asia744 18.02.10, 18:37 Czym smarujecie krostki wokół ust? Mały ma 3 miesiące i zaczął się ślinić i brać wszystko do buzi. Stąd prawdopodobnie te krostki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabrina_30 Re: Krostki wokół ust - czym smarujecie? 18.02.10, 21:45 trzeba natłuścić buzie ja smaruje maścią z witamina A. Odpowiedz Link Zgłoś
malaterrorystkaa Re: Krostki wokół ust - czym smarujecie? 18.02.10, 22:16 Mam podobny problem ale nie smaruję niczym tylko kilka razy dziennie myję buźkę przegotowaną wodą mineralną i staram się wycierać ślinę w miarę możliwości. Nie smaruję niczym bo nie chciałabym od małego uczyć jej delikatnej cery do kremu bo kremu blokują pory i skóra nie oddycha tak jak powinna. kosmetyki ograniczam do minimum. Odpowiedz Link Zgłoś
niebioska Re: Krostki wokół ust - czym smarujecie? 18.02.10, 23:04 przemywałam przegotowaną wodą, czasem natłuszczałam linomagiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ryokun Linomag-puder 19.02.10, 00:46 A ja zupelnie na odwrot od moich poprzedniczek Smaruje odrobinka pudru Linomag, punktowo na krostki i plamki zarowno te od delikatnej alergii jak i od slinienia sie. Znikaja juz po chwili. Przy okazji dziala tez na potowki na glowie od czapki. Generalnie puder mial byc uzywany z tej drugiej, prawidlowej strony ale nie ma takiej potrzeby... Odpowiedz Link Zgłoś
millemille Re: Krostki wokół ust - czym smarujecie? 19.02.10, 15:38 Moja córeczka też się strasznie ślini- etap ząbków! Z tego powodu ma na buźce duuużo krosteczek. Mój pediatra podpowiedział mi abym kupiła BALNEUM Baby Krem. Muszę przyznać, że ten krem działa rewelacyjnie! Już po 2,3 h nie ma śladu po krosteczkach. Szczerze polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mexxi2 Re: Krostki wokół ust - czym smarujecie? 20.02.10, 00:28 jest taki specjalny krem na ślinienie się dzieciaczków z Biodermy - Peri Oral. Jest naprawdę dobry choć pewnie droższy. Nie we wszystkich aptekach jest trzeba szukać. Odpowiedz Link Zgłoś