09.06.11, 21:10

Doradźcie kobitki bo problem mam big_grin Chcę kupić dzieciu w końcu buty. Mała ma roczek, sama nie chodzi, za to przy meblach albo jak się złapie wózka owszem. Po domu i po trawie tylko boso, skarpet i kapci nie stosujemy. No ale łazi coraz więcej i buty jednak musi mieć. Poczytałam, połaziłam po sklepach, pomacałam i zgłupiałam. Gucio, Primigi, Superfit oraz Bartek. Wybierzcie za mnie.
Takie można dostać w moim mieście, nie chcę przez neta bo chcę dziecku przymierzyc. Bartek wydaje mi się zbyt sztywny jeśli chodzi o podeszwę. Superfit też trochę sztywny. Macie z nim doświadczenia? Gucio na upał to lekka porażka.
Obserwuj wątek
    • aleksandra1357 Re: Buciory 09.06.11, 21:49
      Było dużo wątków na ten temat. Barki nie, Gucio nie, tych pozostałych nie znam. Ja na początek używam elefanten z miękką podeszwą, mają je w Deichmanie. Mogą być też zwykłe szmaciaki Befado - miękkie i przewiewne.
      • 18_lipcowa1 Re: Buciory 09.06.11, 21:54
        aleksa Mogą
        > być też zwykłe szmaciaki Befado - miękkie i przewiewne.

ototo
        befado są ok
        • dagmara-k Re: Buciory 09.06.11, 22:35
          ja tez glosuje za elefanten i befado, ajak sobie wyrobicie "rozmiar" to przez net emel:
          www.alebuciki.pl/index.php?cat_id=24
        • piesa_krew Re: Buciory 10.06.11, 11:57
          no wlasnie,jak sama dopiero stawia pierwsze kroczki to jakies szmacianki smile

jesli chodzi o trwalosc-to ecco sa niezniszalne dla nas
          synek w tamte wakacje nosil i po lecie wygladaly prawie jak nowe,do tego maja szerokie noski,w sandalkach podeszwa szeroka,wygodnie sobie paluszki leza smile
    • mw144 Re: Buciory 10.06.11, 10:58
      Wybierz najlżejsze i miękkiewink
    • matka_karmiaca Re: Buciory 10.06.11, 11:46
      Gucio nie.
      Moja ma sandałki superfita, o te: www.superfit.at/en/collection/sandals/show-sandals-140-81 Nie są sztywne, moje jedyne zastrzeżenie to że po dwóch opadnięciach na czworaka na placu zabaw przetarły się te ładne szwy na czubku i sandał ma "wąsy". Na przyszłość wybrałabym na pierwsze buty jednak takie z gumą na czubku też.
    • wanielka Re: Buciory 10.06.11, 21:16
      u nas pierwsze były zwykłe trampki, teraz nosi kolejny rozmiar i ma znowu trampki + miękkie sandały z zapiętkiem (rzadko nosi) + crocsy. dużo chodzi boso. moim zdaniem wysokie buty, ze sztywną piętą, zabudowane, bardziej szkodzą niż pomagają. but przejmuje funkcje stopy i nózka jest jak w gipsie. nie ma możliwości wyrobienia mięśni. mój smok chodzi już długo, od ponad 5 miesięcy i nózki ma jak najbardziej ok smile
      • emma6666 Re: Buciory 10.06.11, 22:30
        ja bym odrzuciła Bartki (oj sporo tu było narzekań na nie) i Gucie które zdaniem Zawitkowskiego wcale nie są takie rewelacyjne.

Mam primigi dla syna (11 msc) i jestem zadowolona, ostatnio w Humanicu macałam Superfity i mnie zachwyciły w przeciwieństwie do Covo które były strasznie sztywne.
        Dobrze żeby but był z prawdziwej skóry aby się noga nie pociła, zapiętek nie powinien być sztywny a podeszwa powinna się zginać w 1/3 od palców, nie w połowie.

I tak jak lubię rzeczy Quechua tak ich sandały z działu maluszki są okropne właśnie z powodu sztywnej podeszwy (brązowe z pomarańczowymi elementami).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka