Dodaj do ulubionych

Chcę wyjść z domu...

11.01.11, 13:16
Dziewczyny doradźcie proszę jak to zorganizować jutro chciałabym wyjść z domu na jakieś 3 godziny- nie muszę, ale chcę bo powoli wariuję w czterech ścianach. Synek ma skończone 2 tygodnie zostanie z tatą ale mam pytanie techniczne odnośnie pokarmu -odciągnę im butelkę myślę , że uzbieram 100 ml i właśnie ile mogę przechowywać moje mleko w lodówce? Czy jak będę zbierać dzisiejszy dzień to mogę dolewać odciągnięty pokarm do tego który będzie już w lodówce? I ostatnie pytanie czy mogę zmieszać trochę mleka modyfikowanego ze swoim pokarmem gdybym odciągnęła za mało? Baaardzo dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • pancia-jancia Re: Chcę wyjść z domu... 11.01.11, 13:40
      ja przechowywałam w lodówce ok. 24 h - podobno można dłużej ale jakoś się bałam. Dolewałam to co ściągałam później, z tym że czekałam aż się ostudzi, nie dolewałam ciepłego.
      z mm też parę razy mieszałam - nic się nie stanie pod warunkiem że twoje dziecko piło już mm i wiesz że jego brzuszek źle nie zareagujesmile ale zwykle udaje mi się ściągnąć wystarczająco. ściągałam też w nocy głownie jak przerwy między karmieniami były dłuższe, teraz już tak nie ma - odwidziało mu się i budzi się co 3-4 godziny.
      Jak ma Cię nie być tylko 3 h to 100 ml powinno spokojnie wystarczyć - chyba że masz obżartucha strasznegosmile
    • semi-dolce Re: Chcę wyjść z domu... 11.01.11, 15:14
      ile mogę p
      > rzechowywać moje mleko w lodówce?

48 godzin

Czy jak będę zbierać dzisiejszy dzień to mogę
      > dolewać odciągnięty pokarm do tego który będzie już w lodówce?

Tak, ale dopiero gdy obie próbki mleka będą miały tę sama temperaturę. Czyli ściagasz, chłodzisz i dopiero zlewasz do jednego pojemnika.

czy mogę zmieszać trochę mleka modyfikowanego ze swoim pokarmem

Tak.
    • dentek_85 Re: Chcę wyjść z domu... 11.01.11, 15:19
      baw się dobrzesmile Możesz też mrozić (przy -18 mleko w zamrażarce moze byc nawet do 6 m-cy). My robimy zapasy-jest już tego trochęsmile
      • malikowna Re: Chcę wyjść z domu... 11.01.11, 16:27
        dziękuję dziewczyny
    • summer.coffee Re: Chcę wyjść z domu... 12.01.11, 13:28
      www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79400,6675983,Karmienie_piersia_po_powrocie_do_pracy.html
      • ylunia78 eeeee,małe ma 2tyg a Ty już wariujesz? 12.01.11, 13:36
        współczuję.....
        • dentek_85 Re: eeeee,małe ma 2tyg a Ty już wariujesz? 12.01.11, 13:55
          a z Tobą ylunia78 wszystko w porządku?
          • malikowna Re: eeeee,małe ma 2tyg a Ty już wariujesz? 12.01.11, 16:37
            Tak wariuję bo nie jestem stworzona do siedzenia w domu zresztą nie mam zamiaru Ci się tłumaczyć
            Dzięki dziewczyny za porady wypad się udał ,mąż dał radę i ustaliliśmy , że raz na dwa tyg tak sobie będę brykaćsmile) częściej się nie da bo luby pracuje od 9 do 17 do tego dojazdy a jeszcze drugi przedszkolak do obskoczenia ale dobre i to Pozdrawiam
            • mia_siochi Re: eeeee,małe ma 2tyg a Ty już wariujesz? 12.01.11, 17:05
              No i super!

Mój chłop sam coś takiego wymyślił, bo wie, że po kilku dniach w domu zamienię się w złośliwą jędzę smile

https://www.suwaczek.pl/cache/95d91cff27.png
            • pancia-jancia Re: eeeee,małe ma 2tyg a Ty już wariujesz? 12.01.11, 17:09
              Bardzo dobrze robisz, trzeba od samego początku mieć chwilę dla siebie co by później nie być sfrustrowaną mamą. Ja raz, dwa razy w tygodniu chodzę na basen i na zakupy (trochę rzadziej i póki co penetruję dziecięce sklepysmile
        • mia_siochi Re: eeeee,małe ma 2tyg a Ty już wariujesz? 12.01.11, 17:03
          ylunia78 napisała:

> współczuję.....

Noooo nareszcie big_grin

Już się bałam, że zadna nawiedzona sie nie odezwie big_grin
    • czaarodziejka Re: Chcę wyjść z domu... 12.01.11, 18:30
      Nie chce mi się czytać,co jest wyżej napisane, a pewnie odpowiedzi padły.Dodam tylko,że najpierw zrób próbę z tą butelką,żeby dziecko umiało z niej pić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka