Dodaj do ulubionych

Problem z fotelikiem

19.02.04, 09:39
Potrzebuję Waszej rady.
Moja córcia ma 3 miesiące, waży 6 kilo i jest dosyć długa, bo jej nóżki
wystają poza fotelik. No i jest problem, bo przecież foteliki do 13
kilogramów ( a taki mamy ) mocuje się tyłem do kierunku jazdy, a wtedy nóżki
Patrycji dotykają do oparcia fotela samochodowego. Lada moment będzie sobie
zgniatać stópki. Co zrobić w tej sytuacji? Kupić większy? Ale przecież ona
jeszcze nie siedzi? Proszę poradźcie co robić, może też macie takie
doświadczenia.
Pozdrawiam
Karolina - szczęśliwa mama
A oto moja Patrysia
Obserwuj wątek
    • mamapauli Re: Problem z fotelikiem 19.02.04, 11:34
      Witam
      Proponuję kupno fotelika 0-18 kg i myślę, że będzie po problemie. Możesz je
      obejrzeć na stronie chicco.pl np. Vector lub oczywiście foteliki innej firmy.
      Pozdrawiam
    • minia26 Re: Problem z fotelikiem 19.02.04, 12:41
      Witam!
      Miałam ten sam problem, tyle że mój, zaczął sie trochę pózniej, kiedy moja
      córka już solidnie siedziała. Rzeczywiście zakup fotelika 0-18 kg jak w
      poprzednim poście jest chyba jedynym rozwiązaniem. Ja osobiście kupiłam fotelik
      9-36 kg, ale dla twojej córki jest on jeszcze troche za duzy skoro waży 6 kg.
      Polecam Ci sklepy internetowe, w których mozna kupić fajne i atrakcyjne cenowo
      foteliki: www.tanimarket.pl, www.bobomarket.pl. Pozdrawiam
    • tea_tree Re: Problem z fotelikiem 19.02.04, 14:05
      uważam, że fotelik 0-18 nie rozwiązuje problemu, bo i tak musisz go zamontować
      tyłem do kierunku jazdy, czyli nadal nóżki będą na oparciu fotela.
      Co prawda jest on większy, ale nie tak bardzo.
      Dziecko do ok. roku nie może jeździć przodem do kierunku jazdy ze względu na
      słabe mięśnie.
      Moja mała jeździła w takim do 13kg pomimo wiszących nóżek (jakoś strasznie nie
      wisiały, ale wystawały), którymi i tak cały czas fikała smile
      • kasia-j Re: Problem z fotelikiem 19.02.04, 18:16
        Nóżki mogą wystawać. Wg mnie powinna jeszcze pojeździć w tym foteliku ze
        względu na bezpieczeństwo (przodem można dopiero wtedy jak sama dobrze siedzi).
    • cheerio Re: Problem z fotelikiem 19.02.04, 20:44
      Jeśli wozisz Malucha na przednim siedzeniu, spróbuj pochylić oparcie do tyłu -
      prosty sposób, a naprawdę pomaga! (mam nadzieję że Tobie też pomoże ...)
      Też myślę że na razie nie powinnaś kupować fotelika dla starszych dzieci, a z
      kolei ten 0-18 to kolejny wydatek na coś, co w sumie już masz.
      Swoją drogą nie wiem, jak to jest z tą wagą - w moim 0-13kg 8-kilogramowa Ala
      ledwie się mieści ...
      pozdrowionka
    • maniol4 Re: Problem z fotelikiem 19.02.04, 21:58
      Mój fotelik 0-18 kg mozna montować przodem do kierunku jazdy ( przynajmniej na
      foteliku jest taka inst.) ale fotelik mam jeszcze po starszym dziecku , wieć
      może się coś zmieniło? Noworodka do niego bym nie wsadziła , ale
      trzymiesięczniaka już spokojnie( ma regulowane położenie od pionowego do
      bardziej poziomego). Używam obecnie fotelika maxi -cosi (dla 6 tyg. córeczki),
      ale mamy chyba za krótkie pasy w samochodzie ( lanosie), bo fotelik zapina sie w
      nich na styk i nie jest to komfortowe położenie ( Czy ktoś miał taki problem
      ??). Tylko czekam aby córeczka przybrała jeszcze parę kg i wygodnie siedziała w
      tym większym.
      • slonko12345 Re: Problem z fotelikiem 23.02.04, 18:36
        My mamy podobny problem z zamocowaniem fotelika(w lanosie). Wprawdzie uzywamy
        chicco 0-13, ale ten rowniez zapina sie "na styk", pasow ledwie starcza. Mąż
        musi się nieźle nagimnastykować, żeby go zamocować na tylnym siedzeniu. Z przodu
        pewnie byłoby łatwiej, ale ja wole miec naszą 6-tygodniową córeczkę przy sobie
        na tylnym siedzeniu. Chyba po prostu lanosy juz tak mają.
        A co do wagi 0-13, która jest moim zdaniem nietrafiona: fotelik odziedziczylismy
        po mojej siostrzenicy, która aktualnie wazy 10 kg, a od dawna się w nim nie
        mieści!!!
        Marta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka