Dodaj do ulubionych

cebion multi dla noworodka

24.01.10, 15:51
Witajcie,

czy podawałyście dzieciaczkom cebion multi od urodzenia? w książeczce zdrowia
przy wypisie ze szpitala mam napisane żeby podawać cebion multi 1 raz dziennie
po 5 kropli, ale zawiera on wit D3, a z tego co pamiętam, to starszemu synowi
podawałam ją po 3 tygodniu życia,czy coś się zmieniło w takim razie?
Pozdrawiam

----------------

Ania 15.01.2010
Obserwuj wątek
    • joshima Re: cebion multi dla noworodka 24.01.10, 16:33
      Nie podawałabym dziecku żadnego z tego typu preparatów. Nivby w jakim celu?
      • maks_olo Re: cebion multi dla noworodka 24.01.10, 17:20
        młodszy synek odkąd skończył miesiąc dostawał najpierw cebion, potem cebion
        multi, ale po 3 krople... dostaje do dziś. ma niedoczynność tarczycy i miał
        niedokrwistość
    • jadwincia Re: cebion multi dla noworodka 24.01.10, 17:45
      Obu dzieciakom podawałam cebion multi i dodatkowo wit.D - Devikap - od 6 tyg.
      życia (po zaleceniu pedriatry). Oboje karmiłam/karmię piersią - przy butli jest
      chyba troszkę inaczej.
      • yoshi25 Re: cebion multi dla noworodka 24.01.10, 18:06
        Moja mloda od 6 tyg. najpier 3 krople, potem 5 kropli Cebion multi dostawała. dziś dostaje jak mi się przypomni i jak nie ma slońca.
    • weronetka Re: cebion multi dla noworodka 24.01.10, 20:18
      Zaraz po urodzeniu w przychodni pediatra zalecił podawanie córce cebion multi w dawce 3 krople. Po tym przez tydzień córka przy karmieniu zaczęła się prężyć jakby miała kolki, płakała wieczorami nawet przez 2 godz. Położna ze szkoły rodzenia powiedziała, że córka jest jeszcze za mała na cebion i należy go podawać po 6 tygodniu życia. Odstawiłam cebion multi i wszystko wóciło do normy. Po 6 tygodniu zaczęłam podawać małej sam cebion, ale na początek zaczęłam od 1 kropli dziennie systematycznie zwiększając dawkę i było ok.
      • malgosiek2 Re: cebion multi dla noworodka 24.01.10, 20:33
        Nie podawałam Cebionu multi ani innych preparatów,no sporadycznie D3
        u młodszego,a u starszak chyba do ok.roku.
        Niby po co właśnie?
        • joshima Re: cebion multi dla noworodka 25.01.10, 10:03
          Zupełnie nie rozumiem parcia rodziców na faszerowanie dzieciaków niemal od
          urodzenia chemią. Wiadomo, że lekarz zaleca. Ma przecież od tego swoją działkę.
          • sis2905 Re: cebion multi dla noworodka 25.01.10, 10:19
            Właśnie zaleca a nie nakazuje, decyzja zawsze zależy od rodzicówwink
            Ja podaje mojemu małemu CebionMulti codziennie po 3 kropelki do
            mleczkawink
            • joshima Re: cebion multi dla noworodka 25.01.10, 10:35
              Zaleca, zaleca, bo mu za to płaca koncerny farmaceutyczne, a nie dlatego, że to
              zdrowe i korzystne. To znaczy jest to korzystne. Dla lekarzy i farmaceutów. Dla
              dzieci niekoniecznie. Tym bardziej, że przyswajalność tych preparatów jest
              minimalna.
              • maks_olo Re: cebion multi dla noworodka 25.01.10, 10:43
                jeżeli moje dziecko od urodzenia ma złą morfologię i lekarze każą podawać CEBION
                MULTI, to aż strach odstawić, bo jak znowu trafi do szpitala, to będą obwiniać
                mamę, że nie podawała...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka