sądzie.
                          Jeśli się zjawi to po prostu Was przesłuchają-ty nie musisz mu żadnych pytań
                          zadawaćwinkto sąd będzie przesłuchiwał.I kiedy sie zjawi teraz to również
                          podkreśl że na poprzednią sprawę nie raczył przyjść-a gdyby mu zależało to by
                          się zjawił.
                          Pozdrawiam i powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka