carpe_jugulum 09.04.10, 09:10 Tańszy zamiennik? Bez spłukiwania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zazou1980 Re: Co zamiast oilatum,emolium itp? 09.04.10, 09:38 my używaliśmy tego kosztuje niecałe 10 pln i jest naprawdę ok... Odpowiedz Link Zgłoś
mimosaa Re: Co zamiast oilatum,emolium itp? 09.04.10, 09:46 Identczne z Oliatum jest Oilan. Płaciłam ok.30zł za 0,5litra. Ale polecam też produkty Nivea z serii nutri sensitive. Dla mnie rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
easy_martolina84 Re: Co zamiast oilatum,emolium itp? 09.04.10, 09:46 Znam tylko trzy emolienty o tym samym działaniu:Emolium,Oillan i Oilatum. To co zalinkowała dziewczyna wyżej obawiam sie,ze ma jednak inny sklad i inaczej działa. Odpowiedz Link Zgłoś
iwu Re: Co zamiast oilatum,emolium itp? 09.04.10, 12:42 Albo Nivea, ten: www.nivea.pl/products/show/9111 Odpowiedz Link Zgłoś
asiurkaa Re: Co zamiast oilatum,emolium itp? 09.04.10, 20:55 polecam Sofeo, emulsja do kąpieli, świetna. Odpowiedz Link Zgłoś
rilla-m Re: Co zamiast oilatum,emolium itp? 09.04.10, 21:09 Nivea nutri sensitive - nawet p. dermatolog była za Odpowiedz Link Zgłoś
bregula1 Re: Co zamiast oilatum,emolium itp? 10.04.10, 13:30 sofeo rewelacja za nieduze pieniadze, nivea lubi uczulać! Odpowiedz Link Zgłoś
atrapcia Re: Co zamiast oilatum,emolium itp? 11.04.10, 00:25 A ja uważam, że dla produktu, który zawiera 54% parafiny ciekłej nie mam zamiaru wydawać takich pieniędzy. Wypróbowałam Oilatum i Emolium - Oilatum lepsze, ale najlepiej sprawdza się u nas zwykły płyn lub mydełko do kąpieli + trochę ciekłej parafiny do kąpieli. Efekt dużo lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
archeopteryx Re: Co zamiast oilatum,emolium itp? 11.04.10, 09:33 Używałam Oilatum, Emolium, Oillan i zwykłą parafinę ciekłą. Parafina oczywiście najtańsza, ale w wodzie robią się tłuste oka, po kąpieli tłusty osad nie chce się spłukiwać z wanny, poza tym parafina nie ma właściwości myjących. Oilatum używałam na samym początku, zaraz po urodzeniu Młodej. Zrezygnowalam bo jest drogie. Później Emolium i byłam zadowolona. Oillan też jest ok i chyba nieco tańszy niż Emolium, ale nie we wszystkich aptekach jest i mam wrażenie, że jednak jest mniej wydajny, więc wróciłam do Emolium. Jest jeszcze Balneum, którego nie używałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mak-111 Re: Co zamiast oilatum,emolium itp? 11.04.10, 12:43 stosowalismy oilatum, a teraz przeszlismy na kilka kropli cieklej parafiny. cena ok.3 zl,a skora piekna i gladka jak po drogim oilatum. Odpowiedz Link Zgłoś
mumi7 Re: Co zamiast oilatum,emolium itp? 11.04.10, 14:50 Dzidzius Kindii z oliwką - jest szampon i płyn do kąpieli. Polecam - ciałko miękkie, ładnie sie spłukuje. Uwaga - dla dziecka po 1 miesiącu. Oilatum jest super, ale ta super cena powala Odpowiedz Link Zgłoś
mumi7 Re: A propos parafiny 11.04.10, 14:53 Odnośnie parafiny - czytam, że wiele mam używa parafiny do kąpieli. Uważajcie, bo wbrew temu, co do niedawna się uważało, parafina nie natłuszcza, lecz...wysusza. Czyatłam o tym odnośnie zabiegów parafinowych u kosmetyczki, że sie je z tego względu wycofuje, moja kosmetyczka teraz już też ich nie stosuje. Parafina daje efekt gładkości, ale to tylko efekt, a nie rzeczywista pielęgnacja Odpowiedz Link Zgłoś
atrapcia Re: A propos parafiny 13.04.10, 11:00 Ta warstwa parafiny zatrzymuje wodę w skórze, w trakcie kąpieli jest jak najbardziej wskazana. A jeśli chodzi ci o to, że jest gorsza od Oilatum itp, to przeczytaj skład tych płynów. Bodaj w Oilatum czy Emolium parafina stanowi 54% produktu Odpowiedz Link Zgłoś
alutka147 Re: Co zamiast oilatum,emolium itp? 13.04.10, 21:24 Ja dzisiaj kupiłam Oilan, była promocja duza emulsja + mała 33 zł, ale na opakowaniu jest napisane że można kąpać dzieci od 6 m-ca. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Co zamiast oilatum,emolium itp? 13.04.10, 21:34 Oillan. Emolium to jeden z tańszych jest... Odpowiedz Link Zgłoś