mali_nowo 20.12.10, 08:37 Mam 7-tygodniową córeczkę którą karmię mm (bebilonem). Dopajam ją wodą z glukozą. I mam pytanie ile mogę podajć jej picia w jakich odstępach czasu. Przed jedzeniem? Po jedzeniu? Czy może między posiłkami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arista_gda Re: dopajanie przy mm 20.12.10, 09:45 w zależności od potrzeby dziecka, ale starać się nie przekraczać 150ml na dobe.podawać raczej miedzy karmieniami, bo jak glukoze podasz przed to może nie wypić ci butli, jak prosto po to jest możliwość bólu brzuszka z powodu przepełnienia albo ulewanie Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: dopajanie przy mm 20.12.10, 18:28 po co glukoza???? samą wodę jej dawaj Odpowiedz Link Zgłoś
mama_hanki2010 Re: dopajanie przy mm 20.12.10, 20:18 A dlaczego w ogóle ją dopajasz? Takie było zalecenie lekarza? Ja karmię mm od 7 tyg i nie dopajam, bo mój pediatra powiedział, że to zbyteczne. Chyba że masz bardzo ciepło i sucho w mieszkaniu. Dawałam jej wodę do picia jedynie jak miała biegunkę. Ale samą wodę, po co przyzwyczajać do słodkiego? Jak nauczysz pić samą wodę to już będzie miała dobry nawyk na całe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
mali_nowo Re: dopajanie przy mm 20.12.10, 22:42 Zaczęłam dopajać, gdyż mała zaczęła mieć zaparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
krokre Re: dopajanie przy mm 20.12.10, 23:10 Tez myslę że glukoza niepotrzebna wystarczy sama woda ale sie nie wymądrzam może to zalecenie lekarza. Max 150 ml na dobę i nie jednorazowo, ja dawałam na początku po 50mlx3 i nie wypijała. W sumie licząc dopajanie to malutka na dobe wypijała 80ml Odpowiedz Link Zgłoś
serce22 Re: dopajanie przy mm 21.12.10, 08:07 Ja od początku dawałam małemu cośdo picia nie wypijał tego dużo ale zawsze coś na początku może z 30 ml a potem czym starszy tym więcej. Dziecko moim zdaniem musi się nauczyć pić. Bo potem tylko problem, znam takiego 4 latka co niema potrzeby picia może nie pić cały dzień. Gdyby nie zmuszanie go do picia to by nie pił. A dodam że jak był na mleku to nie był dopajany. Odpowiedz Link Zgłoś
flower_v Re: dopajanie przy mm 21.12.10, 13:26 zamiast glukozy możesz podać na zaparcia herbatke rumiankową (np hipp mozna stosowac juz od 1 tż) Odpowiedz Link Zgłoś
1_kasia_1 [...] 21.12.10, 16:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś