25.10.10, 10:47
witam.. czy objawem wyzynania sie zabkow moze byc wybudzanie sie po pol godzinie z krzykiem jakby ze skory obdzierali? mala ma skonczone 5 miesiecy, nie goraczkuje ale placze tak ze lezki widac..pomocy
Obserwuj wątek
    • anijaw101 Re: zabki? 25.10.10, 11:02
      moze byc, moga tez byc jakies sny...moja ryczala, srala dalej niz widziala,budzila sie co pol godziny, nie miala apetytu i wszystko gryzla...
      https://www.suwaczek.pl/cache/e6b7399ec7.png
    • olka31mama Re: zabki? 25.10.10, 16:56
      moja przy ząbkowaniu straciła apetyt, ale spała ładnie nie wybudzała się w nocy, w dzień było gorzej nieraz drzemka 20 minut i koniec, gryzła wszystko, śliniła się i to przez 2 miesiące zanim wyszedł pierwszy ząbek a raczej dwie jedynki na dole na razsmile; teraz idą chyba górne bo też gryzie co popadnie ale odpukać na razie ma apetyt; a co do wybudzania się z krzykiem to możliwe że dokuczają te wyrzynające się ząbki; smaruj może żelem, a jak się powtarza i dziecko cierpi to nurofen dla dzieci i już po co ma się meczyć
    • kotkowa Re: zabki? 25.10.10, 19:43
      trudno powiedziec, to moze byc objaw zabkowania, ale tez czegos innego, np bolu brzuszka. moj synek czasem tez sie budzi z takim placzem, ale czesto jak go podnosze to odbija, wiec cos mu widocznie w brzuszku zalegalo. przy zabkowaniu dzieci sie tez mocno slinia i wkladaja raczki do buzi, wszystko chca gryzc. O dziwo moj maly wlasnie teraz zabkuje, widac juz zabek, ale nie ma szczegolnych dolegliwosci.
    • gemmi18 Re: zabki? 25.10.10, 19:57
      Mogą być ząbki, objaw i wiek córki odpowiadają temu. Ale może to być także coś innego, jak pisały dziewczyny. Moja córka w okresie 3.-4.-5. miesiąca też budziła się w nocy i w dzień w ciągu drzemek właśnie z takim krzykiem, czasami nawet nie wybudzała się, robiła tak przez sen. Przeczytałam tu na forum, że tak też dzieci reagują, jak mają robaki, dodatkowo doszło po jakimś czasie pokasływanie, więc byłam pewna, że to te robaki (pełzały w przełyku i powodowały odruch kaszlu). Ale w końcu przeszedł kaszel i tych wydzierań się też nie było, więc badań nie zrobiłam.
      Co do ząbków, to chyba u każdego dziecka towarzyszy temu obfite ślinienie się, u nas to był podstawowy objaw, po którym teraz poznam już, że idą następne. Dodatkowo rozdrażnienie.
      Pozdrawiamsmile.
      • anka24_pl Re: zabki? 25.10.10, 20:50
        Robaki?? A jak sprawdzić czy dziecko ma?? I od czego je może mieć? Dodam też że po kąpaniu mała ma lekki katar i tez troszkę pokaszluję...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka