Dodaj do ulubionych

nie chce cysia

05.03.04, 16:50
Cześć wszystkim

Czy któraś z mam przeżyła moze sytuację, gdy ząbkujące dziecko (6,5 miesiąca)
przez cały dzień nie chce cysia?
Moja córeczka własnie ząbkuje (rosną jej górne dwójki, a ma już jedynki górne
i dolne). Kiedy wyrastały jej jedynki nie było problemu. A dzisiaj nagle
odmówiła cysia. za nic nie chce i już. Do tej pory była niezłym żarłokiem.
Boje się, zeby się nie odwodniła, więc odciagam pokarm i podaje łyżeczką i
mała wtedy chętnie je.
Poza tym zachowuje sie zupełnie normalnie. Nie ma temperatury, nie jest
marudna, bryka sobie jak co dzień.
Czy myslicie, ze to jakiś problem? Co robić?

Pozdrawiam
Grażyna mama Gabrysi
Obserwuj wątek
    • cwikrut Re: nie chce cysia 05.03.04, 18:54
      Wyobraź sobie, że przeżyłam taki koszmar niedawno- Adaś nie jadł z cyca przez
      cały dzień i pół nocy. Byłam przerażona, czy to konieć? A żarłok z niego
      nieziemski- urodzony 2800 waży 10,7 kg! I prawie wyłącznie na piersi! Okazało
      się, że gdy mnie ugryzł (pierwszy raz, a ma 2 zęby) i bardzo mnie zabolało,
      nie krzyknęłam, żeby nie sprawić mu radości- chciałby pewnie wtedy powtórki_
      tylko ostro mu powiedziałam że nie wolno tak robić )bardzo niemiłym tonem).
      Przez cały dzień nie zjadł nawet kropli- od cyca wręcz uciekał (tzn wykręcał
      się, wił i płakał), pół nocy- aż jak podczas spania obudził się z głodu to
      zassał i jadł chyba z pół godziny, wniebowzięty, szczęśliwy, i tak już zostało-
      jest dalej świetnie, i nie gryzie!!! Myślę, że coś może się stało, że nabrała
      niechęci, ale na pewno chwilowej (może właśnie ból zębów). Sama z pewnością
      radośnie wróci do cycunia- czy jest coś wspanialszego? A ja byłam bliska
      eksplozji i załamania.... Pozdrawiam
      • zinka2 Re: nie chce cysia 07.03.04, 17:07
        Cześć

Dziękuję za odzew. Faktycznie Gabrysia nawróciła się na cysia jeszcze tego
        samego dnia ok 17.00 i od razu wycysiała obydwa cysie, które były jak balony
        napompowane smile Moze jej ząbki przeszkadzały. Biedne są te maluszki z tym
        ząbkowaniem.
        Pozdrawiam
        Grażyna mama Gabrysi
    • cwikrut Re: nie chce cysia 05.03.04, 18:56
      i jeszcze jedno- nic się nie stanie ten jeden dzień, jak to się przedłuży to na
      pewno musiszz ją dopoić, ale jeden dzień to nic smile
      • jklk Re: nie chce cysia 05.03.04, 20:32
        Moja córka też kiedyś przestała chcieć ssać - dopiero na drugi dzień okazało
        się, że przyczyną jest zaczynająca się choroba - prawdopodobnie bolało ją
        gardło. Po dwóch dniach gdzieś wszystko wróciło do normy. W czasie ząbkowania
        nie było takich kłopotów, ale każde dziecko inaczej przechodzi ząbkowanie, więc
        myślę, że to też możliwy powód.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka