landrynka103 17.09.09, 18:08 Dziewczyny, waham się co bardziej praktyczne dla obecnie 8 miesięcznej dziewczynki na jesień i zimę ? Kombinezon czy też taki komplet: kurteczka i ocieplane spodnie na szelkach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elzbieta_1983 Re: Kombinezon czy komplet ? Co kupujecie? 17.09.09, 18:43 ja miałam i jedno i drugie, i tak na spacery kombinezon (średnio gruby), bo mi było wygodnie a na zakupy np., albo wizytę lekarską kurteczka (szybciej rozebrać szło) w praktyce spodni na szelki użyłam kilka razy tylko wtedy gdy faktycznie porządnie było zimno, na resztę nakładałam samą kurtkę, i na dół albo same spodenki albo z rajstopkami. Wygoda zależała od sytuacji, jak pisałam wyżej. Kombinezon dokupiłam za grosze na allegro ale bardzo fajny, szkoda że już za mały będzie hihi A spacerowo to faktycznie lepiej się sprawdzał tym bardziej, że młoda jeszcze nie chodziła (ur.w czerwcu) Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Kombinezon czy komplet ? Co kupujecie? 17.09.09, 19:01 dla takiego malucha kupowałam kombinezon, bo sporo sie jeszcze go nosi na rękach a wtedy kurtka sie zadrze..i sporo jeździ w wózku..na pleckach za duzo warstw, mogą źle się ułożyć, uwierać. Kurtki z portkami ocieplanymi na szelkach kupowałam lub szyłam, gdy juz dobrze i duzo sami chodzili. Wbrew pozorom z kombinezonem jest tez mniej zamieszania i zapinania przy ubieraniu i rozbieraniu, mozna tez kupić takie, gdzie zamek jest podwójny i biegnie od ramion aż do kolan..wnuk w takim chodził, a poczatkowo jeździł cała zimę, od ok 10 do 16. m-cy Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Kombinezon czy komplet ? Co kupujecie? 17.09.09, 19:01 Miałam tylko kombinezon i wystarczył. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaa_m Re: Kombinezon czy komplet ? Co kupujecie? 17.09.09, 20:13 mój obecnie 9.5 miesiąca i planujemyn zakup kompletu Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Kombinezon czy komplet ? Co kupujecie? 17.09.09, 23:13 Kombinezon na pierwszą i drugą zimę, obie moje sztuki są kwietniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Kombinezon czy komplet ? Co kupujecie? 18.09.09, 09:21 Młody ma teraz 6 msc, co oczywiste jeszcze nie łazi (a nawet jeszzce sam nie siedzi), więc na początek kupię kombinezon, a potem (zobaczymy jak szybko będzie uczył się przemeiszczać) pewnie komplet. Patrzę po cenach, żeby zmieścić się z budżetem w 3 sztuki. Widziałam natomiast taki patent, że można z kombinezonu zrobić śpiworek (sprytne zamki w nogawka), w sklepie Lullaby w Wa-wie. Super rzecz, ale prawie 400 zł to moim zdaniem dużo za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: Kombinezon czy komplet ? Co kupujecie? 18.09.09, 12:42 dla 8 miesieczniaka kombinezon duzo wygodniejszy niz spodnie i kurtka, chociaz sama kurtka tez sie przyda wiec jakbym miala do wyboru albo kombinezon albo komplet to wybralabym komplet chyba ze mozesz miec i kombinezon i kurtke moj synek ma 13 m-cy, kupilam mu niedawno komplet i jak mu zalozylam to taki byl napompowany az chodzic nie mogl no i wymienilam spodnie na kombinezon, kurtka zostala bo na cieplejsze dni i do samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka p.s. 18.09.09, 12:44 roznica miedzy samymi spodniami a kombinezonym byla bardzo mala wiec nawet sie nie zastanawialam, a roznica w wygodzie na pewno znaczaca Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: p.s. 18.09.09, 12:44 mama_nikodemka napisała: > roznica miedzy samymi spodniami a kombinezonym.. roznica w cenie oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
uleczka.pl Re: Kombinezon czy komplet ? Co kupujecie? 18.09.09, 12:53 Ja się przymierzam do całego kombinezonu , moim zdaniem najlepszy. Nie wiem tylko jak do fotelika samochodowego młoda się będzie mieściła Odpowiedz Link Zgłoś
aniaimax Re: Kombinezon czy komplet ? Co kupujecie? 19.09.09, 10:35 starszy mial kurtke i ocieplane spodnie, mlodszy (zima bedzie mial 5m-cy) tez bedzie w takim zestawie, bo nie siedzimy w kurtkach w samochodzie (ani my ani dzieci). I z tego powodu u nas calkowice odpada kombinezon. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Kombinezon czy komplet ? Co kupujecie? 19.09.09, 14:28 jeżeli w zimie jeździ się na krótkich odcinkach 15-30 min, to samochód przewaznie nie zdąży się nawet nagrzać, wiec ściaganie wierzchniego odzienia dla dziecka nie ma sensu..za to w dni cieplejsze mozna pod kombinezon załozyc jedynie rajstopki i bodziaka z długim rekawem, w zimniejsze dodatkowo porcięta i bluzę lub sweterek..my w takich strojach jeździlismy na długie spacery wózkiem. Gdy wnuk był krótko przewozony samochodem, w stosunkowo ciepłe dni, to wystarczały ciepłe spodnie, ciepły swterek lub bluza i "przejściowa", jesienna kurteczka..na nogi ocieplane kapciuchy lub kozaczki..a na długich trasach, gdy klima ogrzewała skutecznie wnętrze samochodu i tak wierzchnie okrycie było zdejmowane, wnuk zostawał w samych dresach i w razie potrzeby był nakrywany kocykiem, nawet tylko do przeniesienia do domu Odpowiedz Link Zgłoś