landrynka103 29.01.10, 12:10 Z ciekawości pytam moja córka kończy za 2 tygodnie roczek. Kameralna rodzina imprezka przy obiedzie, sałatkach itp czy też przy kawie i torcie? Baloniki, czapeczki i papierowe trąbki czy bez żadnych tego typu "wspomagaczy?" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betty842 Re: Jak obchodzicie/obchodziłyście roczek ??? 29.01.10, 12:27 Obchodziliśmy roczek syna jak normalne urodziny.Była najblizasza rodzina (nasi rodzice i rodzeństwo).Najpierw była kawa,ciacho i tort (zamiast świeczki był fajerwerk).Potem zimna płyta i sałatki a na koniec ciepła kolacja. Drugie urodzinku były podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
meres8 Re: Jak obchodzicie/obchodziłyście roczek ??? 29.01.10, 15:30 U nas dokładnie tak samo jak wyżej, nie było czapeczek ani baloników. Odpowiedz Link Zgłoś
m_laczynska Re: Jak obchodzicie/obchodziłyście roczek ??? 29.01.10, 15:58 U nas na 1 były baloniki i czapeczki, na drugie urodziny nie było. I mam taką refleksję, że jak były te czapki i rozwijane gwizdki to tak jakby rodzina bardziej pamiętała, kto tu ma urodziny i jubilat był bardziej w centrum. Tym razem miałam wrażenie, że wszyscy zasiedli do konsumowania, a mój maluch został sam na dywanie ze swoimi nowymi prezentami (o dziwo jedna prababcia przeniosła się do niego, żeby mu towarzyszyć!). Ale to pewnie kwestia gości. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Jak obchodzicie/obchodziłyście roczek ??? 29.01.10, 15:52 Bez "wspomagaczy", grill w ogrodzie (najbliższa rodzina: my, dziadkowie, chrzestni, bracia i siostry ). Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: Jak obchodzicie/obchodziłyście roczek ??? 29.01.10, 16:04 Synkowi robiłam na ok. 15os. sama rodzina, chrzestni, dziadkowie,dzieci. Była zima więc w domu, uroczyście obiad, przekąski, torcik, balony,czapeczki,gające świeczki i gadzety. Córka roczek będzie obchodzic w maju aurat wypada w niedzielę, zrobimy grila w porze obiadowej na działce, również uroczyście i ze wspomagaczami Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Jak obchodzicie/obchodziłyście roczek ??? 29.01.10, 16:54 Moja przyjaciółka na pierwsze urodziny swojego synka upiekła dwa torty - duży dla gości, a malutki dla jubilata, żeby mógł go sobie zjeść po swojemu, rączkami, paprząc się przy tym radośnie. Po czym owo paprajstwo udokumentowała na serii zdjęć, nie miała bowiem jeszcze wówczas kamery wideo. I powiem Wam, że moje odczucia są w tej sprawie ambiwalentne. Bo z jednej strony wyglada, że faktycznie sprawiła roczniakowi niejaką frajdę. Z drugiej zaś - nie chciałabym uczyć dziecka takiego podejścia do jedzenia i takiego zachowania przy stole, w dodatku przy gościach, zaś możliwości sprawienia dzieciowi przyjemności jest do wyboru dużo. Że już nie wspomnę - drobiazg - o wrażeniach estetycznych tychże gości, do których miałam honor należeć... Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Jak obchodzicie/obchodziłyście roczek ??? 29.01.10, 19:18 moje male z 31 pazdziernika wiec na halloweenowo. Akurat bylismy w chorwacji, byly kapelusze, stroje czarnoksieznikow i czarownic, a male bylo za diabelka przebrane )) images37.fotosik.pl/216/a29ac63d4f67efe9med.jpg images49.fotosik.pl/221/94b119d1c7529d28med.jpg images48.fotosik.pl/221/bead02e91b4059cemed.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d oj..tu 29.01.10, 19:19 images48.fotosik.pl/221/bead02e91b4059cemed.jpg images37.fotosik.pl/216/a29ac63d4f67efe9med.jpg images49.fotosik.pl/221/94b119d1c7529d28med.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
becitka87 camel_3d 29.01.10, 19:28 Super urodzinki! Takie inne Strasznie mi się to podoba Mnie dopiero w maju czeka roczek córeczki Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: camel_3d 29.01.10, 19:48 dzieki. akurat ta lokalizacja zamkowa calkiem przypadkiem ,l kwatera ktora wynajmowalismy miala taka altane w ogrodzie. pan domu sobie tak urzadzil z nudow )) pasowala jak ta lala Odpowiedz Link Zgłoś
samanya123 Urodziny 29.01.10, 20:13 My dopiero co po pierwszych urodzinach. W sobote byli znajomi z maluchami, sliczny zamowiony tort i balony, z czapeczek zrezygnowalam bo maluchy i tak by sciagaly z glowy. W niedziele spokojniej z rodzina i nowym tortem juz przez babcie zrobionym. Z obiadow i innych przekasek zrezygnowalam bo po pierwsze mi sie nie chcialo , a po drugie za duzo zamieszania by bylo w nasyzm malym mieszkaniu. Jezeli chodzi o prezenty to poprosilam wszystkich gosci, zeby kupili ladne kartki (na pamiatke) i wlozyli do koperty ile chca i moga w ten sposob uzbieralismy na szczepienie, zamiast gromadzic mase niepotrzebnych zabawek czy ubranek. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Urodziny 29.01.10, 20:34 u mnie tez nie bylo prezentow. dostal tylko maly samochodzic i wieze z goofim do ukladania. aha i pierwsza w swoim zyciu czekolade...w kszatlcie misia )) plus kartki oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
eminos11 Re: Jak obchodzicie/obchodziłyście roczek ??? 30.01.10, 12:21 Moje ma urodziny dopiero w maju, ale już o tym myślę i zamierzam zrobić grilla w ogrodzie - nie chce mi się bawić w przygotowywanie wielu dań, zrobię po prostu ze dwie sałatki, mięcho i tort kupię, no może któraś babcia zrobi tort, jak nie to zamówię. Baloniki i czapeczki... no nie wiem, może z jakąs jedną dekorację gdzieś dam, żeby było wiadomo ze to urdziny. Generalnie robię urodziny bardziej dla rodziny, bo mały i tak niewiele z tego skuma... Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: Jak obchodzicie/obchodziłyście roczek ??? 30.01.10, 13:07 Dziadkowie,chrzestni.Kawa,tort,jakieś ciasta.a wieczorem kolacja. Nie szalelismy,nie gupolowaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś