Dodaj do ulubionych

Problem ze ściąganiem

18.10.10, 00:30
Kobietki kochane, doradźcie, bo chyba coś robię źle.
Karmię córę (4 m-ce) piersią, ale czasem muszą ściągnąć mleko, jak np. gdzieś wychodzę na dłużej. Mleka mam dużo, więc to nie problem.
Jak córka ssie, to dużo leci, strumieniami wręcz. A jak chcę ściągać laktatorem, to pojawia się problem. Zasysa, pojawiają się ze 4 strumienie, które po 4-5 ssaniach zanikają i mleczko leci po kropelce. Muszę wyjąć pierś z laktatora i złapać ją ponownie. I znowu - od razu poleci fontanna, potem coraz mniej i znowu po 5 zassaniach nie leci.
Jest to dość upierdliwe, może któraś z Was ma jakiś pomysł?
Używałam Medeli ręcznej i elektrycznej.
Obserwuj wątek
    • pysia.78 Re: Problem ze ściąganiem 24.10.10, 04:13
      Moze uciskaj piers,zmieniaj jak przestanie leciec.
      • joalma Re: Problem ze ściąganiem 25.10.10, 12:11
        ja też tak czasem mam, w sumie to nie bardzo wiem od czego to zależy, czasem leci jednym cieniutkim strumyczkiem, czasem jednym konkretnym a czasem 3-4 średnie. może mieć na to wpływ ogólne samopoczucie, stres, temperatura w pomieszczeniu, ilość wypitego ciepłego napoju przed ściaganiem, zmiana piersi pomaga ale nie zawsze, czasem dopiero po kilku zmianach leci lepiej, mija 15 min a mam tylko 40ml, a czasem za pierwszym razem zaskoczy i w 10 min nazbieram 100ml.

macie jeszcze jakieś pomysły żeby mieć "prysznic" za każdym razem wink ?
    • bbpriv Re: Problem ze ściąganiem 05.12.10, 12:06
      Ja robie w ten sposób ze delikatnie przesuwam palcem od zewnatrz w kierunku brodawki podaczas sciagania (ale na prawde delikatnie - to nie moze bolec). Mnie to pomaga.
      Szczególnie polecam ten sposob na bolace twarde miejsca ktore powastaja po dluzszej przerwie w sciaganiu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka