msobierska 17.04.10, 11:18 myślę nad zakupem takiego wózka, bardzo proszę o opinie, z góry bardzo dziękuję www.euro-cart.eu/nasze_produkty/karta_produktu.php?url=lira4&wer=spacerowa&color=2 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nastjaa Re: wózek EURO LIRA 4 17.04.10, 16:23 Zastanawiałam się nad nim na allegro, ale zobaczyłam go przypadkiem na ulicy i zrezygnowałam.Był koszmarnie rozklekotany- możliwe, że był już długo użytkowany, ale i tak się zraziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
magdakingaklara Re: wózek EURO LIRA 4 17.04.10, 16:45 on chyba nie ma pompowanych kol wiec bedzie strasznie telepac dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: wózek EURO LIRA 4 17.04.10, 19:06 Odradzam wózki na tak malutkich kołach, zero amortyzacji, duże pompowane kołą to najważniejsze w wózku. Poza tym czy podnóżek się podnosi i wózek można rozłozyć na płasko jak dziecko śpi? Odpowiedz Link Zgłoś
msobierska Re: wózek EURO LIRA 4 17.04.10, 19:20 lidek0 napisała: > Odradzam wózki na tak malutkich kołach, zero amortyzacji, duże > pompowane kołą to najważniejsze w wózku. Poza tym czy podnóżek się > podnosi i wózek można rozłozyć na płasko jak dziecko śpi? a ja zawsze myslałam ze pompowane koła to minus, bo wózek jest cięzki i niewygodny do składania do bagażnika samochodowego..hm Odpowiedz Link Zgłoś
nastjaa Re: wózek EURO LIRA 4 17.04.10, 20:15 msobierska napisała: > > a ja zawsze myslałam ze pompowane koła to minus, bo wózek jest cięzki i > niewygodny do składania do bagażnika samochodowego..hm > Masz rację, ale jest "ale"... Ja mam dwa wózki (jako, że żaden nie spełnil jeszcze moich wszystkich wymogów). Pierwszy na wiekszych kołach piankowych (też radzą sobie nieźle, a nie są tak ciężkie jak pompowane), łatwo się składa, prowadzi super, ale mimo wszystko jest duży i mam czasami z nim problemy: raz np. nie zmiescił się w drzwiach obrotowych, ciężko przejeżdza między półkami w sklepie, nie daję rady go znośić w podziemiach z dzieckiem (jest dośc szeroki). Drugi wozek to typowa parasolka (rozkładane na płasko oparcie, podnoszony podnóżek, ale nie duże kółka. Z tym wózkiem super radze sobie w centrach handlowych lub jeżeli muszę gdzieś sama jechać z dzieckiem - ostatnio musiałam go wnieśc na 6 piętro w szpitalu . Niestety jazda nim po mieście nie należy do super atrakcji, bo koszmarnie trzęsie. Gdybym miała wybierać jeden wózek, to wybrałabym taki, który byłby połączeniem tych dwóch. Czyli coś jak parasolka, ale koniecznie amortyzowane koła (na porządnych amortyzatorach, nie na sprężynach udajacych amortyzatory). I tak ja pisały poprzedniczki: kładzione na płasko opracie, podnoszony podnóżek . Do tego wygodniejsza jest jedna rączka pozioma do prowadzenia (czyli taka jak w wiekszości wózków, a nie taka jak w klasycznych parasolkach) i duży plus za mozliwośc obrócenia siedziska tyłem do kierunku jazdy (ostatnio jechalam wózkiem 4 kilometry pod "zarąbisty" wiatr). Odpowiedz Link Zgłoś
magdakingaklara Re: wózek EURO LIRA 4 17.04.10, 20:58 nastjaa ja tez tak jak Ty mam dwa wozki bo zaden nie spelnia moich oczekiwan. Boldera mam na spacerki bo jest duzy, wygodny, nie telepie nim, fajnie sie prowadzi itp drugi to chicco wlasnie na jakies wypady aby szybko zlozyc i rozlozyc wozek, jak ide na zakupy to mi aby sie miescic miedzy polkami w małych sklepach no i jest lekki i mocno nie telepie. Gdybym kupowala drugi raz wozek to juz bym nie kupila traktorow typu 3-kolowce itp tylko porzadna parasolne Odpowiedz Link Zgłoś
msobierska Re: wózek EURO LIRA 4 17.04.10, 19:22 lidek0 napisała: > Odradzam wózki na tak malutkich kołach, zero amortyzacji, duże > pompowane kołą to najważniejsze w wózku. Poza tym czy podnóżek się > podnosi i wózek można rozłozyć na płasko jak dziecko śpi z tego co pamiętam podnożek się nie podnosi,ale oparcie rozkłada się na płasko do spania Odpowiedz Link Zgłoś
msobierska Re: wózek EURO LIRA 4 17.04.10, 21:13 w tej chwili mam już wózek taką większą spacerówkę, ale chciałam coś małego składanego, ale dalej wygodnego dla dość małego dziecka..i tak sobie myślę, że chyba się jeszcze wstrzymam ,bo coś cięzko jest pogodzic moją wygodę z wygodą dziecka przy wyborze wózka, a ten który mam po starszym dziecku jest i wygodny dla małej i nie az taki cięzki dla mnie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
apmora Re: wózek EURO LIRA 4 17.04.10, 21:15 niestety największą wadą takich wózków nie są te kółka ale to że niestety wózek po jakimś czasie opada, i nie wygodnie jest go potem prowadzić i podbjanie jest ciężkie. I jeszcze jak dla mnie minus ma niskie oparcie i ciut wieksze dziecko niestety głową jeździ po daszku we wnątrz (tak było u nas a przymierzałam mojego syna do wózka bratowej) zaleta to to że sie rewelacyjnie składa i zajmuje naprawde malo miejsca. Moj starszy syn jak miał 1 to się lewdo w nim miescil w samym np.dresie a co dopiero jak bym miała go tam wcisnac w kombinezonie. ja polecam Ci pojechac do jakiegos sklepu i poprzymierzac dziecko do wozka wsadzic i posprawdzac rozne lekkie spacerowki my mamy multiway`a (wazy w sumie 8 kg) a dlatego taki bo sie mężulek nie zgodził ani na maclarena ani na bugsstera ani na cossato Odpowiedz Link Zgłoś