Dodaj do ulubionych

sucha skóra głowy

15.05.11, 19:12
Tak się zastanawiam, czy do pielęgnacji owłosionej skóry głowy mogę użyć tych samych kosmetyków co do twarzy / ciała? Twarz smaruję Physiogelem, a ciało traktuję emolientami (obecnie testujemy emulsję do ciała Emolium i Atoderm Biodermy). Jak myślicie, czy można stosować je również na główce? A może znacie jakiś inny kosmetyk?
Synek ma 4m-ce, niewiele włosków i bardzo suchą, swędzącą skórę na głowie. Alergik.
Obserwuj wątek
    • pajesia Re: sucha skóra głowy 15.05.11, 19:56
      jam moje dzieci były takie małe, głowę - w miejscu gdzie powinny być włosy wink- traktowałam podobnie jak resztę ciała.
      Natłuszczaliśmy się najczęściej maścią cholesterolową /albo parafiną
      • joasia-ja1974 Re: sucha skóra głowy 16.05.11, 00:17
        Polecam szampon w piance Musteli, córeczka ma prawie dwa latka, używamy od urodzenia, nigdy nie miała suchej skóry, ciemieniuchy itp...warto wypróbować.
        • aleksandralena Re: sucha skóra głowy 16.05.11, 09:02
          Też stosuję i bardzo sobie chwalę ten szampon. Pomógł nam w walce z ciemieniuchą. Niestety, problemu suchości skóry nie zlikwidował ..
    • pola.cocci Re: sucha skóra głowy 16.05.11, 11:17
      a ja proponuje (zgodnie z zaleceniami pediatry) rzadziej kapac
      • nastja Re: sucha skóra głowy 17.05.11, 11:12
        mój synek miał sucha skóre na główce, wręcz mu się łuszczyć zaczynała i okazało sie że to grzybiczne zakażenie jakieś - pediatra przepisała Pimafucin, dwa razy posmarowałam i problem zniknął bezpowrotnie (przynajmniej narazie). wcześniej smarowałam parafiną i nie pomagało.
    • izab23 Re: sucha skóra głowy 18.05.11, 22:29
      Polecam szampon serii Emoliumsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka