Dodaj do ulubionych

sucha skóra

12.10.10, 08:34
Od kilku dni u mojego 6 miesięcznego synka na łydkach (z tyłu) pojawiła się dosyć sucha/ szorstka skóra. Do tego zaczął częściej robić kupkę (poprzednio 1-2 razy na dzień teraz ok. 3 razy), która jest luźniejsza i szaro/żółto/zielonkowa. Wydaje mi się, że te objawy zbiegły się w czasie z momentem kiedy zaczęłam podawać małemu Bebiko 2 (do tej pory był na piersi i zupkach/ deserkach). Czy uważacie, że opisane przeze mnie objawy to jakaś alergia czy po prostu coś przejściowego związanego z wprowadzeniem mm? Do lekarza idziemy dopiero w przyszłą środę i zastanawaim się czy do tego czasu robić coś na własną rękę czy po prostu obserwować?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ulab35 Re: sucha skóra 12.10.10, 21:24
      Moja córcia ma 3,5 miesiąca i niestety od niedzieli jest dokarmiana mm NAN. Dzisiaj zrobiła luźną kupkę w kolorze zielonkawym z odrobiną krwi. Lekarz stwierdził, że to może być alergia na białko mleka krowiego. Kazał małą obserwować, jeżeli sytuacja się powtórzy to przepisał Bebilon Pepti. Myślę, że powinnaś obserwować dziecko a jeżeli będzie więcej takich kupek to może warto zmienić mleko na Bebilon HA (dostępne bez recepty dla dzieci z podejrzeniem alergii) póki nie pójdziesz do lekarza.
    • alexxxandra2010 Re: sucha skóra 12.10.10, 21:29
      witaj!!! miałam podobny problem z moja 7 miesieczna córeczką,karmiłam ja piersia ,a po pół roku przestawiłam na bebiko 2, zaczeła robić cześciej kupki o dziwnych(jak dla mnie) kolorach,szare,zolte,zielonkawe rownież byly luźniejsze, jak się okazało to był przejściowy etap zmiany mleczka smile co prawda kupki nadal nie są takie jak po moim mleczku smile ale jak mi wiadomo to efekt mleka modyfikowanego...
      Pozdrawiam!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka