29.04.11, 22:24
własnie ustrzelilam na głowie mojego dziecka dwa komary. Blee!
Mieszkam pod miastem, więc komary u mnie zaczynaja się wcześnie.
Czego używacie na komary? krem odpada, nie będę jej codziennie smarować byle czym.
wtyczka elektryczna? moskitiera? (kompletnie nie pasuje do wystroju pokoju), a może wkład w okno? (brzydkie, ale może działa?)
Obserwuj wątek
    • bajkolubka Re: KOMARY! 29.04.11, 22:27
      Moskitiera na oknie.
    • sabrina_30 Re: KOMARY! 29.04.11, 22:31
      my zamówiliśmy do okien takie moskitiery siatka elegancko naciagnieta na ramkę bezproblemu zakładamy na okno w leci a na zimę sciagamy. Jesli idziemy na spacer to naklejem im takie naklejki przeciwko komarom w tamtym roku działały w tym roku sie okażewink)) drogie cholerstwo było ale skuteczne.
      • tigermarli Re: KOMARY! 29.04.11, 22:34
        a gdzie to kupić?
        czy to to?
        allegro.pl/bros-lep-naklejka-muchy-osy-komary-meszki-20szt-i1548708619.html
    • kfiatuszkowa Re: KOMARY! 30.04.11, 08:42
      Te plastry to chyba Mosbito. verco.com.pl/produkty/Dziecko/plastry_na_komary_mosbito____

A moskitiery Nie pomogą w 100% jeśli tylko one mają być jako ochrona przed krwiopijcami ;P Zawsze przecież drzwiami można wlecieć wink
    • semi-dolce Re: KOMARY! 30.04.11, 08:43
      My używamy takich urządzeń do kontaktu.
      • tigermarli Re: KOMARY! 30.04.11, 08:54
        mówisz o tych z wymiennymi wkladami? nie o ultradźwiękowych?
        a te wkłady nie są szkodliwe?
        kiedyś kupilam płytkę, obrzydlistwo, szkodliwe, wywaliłam do kosza (na zewnątrz, bo w domu by mi smieci z kosza zwiały)
    • memphis90 Re: KOMARY! 30.04.11, 08:52
      Moskitiery przyklejane na framugę. Nie wyobrażam sobie mieszkania bez nich w oknach- inaczej wieczorami wlatuje mi do mieszkania cała masa muszek, komarów i innego tałatajstwa. Doraźnie Orinoko na bazie naturalnych olejków.
      • kfiatuszkowa Re: KOMARY! 30.04.11, 14:41
        Orinoko, przepraszam cię bardzo, jest o kant doopy roztrzaść... W zeszłym roku specjalnie w aptece mi to babka poradziła bom w ciąży była i powiem Ci że smród jest okrutny, odstrasza tylko i wyłącznie... ludzi! Bo komary to na mnie aż taaaakie "kły" miały wink
    • atrapcia Re: KOMARY! 30.04.11, 09:20
      W domu mamy płytkę przeciw owadom (Globol) - kupujemy ją ze względu na mrówki (nie możemy na razie ich tępić czymś silniejszym ze względu na wszędobylską, ciekawską i wszystkożerną córkę ;p) no i okazało się, że komary też do domu nie wlatywały, a jeśli już, to padały jak... Muchy? big_grin Na spacerach nie mieliśmy jeszcze tego problemu w zeszłym roku... Ale w tym roku na wszelki wypadek kupię te plastry do naklejania na dziecko wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka