babka71 29.09.10, 13:29 pytanie j/w głowa, to wiadomo widac postepy leczenia ale jak mozna dostać sie do srodka ucha 2 mies. dziecka i tam zapodac oliwke?/ Jak to było u was??!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betty842 Re: Jak leczyłyscie uszka podczas ciemienuchy?? 29.09.10, 13:51 Ciemieniucha w uszkach??? Pierwsze słyszę. Wiem,ze może wystąpić na brwiach ale o ciemieniusze w uszkach nie słyszałam. Jesteś pewna,ze to ciemieniucha? Nie traktuj mojej wypowiedzi jak wymądrzania sie bo nie znam sie zbytnio na ciemieniusze ale zdziwiło mnie że może wystąpić w uszach. Odpowiedz Link Zgłoś
bafka Re: Jak leczyłyscie uszka podczas ciemienuchy?? 29.09.10, 14:08 moja córcia miała straszną ciemieniuchę ale tylko na głowie, jedna wielka skorupa, nic nie pomagało, dopiero olejuszka coś dawała, ale wyczesać się nie dało bo mała ma długie i gęste włosy od urodzenia, musiałam wyjmować te płaty z włosów bo grzebyk nie dawał rady, wyrywał włosy, a palcami delkatnie wyciągałam ale o uszach pierwsze słyszę, może nie wciskaj dziecku oliwki do ucha bez wiedzy lekarza, nie wiem czy wolno, chyba nic nie wolno do ucha wlewać a tym bardziej o tłustej konsystencji, może wystarczy ostrożnie przemyć patyczkiem z ogranicznikiem namoczoną w wodzie Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: Jak leczyłyscie uszka podczas ciemienuchy?? 29.09.10, 14:56 a to na pewno ciemieniucha w tym uchu? też pierwsze słyszę.... Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Jak leczyłyscie uszka podczas ciemienuchy?? 29.09.10, 14:58 ciemieniucha w uchu????? Odpowiedz Link Zgłoś
easy_martolina84 Re: Jak leczyłyscie uszka podczas ciemienuchy?? 29.09.10, 15:50 To chyba nie ciemieniucha jak w uchu Odpowiedz Link Zgłoś
tym08 Re: Jak leczyłyscie uszka podczas ciemienuchy?? 29.09.10, 16:50 ciemieniucha na glowie, uszach i w brwiach - ok, ale zeby w uszach? pierwsze slysze Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: w uszach jest coś czego wczesniej nie 29.09.10, 17:17 zauważyłam wyglada jak łuszcząca się się skórka .. uszy córce myję wyjatkowo starannie , i za uszami toże, a tu nagle dziś przy swietle dziennym widzę to co widze.. ale nic juz latam po goglach i po aptekach a jak nic nie pomoże to znowu zawiozę moje słoneczko do nalepszego lekarza w Warszawie..czyli dermatologa p.s w przychodni , poniewaz dzwoniłam powiedziała pediatra zeby kupic clarsedik ale kurka wodna nie ma takiej masci w wyszukiwarce..i w aptekach podobno trudno dostać Odpowiedz Link Zgłoś
jowitka345 Re: w uszach jest coś czego wczesniej nie 29.09.10, 21:29 na bród w uszach najlepsza parafina..kupujesz w aptece i ok 4 godz przed kąpaniem ( ale co 2-3 dni ) po jednej kropelce do kazdego ucha, potem wystarczy zamoczyc uszka i wszystko co tam jest wypynie samo. Nie trzeba patyczkami ani niczym już myć. tak mi poleciła nasza Pani audiolog. Odpowiedz Link Zgłoś
metodiw Re: w uszach jest coś czego wczesniej nie 29.09.10, 22:58 Chyba na brud, bo bród to na rzece Odpowiedz Link Zgłoś
jowitka345 Re: w uszach jest coś czego wczesniej nie 01.10.10, 19:57 No dobra..złapałas mnie Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: w uszach jest coś czego wczesniej nie 01.10.10, 12:16 parafine mam , uzywam dzieki za podpowiedź u lekarza byłam i to samo powiedziała "madralińska" pani doktor , tylko ,ze oprócz tego jeszcze 3 masci na recepte he he.... zastanowie sie na wykupem wole iść do specjalisty , jesli potwierdzi to kupie.. jestem umówiona na poniedziałek pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: Jak leczyłyscie uszka podczas ciemienuchy?? 29.09.10, 21:33 a moze ty zle dziecku płukasz glowe po myciu, pewna jestes, ze to ciemieniucha? Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: Jak leczyłyscie uszka podczas ciemienuchy?? 01.10.10, 12:11 no przestań żółte strupy na głowie to nie "balejarz" jak mniemam Odpowiedz Link Zgłoś
pollla Re: Jak leczyłyscie uszka podczas ciemienuchy?? 01.10.10, 21:01 Jesteś pewna, że to ciemieniucha. Może niech jakiś laryngolog zobaczy te uszka. Nam pediatra wmawiał, że młody ma nadmierną wydzielinę z ucha, która okazała się wyciekiem ropnym w wyniku zapalenia ucha. Odpowiedz Link Zgłoś