Dodaj do ulubionych

pępek-prosze o pomoc

18.03.11, 09:46
Wczoraj odpadł pępek ale małemu w środku został fr takiego żółtego.Smaruje dalej gazikami ale nie wiem czy iść z tym do pediatry-byłam w środę na wazeniu ale wtedy pępek jeszcze był.Położna jeszcze się nie zjawiła a ja nie wiem czy takie cosik może zostać buuuu.
Obserwuj wątek
    • the-only_mamakubusia_1 Re: pępek-prosze o pomoc 18.03.11, 09:59
      U nas było tak samo.. Poczekaj kilka dni, przyschnie i samo się wykruszy. Nie mart się, to całkiem normalne.
    • waran.pl Re: pępek-prosze o pomoc 18.03.11, 10:06
      U nas też został w środku taki żółty glut. Psikałam Octeniseptem i czyściłam jałowym gazikiem. W 2 dni było ok.
    • maderta Re: pępek-prosze o pomoc 18.03.11, 10:13
      powąchaj pępek, jeśli nie czuć żadnego zapachu brzydkiego, to smaruj dalej. Mojej Małej pojawiło się coś żółtego (jakby ropka) jak pępek jeszcze był i po odpadnięciu też jeszcze przez krótki czas to było. Położna wąchała , ą że nic nie było czuć, kazała tylko dalej przemywć fioletem lub chusteczkami LEKO.
    • pajesia Re: pępek-prosze o pomoc 18.03.11, 11:30
      tak, to się wykruszy jak przyschnie. najważniejsze - ma nie śmierdzieć rybą
      • bezak25 Re: pępek-prosze o pomoc 18.03.11, 11:53
        jak piszą dziewczyny, to normalne. Przecieraj jeszcze póki co rozcieńczonym spirytusem aż wyschnie całkiem.
        • kasiapor Re: pępek-prosze o pomoc 18.03.11, 12:11
          Dzięki dziewczyny
    • gwen_s Re: pępek-prosze o pomoc 18.03.11, 21:17
      może to zwykła ropka. U nas nie dość, że pępek odpadł dopiero po ponad mcu to potem właśnie ropka się zbierała. Przemywałam octeniseptem i się zagoiło ładnie. Teraz mały ma 6tyg i nie ma śladu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka