Dodaj do ulubionych

przedłużający się katar:(

20.12.10, 08:26
Tydzień temu byłam z moją 3msc. córeczką u lekarza. Miała zaróżowione gardło i gęsty, spływający gardłem katar, który powodował lekkie pokasływanie. Dostałyśmy robione krople do nosa, witamine c, wapno i clemastinum. Po przeczytaniu ulotki clemastinum odstawiłam, to lek na alergie, który mial zagęszczać katar, więc uznałam to za pomyłkę. Poza tym zalecany jest od 1 roku, mała ciągle po nim spala i była mało kontaktowa.
Krople można podawać 3 dni i dopóki je dawałam było wszystko ok. W momencie odstawienia katar się nasilił i właściwie mam wrażenie,że z dnia na dzień jest gorzej. Jutro idę do lekarza, ale zastanawiam sie, co może być przyczyną takiego długiego katarusad
Obserwuj wątek
    • mali_nowo Re: przedłużający się katar:( 20.12.10, 08:52
      Moj pediatra twierdzi że najwazniejszy jest kolor kataru, jesli przezroczysty albo biały to nie jest zle. Moja coreczka przez 2 tygodnie miała katar, lekko pokasływała. Pediatra zalecił aby kłaść ją wyżej do spania, robić inhalacje a po nich kłaść małą na brzuszek no i jak najrzadziej jak to się da odciągać katar bo to ponoć powoduje błędne koło. Im częściej odciągasz, podrażniasz śluzówkę i więcej się go produkuje. U nas pomogło bo już jest lepiej smile
    • drzewozaoknem Re: przedłużający się katar:( 20.12.10, 09:04
      Dzięki za odpowiedź. Mi lekarka kazała jak najczesciej odciągaćsad inhalacje też robię, na brzuszku często kladę. Najgorzej mnie martwi,,że nic się nie poprawiasad
      • annie_laurie_starr Re: przedłużający się katar:( 20.12.10, 09:56
        Nasz pierwszy katar trwal prawie dwa tygodnie i pediatra powiedziala, za tak bywa u takich malych dzieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka