Dodaj do ulubionych

drzemka w dzień

05.01.10, 20:23
Witam!

Mam pytanie - moja trzymiesięczna córka praktycznie nie śpi w dzień. Jeśli już
uda się jej zasnąć (zazwyczaj po karmieniu) to śpi kilka - kilkadziesiąt minut
i koniec, ale to rzadkość. Zastanawiam się, czy taki maluch przypadkiem nie
potrzebuje więcej snu i czy z Mała jest wszystko ok. Czy Wasze dzieci też tak
mają?

Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • zielonakoniczyna Re: drzemka w dzień 05.01.10, 20:41
      Jesli nie spi w dzien to widocznie nie ma takiej potrzeby- nie pisalas jak przesypia noce? Moze juz wiecej snu po pieknie przespanej nocy nie potrzebuje?
      Moj 4-miesieczniak spi tylko na spacerze, ale my spacerujemy od urodzenia po 5(teraz gdy mrozy to 3) godzin dziennie i tak 15-20min ok 18-19tej.
    • pacia.2 Re: drzemka w dzień 05.01.10, 20:45
      Moja córcia 3,5 miesiąca ma 3 lub 4 drzemki w sumie przesypia od 2h do 4h i o
      dziwo jeśli śpi w dzień nawet 4h godziny to i tak zasypia najpóźniej o 20. Śpi
      do 7 a czasami nawet do 9. Oczywiście w nocy jest jedzenie, ale nie więcej niż
      3 razy i przebiega bardzo sprawnie. Karmię i odkładam małą do łóżeczka, nawet
      jak się obudzi to potrafi sama zasnąć znów.
      A czy Twoja córcia jest przez to bardziej marudna, bo jeśli nie to może jej taka
      uroda. A w samochodzie lub na spacerze zasypia? Bo u mnie to wystarczy 5 minut w
      samochodzie lub na spacerze i jest głęboki sensmile
    • ladyann77 Re: drzemka w dzień 05.01.10, 22:04
      W nocy jest całkiem dobrze ze spaniem - Mała budzi się co 2,5 - 3 godziny na
      karmienie, zjada i jeszcze przy piersi zasypia ponownie.

Co do samochodu - usypia już w foteliku samochodowym kiedy zamykam drzwi do
      mieszkania wink. Na spacerach - śpi aż zgłodnieje. Teraz jednak ze względu na
      mrozy (u mnie za dnia około minus 7 - 10) ograniczam spacery, stąd moja
      obserwacja, że Mała nie śpi w dzień. Po powrocie ze spaceru nie ma mowy o
      drzemce, mam również problem ze spacyfikowaniem Małej po kąpieli i karmieniu.
      Trzeba się nachodzić, żeby dziecię usnęło... Pada około północy, potem jedzenie
      około 3 nad ranem i o 6 rano. Widać taka jej uroda wink.

Moja Mama twierdzi, że ja jako dziecko spałam godzinę na dobę, więc nie mam
      prawa narzekać na własną córkę wink.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka