Dodaj do ulubionych

wózek x-lander

24.01.11, 18:50
czy ktoś wychodzi na spacer z wózkiem x-lander spaceróka z miesiecznym dzieckiem? zastanawiamy sie czy kupować gondolę skoro spacerówka ma spiwor i oparcie rozkłada się do leżącego?
Obserwuj wątek
    • ollasja Re: wózek x-lander 24.01.11, 19:08
      Ja chyba jednak nie odważyłabym się z tak małym dzieckiem wychodzić bez gondoli. Gondola to jednak pewniejsza ochrona, lepsza osłona przed wiatrem, zimnem. Spacerówka nie rozkłada się chyba zupełnie na płasko, poza tym nie widzisz dziecka za bardzo, a to tez istotne.
      Jeśli chcesz oszczędzić poszukaj np. gondoli używanej na allegro.
      Ja przesiadłam sie do spacerówki x-lander jak synek miał 5 m-cy, a i tak moim zdaniem było to dośc wczesnie.
    • garbinada Re: wózek x-lander 24.01.11, 19:29
      gondola to jednak lepsza ochrona dla takiego malucha. śpiworek będzie dla niego za wielki, podobnie jak rozłożone oparcie. fakt, że gondola jest na jakieś 3 - 4 miesiące wink mój synek potem nie chciał leżeć w gondoli, tylko świat oglądać, no i sprawdziła się chusta.
      • andzi-a233 Re: wózek x-lander 25.01.11, 11:20
        Jakiś czas temu pytałaś czy mozesz już z dzieckiem na spacery wychodzić, czyli ze do dnia dzisiejszego jeszcze nie byłaś?! Tu sobie poczytaj od kiedy rodzice wożą swoje dzieci w spacerówkach forum.gazeta.pl/forum/w,572,79728193,79728193,od_kiedy_spacerowka_.html
        Jak byłam na spacerze ostatnio to widziałam chłopca kilka dni młodszego od mojej córki i nadal jeździ w gondoli a Ty chcesz tak małe dziecko do spacerówki włożyć. Rób jak chcesz ale uważam,ze to nie jest dobry pomysł. Kup jakąś używaną gondolę i problem rozwiązany
        • rene1978 Re: wózek x-lander 25.01.11, 12:03
          dziekuje za link
          nie wychodzilismy bo lekarz nie zalecał przy jej stanie zdrowiasmile
          mamy swoje problemy, a Ty od razu z góry:
          • andzi-a233 Re: wózek x-lander 25.01.11, 12:27
            Ja tam niczego z góry nie robię wink Po prostu czasami wystarczy wpisać w wyszukiwarkę temat jaki Cię interesuje i poszukać. Ja sama woziłam córkę w spacerówce jeszcze miesiąc temu, bo uważałam że jest jej tam cieplej i wygodniej. Nigdy w życiu tak małego dziecka nie włożyłabym do spacerówki nawet rozkładanej na płasko
            • andzi-a233 Re: wózek x-lander 25.01.11, 12:28
              andzi-a233 napisała:

. Ja sama woziłam córkę w spacerówce

w gondoli miało byćwink. Pomyliłam się
            • posh_emka Re: wózek x-lander 25.01.11, 12:36
              A co by jej się stało w tej spacerówce rozkładanej na płasko ?
              Jaka jest różnica między gondolą, a spacerówką którą można na płasko rozłożyć ?

Masz jakieś normalne argumenty czy po prostu w głowie ci się to nie mieści....
              • ponponka1 Re: wózek x-lander 25.01.11, 14:07
                posh_emka napisała:

> A co by jej się stało w tej spacerówce rozkładanej na płasko ?
                > Jaka jest różnica między gondolą, a spacerówką którą można na płasko rozłożyć ?
                >
                > Masz jakieś normalne argumenty czy po prostu w głowie ci się to nie mieści....

Zgadzam sie...czemu nie jesli spacerowka sie rozklda na plasko a dziecko w spiworku?

Ale znam tez spacerowke X-landera - nie rozklada sie na plasko.....wiec akurat w tej spacerowce bym nowordka nie wozila....
              • andzi-a233 Re: wózek x-lander 25.01.11, 15:58
                Nie wmówisz mi,że dziecku tak samo ciepło w gondoli jak w spacerówce. Gondola chroni od wiatru i mroźnego powietrza, spacerówka + śpiwór nie dają takiej ochrony. Tym bardziej,że mamy pogodę taką jaką mamy to uważam,ze dziecku będzie cieplej i wygodniej w gondoli.
                • posh_emka Re: wózek x-lander 25.01.11, 19:15
                  Ale fakty przemawiają same- nie mam zamiaru niczego ci wmawiać. Dobrze ubrane dziecko a odpowiednio zabezpieczonej spacerówce nie zmarznie.
          • posh_emka Szczerze ? 25.01.11, 12:34
            Tu gdzie mieszkam gondole nie są tak popularne i przymusowe jak w Polsce. Dzieciaki od urodzenia w większości przypadków jeżdżą w spacerówkach na płasko rozkładanych. Są inne opcje ochrony malucha przed wiatrem i zimnem niż gondola. Nawet noworodek nie musi leżeć na płasko jak na desce- przecież krzywizny jego kręgosłupa są inne niż u człowieka dorosłego i takie leżenia na "dechę' wcale nie jest takie zdrowe.
            Ja mam Jedo Fyn i szczerze mówiąc żałuję jego kupna tylko z jednego powodu- mój syn nie cierpiał jeździć w gondoli- ryk był straszny. Gdyby przyszło mi ją sprzedać to wystawiłabym ją jako nowa. Za to w foteliku samochodowym zapiętym na ramie uwielbiał- i chodziło właśnie o to, że mu wygodnie było- miał nóżki lekko podkurczone co w okresie jego kolek było dla niego ukojeniem. Gdybym wiedziała,że z gondolą takie cyrki będą to od razu kupiłabym jakąś fajną spacerówkę z opcją rozłożenia na płasko.
            Ubierz dziecko ciepło- odpowiednio do pogody i jak na mój gust śmiało możesz w spacerówkę je wsadzić- co najwyżej dokup sobie taką jakąś miękką gondolę w stylu nosidło i tyle.
            Coś takiego mam na myśli:

allegro.pl/gondolka-nosidelko-do-wozka-z-budka-kolory-i1421654916.html
            allegro.pl/spiworek-do-wozka-fotelika-z-kieszonka-110cm-i1424667449.html
    • lapwing123 x-lander spacerówka nie rozkłada się na płasko 25.01.11, 14:46

• mama_hanki2010 Re: x-lander spacerówka nie rozkłada się na płask 25.01.11, 16:47
        Moja córka ma ponad 6 mies i nadal wożę ją w gondoli Xlandera.

Nie wsadziłabym jej do spacerówki, zwłaszcza przy takiej pogodzie, jak wieje i mży.
        Zresztą ona na spacerach non stop śpi, więc póki się mieści, będę ją w niej wozić.
        Uważam, że w gondoli jest dziecku wygodniej i cieplej.

Niech inni sobie wożą jak chcą, ja jestem za gondolą jak najdłużej dziecko i rodzic chce.
    • swingwasp Re: wózek x-lander 25.01.11, 19:54
      mój też jeszcze jeździ w gondoli a w niej ma właśnie śpiworek ze spacerówki. Jakoś bardziej to do mnie przemawia w taką pogodę. Pozatym w gondoli ma więcej miejsca, ma szerzej, z tym, że ja mam inny wózek więc nie wiem jak to wygląda w x-landerze. I zgadzam się z opiniami, że gondola lepiej chroni przed wiatrem i chłodem. Tak małego dziecka bym w spacerówce nie woziła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka