Dodaj do ulubionych

błachy problem?!!??-katar

20.09.09, 21:45
Moja 4-miesięczna córunia od dwóch dni ma okropny katar.Na szczęście nie ma gorączki-tylko 37".Ciepło ją ubieram,dodatkowo skarpetki,daję sól fizjologiczną i witaminę C.Jutro kupię OTRIVIN dla dzieci.Problem mam w tym,że katar zwykle trwa "7"dni,a ja w sobotę mam ślub brata w Krakowie(mieszkam w Kielcach).Będę bała się zabrać ją w taką podróż z katarem,by nie złapała czegoś gorszego.Jakie Wy macie domowe sposoby na katarek?
Obserwuj wątek
    • agag.2 Re: błachy problem?!!??-katar 20.09.09, 22:59
      moja ma katar juz 10 dni - ma 9 m , czyszczę nosek fridą , uzywam
      otrivin baby albo marimer , i zakraplałam nosivin - bardzo dobre
      krople ale mozna stosowac tylko do 5 dni teraz stosuje krople
      euphorbium i dzis zrobilam jej inhalacje -pozyczylam inhalator od
      sasiadki i zeby nie zapeszac jest lepiej a juz chcialam po lekarza
      dzwonic wink no nic zobacze jutro , zycze powodzenia w leczeniu smile
    • jaad33 Re: błachy problem?!!??-katar 20.09.09, 23:36
      Katar jest uciążliwy ale sam w sobie nie oznacza jeszcze niczego cięższego. 37 to normalna temperatura dla niemowlaka. Nie przegrzewaj jej, to że ma katar nie oznacza, że masz ją odziewać jak na Syberię. Zapytaj w aptece o olejki i skrop nimi okolice spania na noc. Możesz też zagotować wody w dużym garze, wkroplić olejek i postawić w pokoju, niech paruje.
      Dziecko z katarem można, a nawet trzeba wyprowadzać na spacery, więc podróż też nie powinna być problemem. Oczywiście zrezygnuj z klimatyzacji w aucie jeżeli masz. Nasivin też jest ok, nie wiem czym się różni od otrivinu, może tylko nazwą.
      • honoratka22 Re: błachy problem?!!??-katar 21.09.09, 08:46
        Dzięki za porady.Spróbuję zastosować te inhalacje z olejkami.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka