marzenastr 19.03.11, 09:17 Dziewczyny mam pytanie jak podajecie dzieciom antybiotyki? Moj za każdym razem go zrwraca podawałam nawet w kaszce i to samo!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rilla-m Re: Antybiotyk 19.03.11, 09:53 Jaki masz antybiotyk? Mój synek miał Augmentin, on ma smak truskawkowy jakoś tak, najpierw dawaliśmy mu polizać na palcu, żeby się przekonał że smaczne, a potem bez problemu wypijał resztę z łyżeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
babelek2010 Re: Antybiotyk 19.03.11, 10:18 To my to mieliśmy i było tak samo - od razu wymioty. Lekarz zmienił na Summamed i pomogło. Pewnie uczulenie na penicyliny i pochodne. Odpowiedz Link Zgłoś
babelek2010 Re: Antybiotyk 19.03.11, 10:11 Jak zwraca od razu i za każdym razem to może być uczulenie. Często tak się zdarza przy antybiotykach opartych na penicylinie lub podobnych substancjach. Najlepiej poprosić lekarza o zmianę antybiotyku na jakiś z innej grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
black.sally Re: Antybiotyk 19.03.11, 10:35 Moja co prawda nie po antybiotyku,ale po jakimś strasznie nie dobrym syropie zwracała. Odpowiedz Link Zgłoś
the-only_mamakubusia_1 Re: Antybiotyk 19.03.11, 10:52 Wszystke lekarstwa podaję dozownikiem z zmiarką która jest dołączana do leku ibum. U nas zinat też się nie przyjął. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Antybiotyk 19.03.11, 10:56 Odkąd Mała dostała wyliczoną dawkę chyba summamedu (równo na 5 porcji) i zwróciła pierwszą dawkę, podaję najpierw odrobinę, po 2-3 minutach odrobinę i znowu. Pomaga. Daję przepic łykiem wody i nie pozwalam skakac tuż po zażyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenastr Re: Antybiotyk 19.03.11, 11:30 Jas bierze juz 7 dobe antybiotyk i dzisiaj pojawila sie na dodatek goraczka 38 st wczesniej nie bylo.Czekam teraz na pediatre Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Antybiotyk 20.03.11, 13:56 Jak to zinat, to wymiotowanie jest normą... Mojej córci pomogło popicie zakazaną colą, miała wtedy chyba 18 m-cy. Poproś o zmianę antybiotyku. Odpowiedz Link Zgłoś
dianaro Re: Antybiotyk 21.03.11, 10:29 Mój syn brał już wiele różnych antybiotyków i nigdy żadnego nie zwrócił. Wymiotował kilka razy po syropie Drosetux, ale on był tak słodki, że sama chyba też bym tak zareagowała. Może dziecko jest uczulone na jakiś składnik tego leku, może poproś o zmianę antybiotyku, gdyż zwrócona dawka nie służy wyleczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś