Dodaj do ulubionych

Witamina K...

05.02.11, 21:16
Moja córeczka kończy za tydzień 5 miesięcy. Zgodnie z zaleceniem pediatry do końca 3 miesiąca podawałam jej wit. K+D a następnie tylko D.
Niestety wczoraj zauważyłam, że przez własną nieuwagę od tygodnia znowu podawałam jej K+D (leżą koło siebie w apteczce - wiem, moja głupota że dokładnie nie sprawdziłam co daje dziecku...).
I teraz się strasznie denerwuje, czy jej nie zaszkodziłam tą witaminą Ksad
Może którać z Was wie jaki wpływ na organizm dziecka ma podawanie tej witaminy także po 3 miesiącu?
Obserwuj wątek
    • semi-dolce Re: Witamina K... 05.02.11, 21:20
      Prawdopodobnie ma żadnego wpływu, zwłaszcza podawana w tak małych dawkach (tak małe dawki podawane przed 3 miesiącem też nie maja wpływu). Nie zaszkodziłaś.
      • ylunia78 Re: Witamina K... 06.02.11, 09:42
        nieee,no nie zaszkodziłaś.Mnie kazano podawac do ukonczenia przez dziecko 3mcy.
    • mama_amelii Re: Witamina K... 06.02.11, 11:10
      Ja w 2 tyg życia dziecka przez pomyłkę podawałam przez tydz samą wit K podwójnie(byłam pewna,że podaję D i K w oddzielnych kapsułkach).Lekarz powiedział,że nie ma żadnych powodów do obawsmile
      • mistler12 Re: Witamina K... 07.02.11, 10:21
        Dzięki wielkie za wasze odpowiedzi, strasznie się martwiłam o córeczke, że przez własną głupotę mogłam jej poważnie zaszkodzićsad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka