28.02.11, 14:40
Witajcie,
na poczatek pochwale sie, ze po raz trzeci juz zostane mama ale po raz pierwszy mama dziewuszki. Hip hip-Hurra smile I tak jak przy dwoch chlopakach od samego poczatku pozostawalam wierna pieluchom Pampers lub Hugies, tak teraz chcialabym zasiegnac opinii odnosnie jednorazowych pieluszek innej marki, np. tych tescowych, lidlowych, biedronkowych, rosmanowych itd itp. Czy ktores polecacie? Albo wrecz odwrotnie. Jak z ich jakoscia?

Pozdrawiam,
Monika
Obserwuj wątek
    • agusia.24 Re: pieluchy 28.02.11, 14:47
      na początku kiedy pieluchy szły jak woda używaliśmy Babydreama z Rosmanna, mogę śmiało polecić, rzadko zdarzyło się że pielucha nie wytrzymała obciążenia, nie podrażniała, no i były tanie,teraz używamy Pampersów upolowanych na promocjach, bo te większe rozmiary z Rosmanna są niewiele tańsze
      • kalipso30 Re: pieluchy 28.02.11, 15:19
        My od poczatku uzywamu Bella...z pampersów wylatywały te okropne kulki żelowe, z huggies wylatywała kupa...a w belli wsyztsko dobrze sie trzyma smile i cena jest nizsza...
        • memphis90 Re: pieluchy 04.03.11, 20:03
          Cena jest niższa, ale tez mniej pieluch w paczce smile U mnie cenowo belle wychodziły za sztukę tak samo albo drożej co pampki...
    • atrapcia Re: pieluchy 28.02.11, 19:40
      Dada z Biedronki - ostatnio nawet je ulepszyli, choć już wcześniej myślałam, że lepsze być nie mogą smile Cena ok 27zł za paczkę, od rozmiaru zależy ilość pieluszek w opakowaniu (w rozmiarze 4 są chyba 54szt., ale nie mam pewności bo przekładam zawsze do torby na pieluchy). Wcześniejsze były troszkę sztywniejsze, co akurat u nas się sprawdzało jeśli chodzi o przesikiwanie i wylatywanie kup (z innych droższych pieluch wylatywało wszystko).
      Używałam też lidlowych - Tojours i Softino. Te pierwsze są dość sztywne więc odpuściłam, te drugie są miękkie, sięgają wysoko na plecy i są chłonne, do tego sprzedawane w małych opakowaniach, chyba ok. 16szt. w mniejszych rozmiarach, więc można kupić tyle ile potrzeba, bez zbędnego zapasu - bardzo mi to odpowiadało kiedy zabrakło pieluch a musiałam zrobić większe zakupy danego dnia smile
      Podobne do biedronkowych są też Higieco, cena też podobna, ale te można kupić przez internet tylko (można zamówić próbkę, chyba 6szt. za 7zł) i za kuriera nie płaci się jeśli kupujesz powyżej 150szt., poza tym możesz wybrać model (różne ściągacze, obwód w pasie, wzory, dodatkowa chłonność itp.) - przynajmniej tak było kiedy my je kupowaliśmy.

Mimo wszystko najbardziej cenię sobie właśnie Dada.

Poza wymienionymi tanimi pieluchami używaliśmy też Pampersów, Huggies, Happy. Przed narodzinami córki mówiłam, że tylko na oryginalne pieluchy zasługuje (głównie Pampers) i takich będziemy używać, jednak szybko okazało się, że wolimy inne, na dodatek tańsze smile
      • mummy83 Re: pieluchy 28.02.11, 21:02
        uzywalismy wielu,pampers ok-tyle ze drogie,huggies-wylatywala kupa,bella-ok ale nie za ta cene,dada-ok,ale troche za sztywne.naszym faworytem sa pieluchy babydream,miekkie,chlonne,w ogole fajnie sie nam je nosiwinkno i tanie.
    • mamaoliwki08 Re: pieluchy 28.02.11, 23:10
      Nam pasowały wszystkie wymienione przez Ciebie ale Ty musisz się sama przekonać bo każdemu pasuje co innego.
      • oliwka2009 Re: pieluchy 01.03.11, 20:30
        Moja te z Belli miała często przesikane, ja używałam te z biedronki "Dada" i z Kauflandu "Wickies"
    • artsanigusto Re: pieluchy 01.03.11, 22:33
      Dada biedronkowa + husteczki dada rewelacja. Ostanio je ulepszyli. smile
      • maaagdaadamczyk Re: pieluchy 02.03.11, 10:41
        husteczki dada sa fajne moze ciut za mokre , ale ok...baby dream wg mnie masakra ...nie wiem moze trafilam na jakas felerna partie bo myly strasznie suche sad
        Poza tym znow w kwestii mega paków kupuje husteczki pampers np pakowane chyba po 5 czy 6 i wychodza za 5 zl ...czyli tak jak dyskontowe.
    • dentek_85 Re: pieluchy 02.03.11, 10:31
      My zaczęliśmy używać pieluch Dada (biedronkowe) i muszę przyznać, ze są bardzo fajnesmilepoplecam
    • maaagdaadamczyk Re: pieluchy 02.03.11, 10:39
      a dlaczego szukasz innych wg mnie pampersy nie maja odpowiednikow jesli chodzi o jakosc.
      Ja kupuje w promocjach megapaki (teraz mam chyba z 7 mega paków 4) i wychodzi mi tak jak tanie dyskontowe pieluszki, albo doslownie 2-3 grosze drozej to chyba nie majatek a róznica ogromna.
      • mada10000 Re: pieluchy 02.03.11, 14:51
        Ja również uważam że najlepszymi pieluszkami są "Pampers" jeszcze są "Huggies" na pewno nie polecam tych z Biedronki "Dada" kupiłam je raz wylatywało z nich wszystko dziecko czuło się w nich źle, ale wybór należy do ciebie. Zależy od dziecka jakie pieluchy są dla niego dobre w końcu to ono w nim spędza czas a każde dziecko jest inne smile
        • bweiher Re: pieluchy 02.03.11, 15:09
          Baby Dream z Rossmana lub pieluszki Higieco zamawiane przez internet.
      • fetje Re: pieluchy 03.03.11, 10:34
        Przede wszystkim zastanawialam sie czy istnieja rownie dobre pod wzgledem jakosci (bo za takie uwazam Pampersy) ale w rozsadniejszej cenie. Ostatnio, czyli przeszlo 4 lata temu, kupowalam pieluchy w kerfurze po 39 zl, a teraz patrze stoja po 56, sporo smile
        • aleksandra1357 Re: pieluchy 05.03.11, 13:44
          fetje napisała:

> Przede wszystkim zastanawialam sie czy istnieja rownie dobre pod wzgledem jakos
          > ci (bo za takie uwazam Pampersy) ale w rozsadniejszej cenie. Ostatnio, czyli pr
          > zeszlo 4 lata temu, kupowalam pieluchy w kerfurze po 39 zl, a teraz patrze stoj
          > a po 56, sporo smile

W superpharmie megapaki pampersów są w promocji po 42 złote, czasem 46, zawsze tam kupuję.
          Mi się też sprawdza zwykła tetra w polarowym otulaczu za 20 zł. Tylko na wizyty, spacery i na noc wkładam pampersy.
    • maghda22 Re: pieluchy 02.03.11, 21:24
      mamatoja.blox.pl/tagi_b/19097/pieluszki.html
    • hester83 Re: pieluchy 04.03.11, 20:06
      jedynki były dada z biedronki niestety kiedy dotarliśmy do dwójek trzeba było zmienić. Od tamtej pory jesteśmy wierni bella happy.Jak dla nas pieluszka doskonała!
      • dorota_ja Re: pieluchy 04.03.11, 20:30
        a my startowałyśmy od 0 bella dla wcześniaków, potem 1 - były ok jak młoda się nie ruszała wink

dostałyśmy próbkę pampersa i - żadna pieluszka się do nich nie umywa !

huggiesy i belle twarde, wickersy - pupcia odparzona.

siedzę w necie i przeglądam gazetki. szukam promocyjnych pampersów i zrobię zapas bo żadne wynalazki się do nich nie umywają smile
    • agnieszka_i_dzieci Re: pieluchy 05.03.11, 12:57
      Przy starszych dzieciach przetestowałam różne, teraz od początku babydream z rossmanna kupujemy. Sprawdzają się i są niedrogie.
      Przy starszych pod koniec pieluchowania używaliśmy zamiennie babydream i bella happy (zależy do jakiego sklepu było po drodze ;P)
    • perd-ido Re: pieluchy 05.03.11, 14:04
      Na pewno nie znajdziesz tu jednoznacznej odpowiedzi na swoje pytaniesmile.
      A juz na pewno nie uzyskasz tu odpowiedzi, ze ktorakolwiek marka jest lepsza niz pampers. Niestety- ale pampers to monopolista jesli chodzi o miekkie wykonanie.
      Tez chcialam poprzebierac z markami ale niestety wrocilam do pampersow. Hugges za twarde (szczegolnie w okolicy pepka), bella happy za twarde, biedronkowe, rossmanowe czy lidlowe nie oplacaja sie wcale biorac pod uwage, ze na rynku dostepne sa tzw. mega paki pampersow. Jakis czas temu byla promocja w lidlu 84- szt pampers rozm 3 za 39 zl.
    • bluemka78 Re: pieluchy 05.03.11, 14:24
      Mysle, ze najlepiej czyhac na promocje i kupowac pampersy, wtedy wychodza czesto taniej niz te "tanie" pieluchy. My sie tak staramy robic, wczesniej kupowalam tez te pampersy sleep&play, ale sa duzo gorsze od active, poza tym dla ruchliwego dziecka nie nadaja sie, bo gora na pleckach przeciekaja (nie maja gumki).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka