Dodaj do ulubionych

Bebilon Pepti i Dicoflor30

28.02.10, 21:46
Od 2 miesięcy mój synek jest na Bebilonie Pepti. Odkąd je to mleko dostaje 2x1 Dicoflor 30 dziennie. Mam pytanie, jak długo mam podawać ten Dicoflor i w jakich dawkach? Z wypowiedzi na forum wyczytałam, że przy Pepti lub Nutramigenie dajecie dzieciom probiotyki. Czy przez cały czas?
Z góry dziękuję za odpowiedzi!
Obserwuj wątek
    • monazupa Re: Bebilon Pepti i Dicoflor30 28.02.10, 22:21
      a czemu podaje sie probiotyki? tak sie powinno robic? moj maly jest na pepti od
      3 m-cy, ale pediatra nie kazala dawac zadnych probiotykow.... i teraz nie wiem
      czy to dobrze czy zle ;/
      • dagi1984 Re: Bebilon Pepti i Dicoflor30 28.02.10, 22:31
        Mi pediatra kazała podawać, ale nie powiedziała jak długo. Czemu? Tu nie jestem pewna!? Jest to jakieś uzupełnienie mlekozastępczej diety. U nas były też inne problemy z brzuszkiem i już sama nie wiem czy ten Dicoflor to profilaktyka czy dodatek do pepti, ale tak jak pisałam czytając różne wypowiedzi na forum zauważyłam, że dużo mam pisze, że dając pepti/ nutra podaje probiotyki
      • slonko1335 Re: Bebilon Pepti i Dicoflor30 28.02.10, 22:33
        probiotyków nie podaje się z powodu rodzaju mleka tylko dlatego, że to mleko
        jest podawane przy alergii a probiotyki maja pozytywne działanie na układ
        pokarmowy zwłaszcza alergika, probiotyk uszczelnia ścianki jelita tworząc
        barierę dla alergenów

www.esculap.pl/danone/04/pdf/05.pdf
    • slonko1335 Re: Bebilon Pepti i Dicoflor30 28.02.10, 22:28
      są różne teorie i zwolennicy i przeciwnicy podawania stałego probiotyków. Ja nie
      daję bez potrzeby akurat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka