Dodaj do ulubionych

Nie ma ząbków

05.03.04, 17:55
Moja córcia ma skończone 7 miesięcy i jeszcze nie ma ząbków, chyba powinna
już ząbkować? A jak było z waszymi pociechami. Moja dzidzia ślini się już i
wkłada wszystko do buzi, zaczęło się jak skończyła 3 miesiące myślałam nawet
ze będzie wcześniej zabkować, ale do tej pory nic się nie dzieje. Czy może
coś jest nie tak?
Obserwuj wątek
    • catalinka Re: Nie ma ząbków 05.03.04, 18:23
      Poczytaj o tym w tym wątku.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=10650711&a=10650711Pozdrawiam
      Kasia
      • catalinka Re: Nie ma ząbków 05.03.04, 18:24
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=10650711&a=10650711
        Przepraszam za błąd.
        Kasia
    • milpus Re: Nie ma ząbków 07.03.04, 22:00
      Cześć Natta, mój 7-miesięczny synek też ciągle bawi nas bezzębnym uśmiechem i
      też slini się od 3 m-ca. Alarmy zębowe mamy więc od 4 miesięcy i ciągle nic..Ja
      się tym nie przejmuję, sama w wieku 12 m-cy miałam tylko dwa ząbki. Jedyne co
      mnie niepokoi to fakt, że od dwóch tygodni mój maluszek strasznie niespokojnie
      śpi i pewno znów okaże się, że to nie zęby.
      Pozdrawiam
      Milka
      • gyokuro Re: Nie ma ząbków 07.03.04, 22:28
        Ja też sądziłam, że Julek będzie wcześnie ząbkował - ślinił się okropnie, nawet
        lekarze widzieli rozpulchnione dziąsła - i co? Pierwszy ząbek pojawił się trzy
        dni przed skończeniem 10-go miesiąca. Drigi tydzień potem. I na razie są tylko
        te dwa.
        Bez nerwów - będą ząbki jak przyjdzie ich czas. To jest genetyczne, więc możesz
        dowiedzieć się kiedy ząbkowałaś Ty i Twój mąż i to pomoże Ci uzyskać jakiś
        lepszy punkt widzenia...
    • agadd02 Re: Nie ma ząbków 08.03.04, 08:44
      my pierwsze dwa ząbki (jednocześnie) zobaczyliśmy dopiero jak mały miał 9,5 m-
      ca, pytałam wcześniej dentystki i pediatry kiedy najpóźniej mogą się pokazać i
      dowiedziałam się że do półtora roczku powinien się pokazać chociaż jeden, potem
      należy się już martwić, więc możesz się uspokoić, jęsli chodzi o tą genetykę to
      też nie jest to regułą, bo my oboje z mężem pierwsze zęby mieliśmy już w 4 m-
      cu, więc nie przejmuj się

pozdrawiam
      Daga i Sebastian (09.05.2003)
    • kasiabw Re: Nie ma ząbków 08.03.04, 09:02
      Pierwsze 2 ząbki wyrosły Zuzi jak miała 9,5 miesiąca, 2 następne dopiero po
      skończeniu roku. Za to jej młodszy brat pokazał dolne jedynki jeszcze przed
      skończeniem 5 miesiecy. Jak widzisz nie ma na to reguły.
      A ja twierdzę, że jak ząbki rosną póżniej to nawet lepiej-nie trzeba bawic się
      w mycie, martwić że dzieco zasnęło z butelką w buzi itp, jednym słowem mają
      szansę dłużej być zdrowe!
      Pozdrawiamy
      Kasia, Zuzia(10.03.2002) i Bartek(11.09.2003)
    • paulaula Re: Nie ma ząbków 08.03.04, 10:45
      Czas ząbkowania to ponoć sprawa dziedziczna. Moja córeczka też śliniła się od 3
      miesiąca, zaczęła gorzej spać , itd., czyli symptomy ząbkowania, a pierwszy i
      zaraz potem drugi ząbek wyrósł jej jak skończyła 9 miesięcy. Teraz ma 11
      mieięcy a następnych nie ma i wcale się tym nie martwię. Pomomo znikomego
      uzębienia ładnie je wszystko nawet kanapeczki bez skórki a razowego chlebka,
      więc nie ma się co niepokoić.
    • edziaczek Re: Nie ma ząbków 08.03.04, 10:51
      Witaj NATTA24!!! Mój synej ma teraz 9 miesięcy a pierwszy ząbek wyrósł mu dwa
      tygodnie temu!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka